EKONOMİ

DENİZLİ’DE KURUYEMİŞ İHRACATININ ARTIŞ SEBEBİ NE?

DENİZLİ’DE KURUYEMİŞ İHRACATININ ARTIŞ SEBEBİ NE?
Türk insanının en büyük eğlencelerinden, vazgeçilmezlerinden biri olan kuruyemişin Denizli ihracatı son dönemde büyük bir ivme kazanarak artış trendi içine girdi. Peki, Denizli’deki kuruyemiş ihracatının yükselmesinin nedeni ne? Seyran Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çaputçu, Denizli Metropol’e değerlendirdi.

ÖZEL RÖPORTAJ
Seyran Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çaputçu, Denizli Metropol’e, kentte son zamanlarda yükselişe geçen kuruyemiş ihracatını değerlendirdi.

LEVENT ÇAPUTÇU'NUN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

Çaputçu “Kuruyemiş sektöründe Denizli lokasyon anlamında çok önemli bir konumda. Kuruyemişteki iki ana ve önemli ürün bölgemizde yetiştiriliyor. Ayçekirdeği ve leblebi yoğunlukla burada. Ayçekirdeği Çivril Ovası’nda, leblebi ise Serinsar ağırlıklı üretiliyor. Bu bizim için büyük bir şans. Leblebi ihracatı her zaman vardı. Biz firma olarak 1976’dan beri leblebi ihraç ediyoruz. Bunun yanına Çivril’de yetişen siyah ve beyaz ayçekirdeği de eklendi. Son zamanlardaki ihracat yükselişinin sebebi Çin’deki navlun fiyatlarının artması ve Türkiye’nin belli ürünlerde net ihracatçı konumuna gelmesi nedeniyle oldu. Dolar ve Euro kurunun yüksekliğinden dolayı yurt dışı pazarlarında fiyatlarımız daha cazip hale geldi. Çin ile rekabet eder hale geldik. Çin’in yaşadığı sorunlar sürüyor. Bitecek gibi de görünmüyor. Bu Türkiye’den kuruyemiş ihracatı için çok büyük fırsat. Yüksek kur, ihracatçının uluslararası piyasada rekabet anlamında işine geliyor. Daha rekabetçi olabiliyoruz” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon