Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

462 Yazı

MUSTAFA KAYA YAZDI: BÜYÜKŞEHİR’DEN METROPOL TV’YE ÖVGÜ

**METROPOL TV HER YERDE. ATASOY BİZE GAFFAR HOCA’YI HATIRLATTI… BU YARIŞI EN YENİLİKÇİ EKİP KAZANIR DENİZLİ’NİN EN KIDEMLİ ODA BAŞKANI. TEK ADAY ERDOĞAN YİNE YENİDEN.. BAKAN ÇAVUŞOĞLU ALTINBAŞAK’TA. SAİT ATICI’NIN GELENEĞİ SÜRÜYOR…

Ege Bölgesi ve Denizli’nin RTÜK yayın lisansına sahip tek dijital televizyonu olan Metropol TV'nin yeni yayın dönemi lansmanı geçtiğimiz hafta gerçekleştirildi. Protokol ve iş dünyası temsilcilerini bir araya getiren programda Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı temsilen konuşan Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci Metropol TV’den övgüyle söz etti.



Değirmenci Metropol TV’nin “teması ve yayın tekniği” ile dijital çağa uyumlu bir bir yayın organı olarak insanların hayatına girdiğini belirterek, “İlkleri başaran bu kurumu ve kurucuları ile çalışanlarını yürekten kutluyorum” dedi. Geniş bir katılımla gerçekleşen tören Denizli protokolü ve iş dünyası temsilcilerinin yanı sıra siyasi çevrelerden isimleri de buluşturdu.


METROPOL TV HER YERDE!

Günümüzün en yeni endüstriyel vizyonu tartışmasız ‘Dördüncü Sanayi Devrimi’dir. Endüstri 4.0 olarak isimlendirilen dördüncü sanayi devrimi ile dünyamıza, ülkemize ve hayatımıza dair her şey değişiyor, dönüşüyor. Bu devrin adına; Dijital Devrim Çağı diyoruz.

Dijitalizasyon Çağı; tüm sektörleri etkiliyor, yeni iş modelleri ortaya çıkıyor, yerleşik ve geleneksel düzenler yerle bir oluyor, sistemler yeniden biçimleniyor ve en önemlisi çalışma, iletişim kurma ve haberleşme şekillerimiz kökten değişikliklere uğruyor. Biz de Metropol TV olarak; bu devasa değişimi ıskalamamak, onun hızına ayak uydurabilmek için Dijital Çağ’a ve günümüze uygun bir yayıncılık modeli çalışmaları üzerine odaklandık.


Bugün medyanın dili ve terimleri de büyük oranda değişti. Toplumsal etkileri ise, teknolojik yeniliklerle beslenen sosyal medya ile daha güçlü ve başat bir hale geldi. İşte Metropol TV; klasik televizyon yayın sistemlerine alternatif olarak geliştirilen İnternet Üzerinden Televizyon Yayıncılığı’nın bir örneği olarak kuruldu. Farklı ve ağırlıklı olarak “ekonomi temalı” içerik ve teknik oluşumu ile yakın geleceğin televizyon ve yayıncılık anlayışına imza attı.


 

Endüstri 3.0’da televizyonla dünya adeta “küresel bir köy” haline geldi. Bugün, yani Endüstri 4.0 döneminde ise özellikle de internetin yaygın kullanımı ile “küresel haneler”, bireysel adacıklar halini aldı. İşte bu sürecin Anadolu’daki ilk somut örneklerinden biri de Denizli merkezli olarak kurulan Metropol TV oldu. Ve Metropol TV hedefine; “Ege Bölgesi ve Türkiye’nin İnternet Televizyonu” olma vizyonunu koydu.


Dijital dünyanın tüm mecralarından izlenebilir bir medya organı olma özelliğine bulunan Metropol TV; Macintosh, PC internet browserları, mobil cihazlar ve telefonlar, Smart TV’ler gibi gelişmiş uygulamalar üzerinden de yayınlarını verebiliyor. Google, Youtube, facebook, twitter, instagram’dan eş zamanlı yayınları ile tam zamanlı bir Web TV özelliği taşıyor. Metropol TV; 24 saat kesintisiz günlük yayın akışı, canlı yayınlar, daha önce yayınlanmış ve kayıt edilmiş olan görüntülere ulaşma olanakları sunan teknoloji ve sistemlere sahip bir medya kanalı.

Metropol TV ile birlikte televizyon “artık cebinizde, bilgisayarınızda, note book ve tabletinizde.” Dünyanın neresinde olursanız olun, internet ve sosyal medyanın olduğu her yerde Metropol TV var. Metropol TV Her Yerde!

ATASOY BİZE SEVGİLİ GAFFAR HOCA’YI HATIRLATTI

Evet, Metropol TV yeni yayın dönemi lansmanı programı müthiş bir tanıtım filmi ile başladı. 3 dakikalık bu film adeta son 300 yıla sığan ve en hızlı bölümünü son 10-15 yıldır yaşayan insanlığın gelişiminin bir özetiydi adeta. Buharlı makinenin bulunuşu, yeni üretim ilişkileri, sanayi devrimi (1, 2, 3, 4. sanayi devrimleri) kısacası insanlık tarihinin en hızlı ve çetrefilli dönemi anlatılıyordu Metropol TV’nin tanıtım filminde.


Metropol TV tanıtımının sesi ise medyanın tanınmış ismi Gazeteci İrfan Atasoy’du. Denizli’de son dönemde gerçekleştirilen bir çok organizasyonun sunuculuğunu üstlenen İrfan Atasoy; hem Metropol TV’nin tanıtım filmini seslendirdi. Hem de Metropol TV lansmanının baştan sona sunumunu gerçekleştirdi. Atasoy’la bu etkili program daha dikkat çekici hale geldi ve katılımcıların büyük beğenisi ve alkışlarını aldı. İrfan Atasoy bu sunumundan sonra bize yine; Denizli’nin duayen gazetecilerinden ve tüm önemli program ve törenlerin sunucusu rahmetli Abdulgaffar Nemutlu hocamızı hatırlattı. (Atasoy, Karanfilli Hoca’nın ardından kentte oluşan o büyük boşluğu doldurabilecek en iyi adaydı sanki)

TEK ADAY ERDOĞAN YİNE YENİDEN

Denizli’nin üç önemli odasında arka arkaya önemli üç seçim yapıldı veya yapılıyor. İlk seçim Denizli Ticaret Borsası’nda yapıldı. Ve bu seçimi kazanan İbrahim Tefenlili yeniden DTB Yönetim Kurulu Başkanı oldu. 3 Ekim Pazartesi günü gerçekleştirilen Denizli Ticaret Odası seçimini ise Tefenlili gibi seçime “tek aday” olarak giden Başkan Uğur Erdoğan yeniden kazandı.

BU YARIŞI EN YENİLİKÇİ EKİP KAZANIR

Şimdi geride 4 Ekim Salı günü yapılacak “en iddialı ve çekişmeli seçim”, yani Denizli Sanayi Odası seçimi kaldı.

  



Müjdat Keçeci’nin iki Başkan Yardımcısı Selim Kasapoğlu ve Okan Konyalıoğlu’nun aday olduğu seçim kıyasıya ve yakıcı bir yarışa dönüşecek. Adaylar ve ekipleri uzun süredir bu yarışa hazırlanıyor. (Sanki bu yarışta tıpkı Metropol TV gibi yenilikçiler-dijital devrimciler- ile gelenekçiler yani konvansiyonel olan uydu yayıncılar- yarışacak) Bakalım bu yarışta ipi kim göğüsleyecek?

DENİZLİ’NİN EN KIDEMLİ ODA BAŞKANI..

Burada bir önemli ayrıntıyı da vurgulamadan geçmek olmazdı. Neydi bu detay? DTB Başkanı İbrahim Tefenlili’nin Denizli’deki en kıdemli oda (STK) başkanı olması gerçeği. Aslında DSO Başkanı Müjdat Keçeci de bu ünvana adaydı, ancak Keçeci yoğun iş yaşamı nedeniyle bu göreve bir kez daha aday olmadı.


Sonuç itibariyle bu seçimlerin ardından da İbrahim Tefenlili yine Denizli’nin en kıdemli oda başkanı ünvanını korudu.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU ALTINBAŞAK’TA

Geçtiğimiz hafta Denizli’ye gelen ve çeşitli ziyaretlerin yanı sıra PAÜ Gençlik Buluşması’na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bu arada kentin önemli tekstil firmalarından Altınbaşak A.Ş. tesislerini ziyaret etti.



Altınbaşak Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çalışkan’ın da hazır bulunduğu topluluk tarafından karşılanan Bakan Çavuşoğlu’na Denizli Milletvekilleri Şahin Tin, Nilgün Ök, Cahit Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Altınbaşak eski çalışanı AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör de eşlik etti.

SAİT ATICI’NIN GELENEĞİ SÜRÜYOR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun bu ziyareti bize yıllardır devam eden bir “Sait Atıcı ve Altınbaşak Geleneğini” hatırlattı. Kuruluş sürecinden hayatını kaybettiği tarihe kadar AK Parti Kurucuları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eski Cumhurbaşkanı Abdulah Gül ile eski TBMM Başkanı Bülent Arınç gibi isimleri Altınbaşak Tekstil’de misafir eden tekstil sektörünün duayenlerinden (rahmetli) İşadamı Sait Atıcı’nın bu geleneği politikanın önemli aktörlerinden Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Denizli ziyaretinde de sürdü. Bakan Çavuşoğlu Altınbaşak’ta çalışanlardan, yönetim kurulu üyeleri, yönetim kurulu başkanına ve ortaklara kadar kalabalık bir topluluk tarafından karşılandı ve ağırlandı. Bakan Çavuşoğlu ayrıca Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çalışkan tarafından Altınbaşak Tekstil fabrikası ve tesislerini gezdirildi. (Sait Atcı’nın geleneği de böylece ardılları tarafından sürdürülmüş oldu)



 
fixed-whatsapp-icon