ÇİVRİL

“ÇİVRİL’İ TÜRKİYE’NİN TURİZM MERKEZİ YAPACAĞIZ”

“ÇİVRİL’İ TÜRKİYE’NİN TURİZM MERKEZİ YAPACAĞIZ”
“Çivril’i Türkiye’nin turizm merkezi yapacağız” bu sözler Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural’a ait. Vural, Denizli Metropol canlı yayınında ilçenin turizm değerlerini anlattı ve yapacakları tesislerle turizmde iddialı olacaklarını belirterek, herkesi bu güzellikleri görmek için Çivril’e davet etti.

 

Denizli Metropol canlı yayınına katılan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, ilçedeki belediye çalışmalarını anlattı. Canlı yayına Çivrilli Kemal Peker adlı hayırseverin yaptıracağı okul inşaat alanındaki incelemeleri sırasında bağlanan Vural, ilk olarak 17 Eylül tarihinde yıldönümü Çivril’de kutlanacak Miryakefalon Savaşı etkinlikleri ile ilgili bilgi verdi.

“ÇİVRİL’E MİRYAKEFALON ANITI DİKECEĞİZ”
Başkan Vural “Bu yıl pandemi nedeniyle kutlama etkinlikleri düzenlemeyeceğiz. Sempozyumlar düzenlemeyi düşünüyoruz. Tarihçilerimizin söyleşilerini sosyal medya hesaplarımızdan yayınlayacağız. Bu savaşa başka illerde sahip çıkıyor. Ama biz bu savaşın Çivril’de yapıldığını tarihçilerimizle kanıtladık. Biz bu savaşın ve bu toprakların önemini gelecek kuşaklara aktarmak ve anlatmak istiyoruz. Çivril giriş çıkışlarına savaşla ilgili büyük totemler yapıp astık. Büyükşehir Belediyesi önümüzdeki yıllarda bu savaşla ilgili bir anıt dikecek ilçemize” dedi.



“ÇİVRİL’İN BİRÇOK TURİZM DEĞERİ VAR”

Turizm yatırımlarıyla ilgili da açıklama yapan Başkan Vural “Çivril Gölü Millet Bahçesi projemizle ilgili girişimlerimiz sürüyor. Proje ihalemiz yapıldı. Türkiye’nin en güzel millet bahçesini Işıklı’da oluşturacağız. Önümüzdeki yıl bitecek ve açılışını yapacağız. Işıklı Gölü’nün Beydilli Mahallesi’ndeki bölgede nilüferleri görmek isteyen binlerce turistimiz var. Bölgeye iskele yapacağız. Teknelere daha rahat binecekler. Fotoğraf çekimi için görsel bir alan oluşturuyoruz. Yine Beydilli’ye lavanta bahçesi yaptık. Orada da iddialıyız. Türkiye’nin en güzel lavanta bahçesi burada olacak. Çünkü bir yanda Akdağ Milli Parkı, bir yanda Işıklı Gölü var. Günü birlik dinlenme tesisi ve restoran açacağız. Gümüşsu Şelalesi, Tokalı Kanyonu, Işıklı Gölü ile, Çıtak’taki Kanuni Sultan Süleyman’ın üzerinden geçtiği köprüsü ile Behce Sultan Höyüğü ile Çivril’i bir turizm merkezi haline getireceğiz” dedi.

BAŞKAN NİYAZİ VURAL'IN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon