EKONOMİ

BANKALARIN MEVDUAT YAPISI NEDEN KISA VADELİ?

BANKALARIN MEVDUAT YAPISI NEDEN KISA VADELİ?
Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Denizli Metropol’de Metropol Meydanı’na katıldı. GESİFED Yönetim Kurulu Üyesi Şule Yılmaz, bankaların mevduat yapısı ile ilgili bilgi verirken, vadelerin neden kısa olduğu ile ilgili de açıklamada bulundu.

ÖZEL HABER
Güney Ege Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu Yönetim Kurulu Metropol Meydanı’na katıldı. Yeni ekonomi modeli, Aydın, Denizli ve Muğla ekonomisi ve GESİFED çalışmalarının konuşulduğu Metropol Meydanı programı Denizli Koleji Konferans Salonu’ndan gerçekleştirilen yayınla Denizli Metropol’de yayınlandı.

ŞULE YILMAZ’IN AÇIKLAMALARINI İÇEREN VİDEOYU BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ….


GESİFED Yönetim Kurulu’nun Sayman Üyesi ve aynı zamanda finans uzmanı olan Şule Yılmaz “İş dünyasının en büyük sıkıntısı belki özel bankalar ve faizlerle ilgili ortam. Bankalarında güvene dayalı bir sıkıntısı var. Ekonomi ve birçok konuda güvensizlik olduğu için bankaların mevduat yapısı çok kısa vadeli. 45-50 günlük mevduat yapıları var. Bankalar buldukları kaynakları piyasaya kredi olarak sunmak zorunda. Burada tabi ki karlılığı düşünmeleri gerekiyor.  Kamu bankaları şanslı, sermaye yetersizliği olduğunda hazine onlara sermaye kaynak aktarımı yapabiliyor. Özel bankalar yurt dışından sendikasyon kredilerini bulurken ülkenin CDS notu çok önemli. Daha yüksek fiyatlama ile buluyorlar. Rakam çok yüksek. Şu dönemde yatırım olabilir mi?  olamaz. Uzun vadeli krediye ihtiyaç var. Yapısal reformlar ve güven sorunu çözümlenirse bankalar ve yatırımlarla ilgili birçok işlem daha rahat çözülebilecek” diye konuştu. 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon