EKONOMİ

DENİB TASARIM YARIŞMASININ YENİ KONSEPTİ NASIL OLACAK?

DENİB TASARIM YARIŞMASININ YENİ KONSEPTİ NASIL OLACAK?
Denizli’de yedi yıldır “Ev ve Plaj Giyimi” adıyla düzenlenen tasarım yarışmasının bu yılki ismi “Ev ve Banyo Tasarım Yarışması” oldu. DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Metropol’de yarışmanın yeni konseptini anlattı.

ÖZEL HABER
Denizli İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli Metropol’de, Metropol Gündemi programının Sinpaş Aqua City Denizli’den gerçekleştirilen canlı yayınına konuğu oldu.



DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Denizli İhracatçılar Birliği’nin Türkiye’nin tekstil sektöründeki tasarım gücüne katkıda bulunmak için yedi yıldır ev ve plaj giyimi konseptinde organize ettiği tasarım yarışmasını bu yıl DENİB Ev ve Banyo Tekstili Tasarım Yarışması olarak düzenleyeceklerini söyledi. Memişoğlu “Denizli bir ev tekstili şehri. O yarışmamız daha çok dış giyime yönelik bir yarışmaydı. Şehrimizin lokomotif sektörü ev tekstilinin bundan istifade edilmesi için yarışmamızın yeni konseptini ev ve banyo tekstiline çevirdik. Geçen yıl pandemi dönemi nedeniyle yapamamıştık. Bu yıl gerçekleşecek. Projeyi fiziki ve sanal olarak yapabilmek anlamında iki koşul içinde çalışıyoruz. Yarışmanın son final bölümü kamuya açık yapıldığı için o günü çözeriz diye düşünüyoruz” dedi.



Denizli’yi sadece tekstil anlamında değil, tasarım anlamında, marka anlamında tanıtmak istediklerini kaydeden Memişoğlu “Mermeriyle, gıdasıyla Denizli’yi bir tasarım kenti yapabilmek için bir tohum atabilir miyiz diye düşünerek, DENİB DESİGN çatısı altında Denizli’yi bir marka şehir haline getirmek için çabalıyoruz. 33 üniversite ile geniş kapsamlı işbirliğine gittik. Dört ayrı kategoride yarışacaklar. 20 finalistimiz 4 birincimiz olacak. Bu da ilk kez yapılıyor. Tasarımcılarımızın ürettikleri nasıl sanayiye ihracata yönelecek. Tasarımcılarımızı ve tasarımlarını firmalarımızla eşleştirerek tasarımlarının koleksiyonlara eklenip sınaileşmesini istiyoruz. İnşallah Allah mahcup etmez. Çok büyük emek veriyor arkadaşlarımız. Bu fikir hepimizin ortaya çıkardığı bir fikir. Yarışmanın tekstil sektörüne tasarım alanında önemli kazanımlar sağlayacağını düşünüyorum” diye konuştu.

DENİB BAŞKANI MEMİŞOĞLU’NUN TASARIM YARIŞMASININ YENİ KONSEPTİ AÇIKLAMASINI BURADAN İZLEYEBİRSİNİZ…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon