EKONOMİ

DEGİAD BAŞKANI URHAN: ZAMLAR BİZLERİ ZOR DURUMDA BIRAKTI

DEGİAD BAŞKANI URHAN: ZAMLAR BİZLERİ ZOR DURUMDA BIRAKTI
Doğal gaz ve elektriğe zam kararları ile ilgili açıklamada bulunan DEGİAD Başkanı Hakan Urhan, ülke ekonomisinin çarklarının dönmesini sağlayan en önemli unsurlardan olan sanayiciler ve Kobilerin girdi maliyetlerinde ciddi bir öneme sahip olan doğal gaz ve elektrik ile ilgili son dönemdeki fiyat artışları ile zor durumda kaldığını söyledi.

Denizli Genç İş İnsanları Derneği Başkanı Hakan Urhan’ın da gündeminde doğal gaz ve elektriğe yapılan son zamlar var. Urhan son yaptığı ekonomi değerlendirmesinde “Elektrik ve Doğalgaz zammının enflasyona olan etkileri de ülkemizin hali hazırda içinde bulunduğu faiz-kur-enflasyon kısır döngüsünü daha da derinleştirecektir. Yapılan fiyat artışları işletmelerin girdi maliyetlerini kontrol etmelerini güçleştireceği gibi, rekabetçi fiyat oluşturma kabiliyetlerini de zora sokacaktır. Yapılan bu zamlar ile orantılı olarak satış fiyatlarını artıramayan işletmelerin önce karlılık sonrasında ise sermaye kaybına uğramaları söz konusu olacaktır. Ülkemizin global piyasalarda rekabet gücünü artırması için işletmelerimizin öngörülebilir maliyet ve karlılık politikaları ile yönetilmesi ve ani fiyat dalgalanmalarına maruz kalmaması gerekmektedir” dedi.

Urhan açıklamasının devamında “İçinde bulunduğumuz pandemi sürecinde zaten ayakta durmak için destek bekleyen işletmelerimizi bu zamlar daha da çıkmaza sokmaktadır. Önümüzdeki dönemlerde zamlar ile işletmelerimizi zora sokmak yerine, yatırım ve yatırımcının önünü açacak; karlılığın, rekabet gücünün ve istihdamın artırılmasını sağlayacak destek ve teşvikler verilmelidir. Söz konusu teşviklerin ise ancak istikrarlı makro ekonomik politikalar ile bir bütün olarak değerlendirildiğinde amacına ulaşacağı da unutulmamalıdır. DEGİAD olarak, pandeminin etkilerinin her geçen gün azalmakta olduğu bu günlerde, her şeye rağmen moralini yüksek tutmaya çalışan sanayicilerimize, kobilerimize ve üreticilerimize işlerinde başarılar, tüm halkımıza da sağlıklı günler dileriz” diye konuştu.

 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon