POLİTİKA

“AYASOFYA BİR MABETTEN DAHA FAZLASIDIR”

“AYASOFYA BİR MABETTEN DAHA FAZLASIDIR”

Denizli Gönüllü Teşekküller Platformu, Türkiye’nin en önemli gündem maddelerinden biri olan Ayasofya tartışmaları ile ilgili Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde basın toplantısı yaptı.

Denizli Gönüllü Teşekküller Platformu Başkanı Erdal Otçu, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde bir basın toplantısı düzenleyerek medya ile buluştu. Başkan Otçu’nun gündeminde ülkenin de en önemli gündem maddelerinden biri olan Ayasofya konusu vardı.  Baştan Otçu sözlerinin başında yıllardan beri Ayasofya'nın özgürleşmesi için dua eden mü'minlere, yaptıkları gösterilerle Ayasofya'yı gündemde tutan STK'lara, bu konuda emeği geçen, destek veren tüm kurum ve kuruluşlar ile  siyasi iradeye şükranlarını sunduğunu söyledi.

 

Başkan Otçu "Ayasofya'nın tekrar camiye dönüştürülmesi; Müslümanların İstanbul'da ibadethane  eksiği ve ihtiyacı bulunduğu için değil; Fethin ve İstanbul'un özgürlüğünün nişanesi olan Ayasofya'nın ; aynı zamanda İslam'ın "kızılelma"sı olmasındandır. İslam tarih ve kültüründe önemli bir yere sahip Ayasofya'nın; Peygamber Efendimiz'ce (s.a.s) övülen bir komutan tarafından  İstanbul şehri ile birlikte; kendisinden sonraki nesillere vasiyet ile miras bıraktığı bir vakfiyenin  şartlarına uygun olarak kullanıma açılması  egemenlik haklarının milletimize ait olduğunun dünyaya haykırılmasıdır. Ayasofya'nın tekrar camiye dönüştürülmesi; öz yurdumuzda garip, öz yurdumuzda parya olmadığımızın ilanıdır. Ayasofya; bundan sonra İstanbul ve İslam Alemi'ne mahzun mahzun bakmayacaktır. Ayasofya ; artık rüku ve secdelere hasret kalmayacaktır. Zincirler kırılmakta; Ayasofya insanlığın gönlüne, kalbine açılmaktadır. Türkiye ve İslam Alemi; Kurban'da çifte bayram yapmanın sevincini yaşayacaktır. Ecdadımızın oluşturduğu medeniyetin  anahtar kelimesi ve fethin sembolü olan "Ya Fettah" yazılı kapı tokmakları Ayasofya'yı bir kere daha iman dolu kalplere, gönüllere ve  fetih nesline açmıştır” dedi.

HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon