Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

462 Yazı

“PAMUKKALE ÜNİVERSİTESİ 30. YILINDA İLAÇ VE AŞI YAPABİLME AŞAMASINA GELDİ”

**REKTÖR KUTLUHAN YÖK BAŞKANINDAN TAM NOT ALDI, PAÜ YURT DIŞINDAN HASTA ÇEKECEK MERKEZ AÇTI… SÜPER REKTÖR HEKİMLİĞİ DE ELDEN BIRAKMIYOR! YÖK BAŞKANI ÖZVAR İLE SON EKONOMİ BAKANI ZEYBEKCİ ÜNİVERSİTE ARKADAŞI..

Rektör olarak yönettiği Pamukkale Üniversitesi’nin 30. kuruluş yılında önemli ve müjdeli haberler veren Ahmet Kutluhan çarpıcı açıklamalar yaptı. Ve PAÜ’nün kuruluşunun 30. yılında Pamukkale Üniversitesi olarak “ilaç ve aşı yapabilme aşamasına” geldiklerini müjdeledi.

REKTÖR KUTLUHAN YÖK BAŞKANI EROL ÖZVAR’DAN TAM NOT ALDI

Öte yandan Pamukkale Üniversitesinin (PAÜ) kuruluşunun 30. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliğin açılış törenine katılan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar’ı ağırlayan PAÜ Rektörü Ahmet Kutluhan kampus alanını gezen YÖK Başkanından “tam not” aldı. Kendisi de 33 yıllık bir “Kulak Burun Boğaz” uzmanı hekim olan ve “Ben Rektörüm!” demeden PAÜ Hastaneleri’nde hasta bakmaya da devam eden, ameliyathaneye girerek tıbbi operasyonlar gerçekleştiren Rektör Kutluhan üniversitede yaptığı önemli işlerle YÖK Başkanı Erol Özvar’ın takdirini kazandı.

PAÜ KLİNİK ARAŞTIRMALAR MERKEZİ AŞI VE İLAÇ ÜRETECEK

Ağustos 2020’den bu yana Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü yapan Ahmet Kutluhan PAÜ’de iki yılını geride bıraktı. Rektör olarak yönettiği Pamukkale Üniversitesi’nin 30. yılında önemli ve müjdeli haberler veren Ahmet Kutluhan çarpıcı açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, “Göreve geldiğimden beri 19 fakültemizdeki tüm arkadaşlarıma, her bir bölüm başkanıma, her akademisyenimize bilimsel olarak yapabileceğimiz her şeyi yapalım. Yapmak ve hayata geçirmek istediğimiz tüm araştırmaları gerçekleştirelim, diyorum. Onları her zaman teşvik ediyorum. Buna en çok eşlik eden ve rağbet gösterenler ise tıp fakültemizdeki arkadaşlarımız oluyor. Bir çok alanda çok sayıda araştırmamız ve çalışmamız var. Hepsinin üzerinde bir öneme sahip PAÜ Klinik Araştırmalar Merkezi’ni açtık. Ki; bu merkez bize ilaç ve aşı yapabilme yolunu açtı, yeteneğine kavuşturdu. İlaç ve aşı denemelerini zaten yapıyorduk. Şimdi ilaç ve aşı yapabilme yeteneğine sahibiz. Örneğin GETAP Merkezimizde; kekiğin bilimsel olarak mide rahatsızlıklarına iyi geldiğini ispatlayacak çalışmalar yürütüyoruz” dedi.

PAÜ YURT DIŞINDAN HASTA ÇEKECEK MERKEZ AÇTI..

Rektör Kutluhan Üniversite Hastaneleri bünyesinde hayata geçirdikleri ve geçirmeyi planladıkları diğer çalışmaları ise şöyle özetledi;

Biz şu anda yurt dışından hasta çekebilecek, turist çekecek bir Merkez açıyoruz. Bu merkez PAÜ Kozmotoloji Merkezi. Dermotoloji ve kozmotoloji merkezi. Yine Obozite Merkezini genişletmek için bir obozite ameliyat merkezi açıyoruz. Çok yakın bir zamanda kongresini yaptığımız Endoktrin Bölümü’nün troidle ilgili ciddi bir çalışması var. Bunun üzerine odaklanıyoruz.”

SÜPER REKTÖR HEKİMLİĞİ DE ELDEN BIRAKMIYOR!

YÖK Başkanı Erol Özvar için hazırladığı programla ve sunumları ile dikkat çeken ve övgü alan PAÜ Rektörü Kutluhan üniversitesi ve Denizli adına; “mutlu, mesut ve bahtiyar.” Kendisi de 33 yıllık bir “Kulak Burun Boğaz” uzmanı hekim olan Rektör Kutluhan “Ben Rektörüm!” demeden PAÜ Hastaneleri’nde hasta bakmaya devam ediyor, ameliyathaneye girerek tıbbi operasyonlar gerçekleştiriyor. Kutluhan, Rektör olarak Pamukkale Üniversitesi’ni yönetirken bir yandan da her Salı PAÜ Hastanesi polikliniklerinde hasta bakıyor, her Çarşamba da ameliyata giriyor. Kısacası Rektör Ahmet Kutluhan yılda 800 ile 1000 arası hasta muayenesi gerçekleştiriyor. 100’ün üzerinde de ameliyat yapıyor.

Evet, son 3 yılda 2,5 milyonun üzerinde vatandaşa sağlık hizmeti veren PAÜ Hastaneleri bir yandan tüm İç Ege Bölgesi’nin hastanesi haline gelirken bir yandan da bugün “ilaç ve aşı” yapabilme, üretebilme aşamasına da geldi. Denizlililere göre PAÜ’nün hızlı, çalışkan ve hiperaktif bir Rektörü var. Rektör Kutluhan’ın “yeni bölümler, merkezler ve hastanelerde yolda” diye verdiği müjdeler de kentte merakla bekleniyor.

YÖK BAŞKANI ÖZVAR İLE SON EKONOMİ BAKANI ZEYBEKCİ ÜNİVERSİTE ARKADAŞI

PAÜ’nün kuruluşunun 30. yılı dolayısıyla düzenlenen etkinliğin açılış törenine katılan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar ile Denizlili son Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Marmara Üniversitesi’nden okul arkadaşı oldukları ortaya çıktı.


YÖK Başkanı Erol Özvar ile son Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin Marmara Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi’nde aynı yıllarda okudukları, Özvar’ın İktisat, Zeybekci’nin ise İşletme bölümünden mezun oldukları bildirildi. Kısacası Rektör Kutluhan’ın ev sahipliği yaptığı YÖK Başkanı Özvar’ın Denizli ziyareti Erol Özvar ile Nihat Zeybekci’nin üniversite arkadaşı olduklarını da ortaya çıkarmış oldu.

fixed-whatsapp-icon