ÇAL

ÇAL’DA KARDEŞLİK RÜZGARI ESTİ

ÇAL’DA KARDEŞLİK RÜZGARI ESTİ

Çal İlçesi’nde hafta sonu demokrasi, hoşgörü, kardeşlik, birlik ve beraberlik rüzgarları esti. Akkent’te Mırtlak etkinliği, Çal Çakırlar Mahallesi’nde Hıdrellez kutlaması yapıldı, Çallı iş insanları bir araya geldi. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Hemşehrilerim ile gurur duydum. Farklı mezhep, farklı siyasi görüşten binlerce insan kucaklaştı” dedi.


Geçtiğimiz Cumartesi günü Çallı Sanayici ve İş İnsanları Derneği, tanışma ve dayanışma kahvaltısı verdi. İş dünyası, bürokrasi ve siyasilerin bir araya geldiği kahvaltıda Çal ve yöresi için birlik ve beraberlik mesajları verildi.

AKKENT’TE BİNLERCE KİŞİYE KEŞKEK
Akkent Mahallesi’nde Mırtlak etkinliği kapsamında Horasan erenlerinden Ahmet Hoca’nın türbesinin yanında 27 kazan keşkek pişirildi. Vatandaşlara keşkek ikramı yapılırken, cirit yarışları da ilgi gördü. Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, Kaymakam Mert Çanga ile birlikte yarışlardan sonra ata bindi.

BEKTAŞİ-SUNNİ HEPSİ BİR ARADA
Çal Çakırlar’da yapılan Hıdrellez kutlamasında ise Bektaşi ve Sunniler bir araya geldi. Barış, kardeşlik, birlik ve beraberlik rüzgarları esti. Bektaşiler, Erenler Türbesi ile Gümülcü Türbesi’nde dualar okudular. Binlerce insan birlikte yemek yedi, hasret giderdi. Çal Çakırlar’daki bu etkinlikte hoşgörü ve demokrasi rüzgarları esti.

"BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ PEKİŞTİ"
Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Hoşgörü, birlik ve beraberlik rüzgarlarının estiği iki etkinlikte de vatandaşlarımız bir araya geldi. Birlik ve beraberliğimiz pekişti. Birlikte huzur ve barış içinde yaşama kültürü Çal ve yöresine iyice yerleşti. Bu insanların Belediye Başkanı olmanın da gururunu yaşıyorum” diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon