POLİTİKA

3’ÜNCÜ KUŞAK BABABALIM, İYİ PARTİ’DEN DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI

3’ÜNCÜ KUŞAK BABABALIM, İYİ PARTİ’DEN DENİZLİ MİLLETVEKİLİ ADAY ADAYI
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın arkadaşı ve 1’inci Dönem Denizli Milletvekili olan Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım’ın üçüncü kuşak torunu olan Şebnem Bababalım, İyi Parti’den 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı oldu. Bababalım, İYİ Parti il binasında basın toplantısı ile Milletvekili Aday Adaylığını kamuoyuyla paylaştı. Bababalım, neden Milletvekili Aday Adayı olduğunu ve hedeflerini de anlattı.

Denizli’den birinci dönem milletvekili seçilen ve 23 Nisan 1920’de Meclis’in açılmasına tanıklık eden Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım’ın üçüncü kuşak torunu olan Şebnem Bababalım Yağcı, 28’nci dönemde Denizli siyasetine damga vuruyor. İyi Parti’den 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı olan Şebnem Bababalım, Tülay ve Atilla Bababalım’ın kızı. Büyük büyük dedesi Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım’ın çizgisinde ilerleyen Şebnem Bababalım, İyi Parti’nin kuruluşundan bu yana Genel Başkan Meral Akşener’e dava arkadaşlığı yapıyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın arkadaşı ve 1’inci Dönem Denizli Milletvekili olan Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım’ın üçüncü kuşak torunu olan Şebnem Bababalım, İyi Parti’den 28. Dönem Milletvekili Aday Adayı oldu. Bababalım, İYİ Parti il binasında basın toplantısı ile Milletvekili Aday Adaylığını kamuoyuyla paylaştı. Bababalım, neden Milletvekili Aday Adayı olduğunu ve hedeflerini de anlattı. Bababalım “14 Mayıs 2023 tarihli seçimde İYİ Parti'den Denizli Milletvekili Aday Adayıyım. Bu nedenle sizlerle tanışmak için bu toplantıyı düzenledim. Önce kendimi tanıtmak istiyorum. 1970 Denizli doğumluyum. Denizli’nin köklü ailelerinden Bababalım Ailesinin mensubuyum. Bildiğiniz gibi büyük dedem Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım TBMM'de birinci dönem ilk dönem milletvekilidir. Buradaki resimde de gördüğünüz gibi Atatürk'ün Denizli'ye geldiğinde... 1931 yılında Denizli Valisi tarafından dedemle beraber Atatürk'ü karşıladılar. Eğitimime Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi, Kimya Bölümünde bitirerek tamamladım. Özel sektörde çeşitli kademelerde çalıştım. Siyasete girdiğim için çalıştığım şirket yöneticiliğinden de emekli olmak zorunda kaldım. Evliyim 22 ve 24 yaşlarında iki erkek çocuk annesiyim. Eşim Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesinde öğretim üyesidir. Büyük oğlum bilgisayar mühendisi küçük oğlumda tıp fakültesi dördüncü sınıf öğrencisidir. Siyasi hayatıma İYİ Parti’de başladım. Ankara il başkanlığıyla aile ve çocuk komisyonu başkanlığı görevinde bulundum. 27. dönemde milletvekili adayı oldum. Genel merkezde siyasi işlerden sorumlu genel başkan yardımcısı danışmanlığını yürüttüm. Genel merkezde kadın politikaları başkanlığında çocuk komisyonu başkanlığına ve genel merkez kadın politikaları başkanlığında kadın güçlendirmesinden sorumlu başkan yardımcılığını yürüttüm. Daha sonra genel merkezde kadın politikaları başkanlığında kurucusu olduğum "Güneşin Kadınları" kadın kooperatiflerinin Türkiye koordinatörü olarak görevime devam etmekteydim. Ülkemizin çözüm bekleyen sorunları Denizlimizinde sorunlarıdır” dedi.

Bababalım açıklamasının devamında “14 Mayıs 2023 seçimi ile ülkemizin çocuklarımızın geleceğini belirleyeceğiz hep beraber belirleyeceğiz. Ülkemiz AK Parti yönetiminde Atatürk ve aralarında dedem Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım’ında bulunduğu silah arkadaşlarının kurduğu Cumhuriyet öncesi dönemine geri dönmüştür. Sevgili Denizli hemşehrilerim, dedelerimiz bu ülkeyi kanlarıyla kurdu, bu şehri düşman işgalinden kurtardı. Bugün ülkemizin her karış toprağı, mültecilerin işgali altındadır. Denizlimizde bundan nasibini almış bulunmaktadır. Denizli’nin mülteciler tarafından istila edilmesine vatandaşlarımız işsiz iken mültecilerin rahatça iş bulmasına, ülkemin kaynaklarının mültecilere aktarılmasına sizler gibi ben de artık isyan ediyorum. Sizlerin takdiri ve onuru ile milletvekilliğe seçildiğim gün, Denizli'de bir tek mülteci kalmaması hepsinin ülkelerine barış ve huzur içinde gitmeleri için sonuna kadar mücadele edeceğim” dedi.
HABER MERKEZİ

HABER MERKEZİ

0 Yorum

Yorum yaz

fixed-whatsapp-icon