ÇİVRİL

DENİZLİ'DE TARİHİ HÖYÜĞE RESMİ KORUMA

DENİZLİ'DE TARİHİ HÖYÜĞE RESMİ KORUMA
Denizli’nin Çivril İlçesi'ndeki Sökmen Höyüğü, birinci derece arkeolojik sit olarak koruma altına alındı. Karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı.

Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre Denizli’nin Çivril İlçesi’nde bulunan Sökmen Höyüğü öncelikle Denizli İl Kültür Turizm Müdürlüğü, Denizli Müze Müdürlüğü ekiplerince incelendi. İnceleme neticesinde hazırlanan rapor Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na gönderildi. Raporları incelemeye alan kurul, höyüğün '1. Derece Arkeolojik Sit' olarak nitelendirileceğini belirterek ilgili yazıyı Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından da onaylanan kararla birlikte höyük koruma altına alındı. Karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı ve yürürlüğe girdi. Kararda “Sökmen Höyüğıünün Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında ‘Korunması Gerekli Taşınmaz Kültür Varlığı’ özelliği gösterdiğinden Birinci derece Arkeolojik Sit olarak tescilinin uygunluğunu karar verilmiştir” denildi.  



 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon