EKONOMİ

AYDEM PERAKENDE ANLATTI “BU BAŞARI NASIL GELDİ?”

AYDEM PERAKENDE ANLATTI “BU BAŞARI NASIL GELDİ?”
Ekonomist Dergisi’nin her yıl Türkiye Ekonomi Bankası işbirliği ile gerçekleştirdiği Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırmasının 2019 yılı listesindeki 23 Denizlili, bu büyük başarıyı DESİAD ve Denizli Metropol işbirliğinde Denizli Metropol ekranında anlattı.

ÖZEL HABER
Ekonomist Dergisi’nin her yıl Türkiye Ekonomi Bankası işbirliği ile gerçekleştirdiği Anadolu’nun en büyük 500 şirketi araştırmasının 2019 yılına ait sonuçları açıklandı. Denizlili 23 firma 500 dev arasına adını yazdırarak Denizli’nin bir kez daha gururu oldu.

Pandemi nedeniyle DESİAD bu yıl plaket töreni yapamayacağından dolayı farklı bir formatla 23 Denizlili firmayı onure etmek istedi. Bu kapsamda 23 Denizlili, bu büyük başarıyı DESİAD’ın katkılarıyla Denizli Metropol işbirliğinde anlattı.



Ülke genelinde 7. sırada Denizli’de 23 firma arasında ise ikinci sırada AYDEM Elektrik Perakende yer aldı. Bu başarı nasıl geldi? Aydem Perakende A.Ş Genel Müdürü Çağdaş Demirağ, Denizli Metropol ekranındaydı.

İŞTE O RÖPORTAJ…

DENİZLİ METROPOL: Sizde bu 23 firmanın arasına girdiniz. İlk duygularınızı alalım.

ÇAĞDAŞ DEMİRAĞ: Gururluyuz. Çünkü bu başarının arkasında bütün çalışma arkadaşlarımızın büyük emeği var. 2020 zor bir yıl oldu. Zor dönemlerde tüm personelimiz gereğinden bir adam daha fazla emek göstererek, yapması gereken işleri ertelemeden bu başarıya ulaşmamızı sağladı. Gurur duyuyoruz.

DENİZLİ METROPOL: Böyle bir başarı bekliyor muydunuz? Bu başarı nasıl geldi?

ÇAĞDAŞ DEMİRAĞ: Açıkçası böyle bir başarı tabi bekliyorduk. Geçmişte de bu tür başarılarımız var. AYDEM Denizli’nin gurur duyduğu firmalardan biridir. Denizli merkezli bir firmadır. Geçmişten bugüne kadar çeşitli başarılarla iş hayatını süslemiştir. 2020 yılı, yüz yıldır hiçbir yönetici ve profesyonelin yaşamadığı bir yıl oldu. Pandemide gerekli adımları hızlıca atarak, bu başarıyı tekrarlamış olduk. Beklediğimiz bir başarıya ulaştığımızı söyleyebilirim.

DENİZLİ METROPOL: 2020 ve 2021’de de aynı başarıyı bekliyor musunuz?

ÇAĞDAŞ DEMİRAĞ: Köklü firmalarda başarı öyle bir yıllık bir çalışma ile sağlanıp, bir yıl sonra kaybedilmez. Bir başarı trendine giderseniz, belli adımlar atmışsınız demektir. Bu adımlar önümüzdeki yıllarda başarıyı getirir. Biz bir yıllık planlarla ilerleyen bir şirket değiliz. Sürekli geleceğe yatırım yapan bir firmayız. Başarımız üç dört yıl daha devam edecektir diye düşünüyorum.

DENİZLİ METROPOL: Firmanızı tanıtır mısınız?

ÇAĞDAŞ DEMİRAĞ: Denizli merkezli, kentin köklü firmalarından biriyiz. AYDEM Enerji Holding’in bir parçasıyız. Aydın, Muğla ve Denizli illerindeki görevli elektrik perakende şirketiyiz. Bu illerdeki tüketicilerin elektrik ve sonrasında aldıkları hizmetin tamamını  ve müşteri memnuniyetini kapsayan çalışmaların yüzde 90’nını yöneten, bu hizmetleri ulaştıran bir şirketiz. Ciddi bir abone sayımız var. Hem tüketiciye karşı, hem regülasyonlara karşı sorumluluğu olan bir kurumuz. Enerji tedariki sağlıyor ve tüketicilere ulaştırıyoruz. Hem mesken, hem KOBİ, hem de sanayi abone gruplarına hizmet veriyoruz.



DENİZLİ METROPOL:
Firma olarak gelecek planlarınızı öğrenebilir miyiz?


ÇAĞDAŞ DEMİRAĞ: İş yapma biçimi tüm dünyada değişti. Bizim sektörde de bu değişimi yaşıyoruz. Pandeminin etkisi büyük bu değişimde. Yedi sekiz yıllık sürecek bir dijitalleşme süreci başladı. Biz gelecekle ilgili planlarımızı dijitalleşme üzerine kurduk. Önümüzdeki yıllarda klasik çalışma sistemimizi revize ederek, dijital alanlara kaydırmayı planlıyoruz. Bununla ilgili kararlar alındı ve gerekli adımlar atıldı. Yatırımlarımızı da yaptık. Önümüzdeki günler ne gösterecek bilmiyorum ama biz krizleri yönetmeye alışık bir firma ve profesyonel kadromuz var. Gelecekte tamamen dijitalleşen bir firma olacağımızı söyleyebilirim.

DENİZLİ METROPOL: Denizli’nin insan kaynağının gelişimi açısından ne yapılabilir. Şirket olarak bu konuda bir hamleniz var mı?

ÇAĞDAŞ DEMİRAĞ: İnsan kaynağı konusu Denizli’de önemli bir sorun. Belirli alanlarda çok kalifiye insan kaynağı var. Özellikle tekstil alanında. Genç nüfusun üniversite eğitimini bitirdikten sonra İstanbul, İzmir gibi illere göçme durumu var ne yazık ki. Biz Denizli’de şirket merkezimizde istihdam sağlamak istiyoruz. Denizlilileri başka illere göndermeden şirketimize kazandırmak istiyoruz. Aslen Denizlili olan üniversite hayatından sonra başka illere gitmiş kişileri de Denizli’ye tekrar kazandırmak gibi bir düşünce ve projemiz de var.

DENİZLİ METROPOL: DESİAD’ın çalışmalarını nasıl buluyorsunuz? DESİAD ile ilgili düşünceleriniz…

ÇAĞDAŞ DEMİRAĞ: Biz Türkiye genelinde birçok STK’larla işbirliği içindeyiz. DESİAD Denizli’deki faaliyetleri ile bir adım öne çıkıyor. Oldukça enerjik bir yapıları var. İletişimleri çok kuvvetli. Hem özel sektör, hem de halkla iletişimleri olan bir dernek. Ben çok başarılı buluyorum. Enerjileri ile ön plandalar. Sürekli yeni projeler, sürekli bir takım gelişmeler için uğraşan bir yapı. Böyle yapılar her zaman başarılı olur. Şu anda çok başarılı ilerleyen bir dernek var karşımızda.

DENİZLİ METROPOL: 2020 Nasıl geçti firmanız anlamında 2021 ile ilgili neler söyleyeceksiniz?

ÇAĞDAŞ DEMİRAĞ: 2020’de planlarımızı yaparak yıla başladık. Pandemi beklemediğimiz bir gelişmeydi. Nisan ve Mayıs aylarında çalkantılı bir dönem geçirdik. Sıkıntılar yaşadık. Enerji fiyatlarında beklenmedik hızlı değişimler bizi de etkiledi. Hızlı karar alma mercilerimizi devreye sokarak, yenidünyaya uyum sağladık. 2020’de planladığımız hedeflere ulaşarak yılı kapattık. 2021’de ise pandemi nedeniyle 2020’de yapamadığımız bazı projeleri yapmak istiyoruz.  Bu 2021 yılına tabi yük bindirmiş oldu. 2021 yılının 2020’den çok daha iyi olacağını düşünüyorum. Plan ve projelerimiz bu yönde. 2021 yılının ilk üç ayında dijitalleşmenin de etkisiyle sektörde ilk olarak bir yapay zekanın olduğu otomatik olarak anlamlı cevaplar veren bir whatsapp uygulamasını devreye soktuk. Ayrıca abonelerin tüm işlerini online yapacakları bir sistemi de devreye alıyoruz.

AYDEM PERAKENDE A.Ş GENEL MÜDÜRÜ ÇAĞDAŞ DEMİRAĞ İLE YAPILAN PROGRAMI BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ…


 
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon