BAKLAN

BAKLAN İLÇESİ’NİN ZEMİN YAPISI NASIL?

BAKLAN İLÇESİ’NİN ZEMİN YAPISI NASIL?
Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremin yasını tutarken; ülkenin bir diğer gündemi yerleşim yerlerinin jeolojik yapısı oldu. Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever, ilçenin zemin yapısı hakkında Metropol TV’ye açıklamalarda bulundu.

ÖZEL RÖPORTAJ
Türkiye, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli depremle sarsıldı. Bir taraftan deprem bölgesinin yaraları sarılmaya çalışılırken diğer taraftan da yerleşim birimlerinin jeolojik yapısı konuşuluyor.

Baklan İlçesi’nin jeolojik yapısı hakkında konuşan Baklan Belediye Başkanı Yusuf Gülsever “Kahramanmaraş’ta, Osmaniye’de ve Nurdağı’nda gördük. O bölgede dağ sallanıyor ama ovanın da beşik gibi sallandığını da gördük. Onun için yapılaşmayı dağın eteklerine yapmak gerekiyor. Zemin ve birçok yönden biz burada jeolojik etütler yaptırdık. Özellikle su alma amaçlı vurulan sondaj kuyuları var. Sondaj çalışmalarında da bulunduğumuz yerleşim biriminde yüzlerce metrede ana kayada ilerledik. Baklan, zemin bakımından korunaklı ve güvenli. Daha önce Bozkurt ve Acıpayam depremini yaşadık. O yaşadığımız depremin deprem üssü Boğaziçi Mahallemizin hemen üstündeki Bozkurt İlçesi’ne bağlı Armutalanı Mahallesi’ydi. Hatta deprem ilk olduğunda depremin merkez üssü Baklan olarak verilmişti. Şükürler olsun yaşanan o depremde Baklan’da bir yarık dahi oluşmadı. Baklan, deprem yerleşim alanı itibariyle sağlam bir yer. Güvenli yaşamak istiyorsanız Baklan buna müsait” diye konuştu…
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon