ÇAL

AKCAN: ACILARIN ÜZERİNDEN HEP BERABER KALKACAĞIZ

AKCAN: ACILARIN ÜZERİNDEN HEP BERABER KALKACAĞIZ
Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremin hemen ardından organize olarak Kaymakamlık ile birlikte yardım kampanyaları yürüten Çal Belediyesi’nin Başkanı Fethi Akcan “Bu millet bu feraseti, birlik ve beraberliği gösterdikçe; bu acıların üzerinden hep beraber kalkacağız” dedi.

ÖZEL RÖPORTAJ
6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve hemen ertesi gün 7,6 büyüklüğünde iki büyük deprem meydana geldi. 10 ilde etkili olan depremde on binlerce vatandaş yaşamını yitirirken, Türkiye tek yürek olarak bölgeye yardım kampanyaları yürüttü.

ŞİMDİYE KADAR GÖNDERİLEN YARDIMLARI AÇIKLADI
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, ilçede yapılan yardım kampanyalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Başkan Akcan, “Öncelikle milletimizin başı sağ olsun. Ben şuna inanıyorum ki bu millet bu feraseti, birlik ve beraberliği gösterdikçe; bu acıların üzerinden hep beraber kalkacağız. Bir şekilde de organize olacağızdır. Bu deprem sonucunda 7-8 günlük süre içerisinde bu milletin yaşlısından gencine, erkeğinden kadınına kadar ne kadar ferasetle, ne kadar güzellik içerisinde, ne kadar candan ve içten çalıştığını hep beraber şahit olduk. Asrın en büyük felaketlerinden birini yaşadık. İlk günden itibaren Kaymakamlığımızın önderliğinde hızlı bir şekilde çalışmaya başladık, kampanyalar yürüttük. Gıdadır, giyimdir, battaniyedir, jeneratördür, sudur, odundur, kömürdür ne ihtiyaçsa merkezdeki deprem bölgesindeki arkadaşlarla görüşerek ihtiyaç hasıl olanları topladık ve gönderdik. Şu ana kadar 9 TIR, 2 kamyon, 8 kapalı minibüs ve 3-4 pikap ile yardımlarımızı gönderdik. Elimizden gelen bütün gayretleri gösterdik. Elimizden gelen bu ama şu anda çalışmalara devam ediyoruz. Kadınlarımız, bölgede baş gösteren ekmek sıkıntısına istinaden katmer ve bazlama yaptılar” diye konuştu. 

“İLÇEMİZE GELEN 17 DEPREMZEDE AİLE VAR”
İlçeye gelen depremzedeler hakkında da konuşan Başkan Akcan “İlk gün itibariyle burada boş ve dayalı döşeli konuları baktık. Bunların bütün ihtiyaçlarını karşıladık. Şu anda ilçemize gelen 17 depremzede aile var. Yaklaşık 113-114 nüfusa tekamül ediyor. Kaymakamlığımız ile beraber bunlara bütün yardımları yapıyoruz. Şu anda yerleştirdik ve hiçbir sıkıntıları yok. Gelecek olanlar da var. Onlarla ilgili olarak da şu anda 12 tane daha evimiz var. Onları açıyoruz. Nerede düzgün ve eşyalı daire varsa onların hepsine yerleştiriyoruz. Daha gelecek olanlar da var” ifadelerini kullandı.

“HER ŞEYİ HAZIR TUTMALIYIZ”
Denizli’nin de bir deprem bölgesinde olduğunu ifade eden Başkan Akcan; “En azından biz de buna hazırlıklı olmalıyız. En azından belirli bölgelerde imkanımız doğrultusunda konteyner kentler kurup, her şeyi hazır tutmalıyız. Bundan sonra çok daha dikkat etmemiz lazım. Vatandaşlar bina yaparken, bizlerin çok daha titiz davranması lazım. Alt ve üst yapılarda depremle ilgili nelerin yapılabileceğini çok daha iyi analiz etmemiz lazım” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon