Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

463 Yazı

KIVILCIMI ŞENİZ BAŞKAN YAKTI!

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın salgın nedeniyle zor durumda kalan esnafa destek olmak amacıyla başlattığı nakit hibe ve kira yardımı Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni ve Başkan Osman Zolan’ı da harekete geçirdi. 24 Mayıs Pazartesi günü toplanacak olan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi “Denizlili Esnafa Yardım Paketi” maddesini acilen gündeme aldı.

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın salgın nedeniyle zor durumda kalan esnafa destek olmak amacıyla başlattığı nakit hibe ve kira yardımı Denizli Büyükşehir Belediyesi’ni ve Başkan Osman Zolan’ı da harekete geçirdi. 24 Mayıs Pazartesi günü toplanacak olan Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi “Denizlili Esnafa Yardım Paketi” maddesini acilen gündeme aldı. Belediye yönetimi ve meclisinin oy birliği ile aldığı bu kararla Büyükşehir ve diğer belediyelere de örnek olan Başkan Doğan, “Salgın döneminde sosyal belediyecilik anlayışı ile ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin ve esnafımızın yanında olduk. Şimdi de bu desteklere bir yenisini ekliyoruz. Zor durumda olan, iş yerini kapatan esnafımızın ürün ve mal alması, bir kirasını ve bir faturasını ödemesi, giderlerini karşılaması anlamında can suyu olmak için esnaf başına 1.200 Türk Lirası desteğinde bulunacağız. Belediye mülklerinde kira desteği vereceğiz. Birlik ve dayanışmanın, kardeşliğin her geçen gün arttığı Merkezefendi’de yaptığımız halkçı uygulamalarla ülkemize örnek olmaya sürdüreceğiz” diye konuştu.




Merkezefendi Belediyesi pandemi nedeniyle kepenk kapanmak zorunda kalan esnafa nakit hibe ve kira desteği başlattı. İşletme başına 1.200 lira olan hibe desteği Merkezefendi sınırları içerisinde faaliyet gösteren 3 binin üzerinde esnafa veriliyor. Ayrıca Merkezefendi Belediyesi kiracısı olan esnaflardan da 2 ay boyunca kira alınmayacak. Buna göre Merkezefendi sınırları içerisinde bulunan “berber, bayan kuaför, güzellik salonu, okul kantin işletmecileri, çay ocakları, çay bahçeleri, kahvehaneler, kıraathaneler, internet ve kafe işletmeleri, bilardo ve oyun salonları, lokantalar, ızgara salonları, halı saha işletmeleri, spor salonları, müzisyenler, fotoğrafçılar, hamam ve sauna dallarında faaliyet gösteren iş yerleri” bu destekten faydalanabilecek. İşletme sahipleri, başvuru formuna www.merkezefendi.bel.tr sayfasından ulaşabilecekler. Ayrıca işletme sahipleri 444 8 662 numaralı çağrı merkezinden de detaylı bilgi alabilecekler.

DOĞAN KİRACILARINDAN ÜCRET ALMAYACAK
Öte yandan Merkezefendi Belediyesi kiracılarından iki ay boyunca kira ücreti almayacak. Merkezefendi Belediye Meclisi Mayıs Ayı 2. Oturumunu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan başkanlığında gerçekleştirdi. Pandemi nedeniyle zor günler geçiren esnafa Merkezefendi Belediye Meclisi’nden sevindirici karar çıktı. Buna göre Merkezefendi Belediyesi’ne ait işyerlerinde kiracı olan işletme sahiplerinden Mayıs ve Haziran aylarında kira bedeli alınmaması ve 6 ay; Temmuz, Ağustos, Eylül, Ekim, Kasım ve Aralık aylarında da bu işyerlerinden yüzde elli kira bedelinin tahsil edilmesi oy birliği ile kabul edildi.

KIVILCIMI ŞENİZ BAŞKAN YAKTI
Evet, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan “devletten esnafa nakit hibe destek paketi” çeşitli yankılar bulurken, CHP’li Merkezefendi Belediyesi’nin aldığı “esnafa hibe desteği” kararı  salgın nedeniyle zor durumda olan Denizlili esnafı sevindiren ikinci açıklama oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamasında satır aralarında geçtiği “esnafa yerel yönetimleri de destekleri de var” sözü ilk karşılığını; AK Partili bir belediyeden değil de CHP’li Merkezefendi Belediyesi’nden (hem de aşağı yukarı eş zamanlı olarak) aldı. Hani “bir kıvılcım bozkırı tutuşturur” diye bir özlü söz” vardır. İşte, Başkan Şeniz Doğan’ın bu kararı belki de; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı da “esnafa destek” konusunda harekete geçiren kıvılcım oldu.

TEOMAN SANCAR’DAN ŞENİZ DOĞAN ZİYARETİ
Geçtiğimiz aylarda tuzağa düşürülüp iftiraya uğrayan CHP Denizli eski Milletvekili Teoman Sancar bayram öncesi Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı ziyaret etti. Ziyarette; Başkan Yardımcıları Fatma Atıcı Bakcan ve Necdet Yılmaz ile Merkezefendi Belediyesi Denizli Basket Başkanı Veli Deveciler de hazır bulundu. Sancar Merkezefendi Belediyesi’nin başarılarını sürdürmesi dileklerinde bulundu. Başkan Şeniz Doğan ziyaret sonrası sosyal medya hesabında; “Denizli Milletvekilimiz Sayın Teoman Sancar’a ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim” diye yazdı.

fixed-whatsapp-icon