EKONOMİ

BAKAN ŞİMŞEK VERİ BORCU OLANLARI BAKIN NEDEN UYARDI?

BAKAN ŞİMŞEK VERİ BORCU OLANLARI BAKIN NEDEN UYARDI?
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide adaleti sağlama amacıyla önemli adımlar atmaya devam ettiklerini belirterek, yüksek vergi borcu olan mükelleflerin isimlerinin kamuoyu ile paylaşılacağını açıkladı. Şimşek, 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu bulunan mükelleflerin "vergi yüzsüzü" listesinde yer almamak için eylül sonuna kadar ödeme yapmaları gerektiğini vurguladı.

Bakan Şimşek, kayıt dışılıkla mücadele ve vergide adaleti sağlama hedefi doğrultusunda yürütülen ekonomi programının önemine dikkat çekti. Bu kapsamda, vadesi geçtiği halde ödenmeyen vergi ve ceza borçları bulunan mükelleflerin isimlerinin kamuoyuna açıklanacağını belirtti. Şimşek, "Vergide adaleti güçlendirmek için adımlar atmayı sürdürüyoruz. Her bir vergi dairesine 5 milyon lira ve üzerinde vergi borcu ve cezası bulunan mükelleflerin isimlerini kamuoyu ile paylaşacağız." ifadelerini kullandı.

Bakan Şimşek, mükelleflerin bilgilerinin yer alacağı listelerin 15-31 Ekim 2024 tarihleri arasında Türkiye genelindeki tüm vergi dairelerinde, 1-15 Kasım 2024 tarihleri arasında ise Gelir İdaresi Başkanlığı’nın internet sitesinde yayımlanacağını duyurdu. Bu kapsamda iki ayrı liste açıklanacak. İlk listede, 31 Aralık 2023 tarihi itibarıyla vadesi geldiği halde 30 Eylül 2024’e kadar ödenmemiş vergi ve cezalar yer alacak. İkinci listede ise borç durumu ne olursa olsun, 1 Haziran 2023 - 31 Mayıs 2024 tarihleri arasında vergi incelemesi veya takdir komisyonu kararlarıyla vergi ve ceza hesaplanan ve bu tarhiyatları kesinleşen mükelleflerin isimleri ilan edilecek.
İHA .

İHA .

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon