BOZKURT

BOZKURT İLÇESİ AFETLERE HAZIR… 25 KİŞİLİK ACİL MÜDAHALE TİMİ KURULDU

BOZKURT İLÇESİ AFETLERE HAZIR… 25 KİŞİLİK ACİL MÜDAHALE TİMİ KURULDU
Bozkurt Belediyesi’nin personellerinden oluşan Bozkurt Belediyesi Acil Müdahale Timi muhtemel tüm afetlere müdahale için eğitim alıyor. Tim, deprem, sel, orman yangını gibi olumsuz durumlar için hazırlanıyor. Bozkurt Afete Hazır Projesi’nin detaylarını Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik Denizli Metropol’e anlattı.

ÖZEL HABER
Bozkurt Belediyesi, Belediye Başkanı Birsen Çelik öncülüğünde 2019 yılında yaşanan Bozkurt Depremi, hemen akabinde yakın zamanda yaşanan sel ve orman yangınlarının ardından Bozkurt Afete Hazır Projesi’ni başlattı. Bozkurt Belediyesi’nin personellerinden oluşan Bozkurt Belediyesi Acil Müdahale Timi muhtemel tüm afetlere müdahale için eğitim alıyor. Tim, deprem, sel, orman yangını gibi olumsuz durumlar için hazırlanıyor. Bozkurt Afete Hazır Projesi’nin detaylarını Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik Denizli Metropol’e anlattı.



Başkan Çelik “Ülkemiz ve dünya yakın zamanda yangın, sel felaketlerine maruz kaldı. Biz daha önce bir deprem gerçeğini yaşadık. Biz Bozkurt olarak bu afetler başımıza gelmeden hazırlıklı olmak istiyoruz. Bu nedenle 25 kişilik bir Acil Müdahale ekibi kurduk. Acil eylem planı yaparak bunu kimin yöneteceği ile ilgili eğitimler yapıyoruz. AFAD, Denizli Orman Bölge Müdürlüğü, Denizli Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı, AKUT ve Denizli İl Sağlık Müdürlüğü ile protokollerimiz hazır. Ekibimizin tamamı ilk yardım yapabilecek şekilde sertifikalı olacak. Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’nden orman yangınlarına ilk müdahaleyi öğreneceğiz. Sel anında ne yapmamız gerektiğini bileceğiz. Bozkurt’un dört bir yanı ormanlarla çevrili. O nedenle tedbirimizi şimdiden almak istiyoruz. Bir afet konteyneri hazırladık. Hangi afet gelirse gelsin hazırız. Tüm ekipmanlarımız tamam. Sadece bizim ilçemiz için değil, ekibimiz ve ekipmanlarımız ile çevre il ve ilçelere de yardıma hazırız. Her şeye hazırlıklı olmak gerekiyor. Bozkurt Belediyesi afetlere hazır” diye konuştu.

Acil Müdahale Timi organizasyon şemasına göre Acil Müdahale Başkanı Başkan Birsen Çelik, alt organizasyonlarda ise Müdahale Operasyon, Lojistik Destek, Haberleşme ve halkla ilişkiler var. Bunlarda kendi içinde tedarik ekibi, lojistik destek ulaştırma ekibi, acil müdahale için 7’şer kişiden oluşan 3 ayrı ekip olarak sıralanıyor. Ayrıca ihbar ve şikayet, sosyal medya takip ve bilgilendirme, yardım hibe kayıt-kabul gibi kısımlarda olumsuzluk anında devreye girecek…  

BOZKURT BELEDİYE BAŞKANI BİRSEN ÇELİK’İN AÇIKLAMALARINI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ...

 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon