Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

548 Yazı

(EKOPOLİTİK) ZOLAN’IN ADAYLIĞI ZEYBEKCİ’NİN BU KONUŞMASI İLE “MÜHÜRLENDİ!”

**POLİTİKA İYİCE ISINDI; “DENİZLİ KAZAN, METROPOL KEPÇE”



Denizli Makine İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Genişletilmiş Müteşebbis Heyet Toplantısı’na katılan ve burada bir konuşma yapan son Ekonomi Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci sözleri ile adeta partisinin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı’nı açıkladı. 



Zeybekci, Osman Zolan’ı işaret ederek, “Size Başkan Zolan adına söz veriyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan’ın gelecek dönem için en önemli projelerinden bir tanesi kent içi raylı sistemler olacaktır” dedi.



ZEYBEKCİ ADETA “MALUMU İLAN ETTİ!”
Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci’nin Başkan Zolan’ın yeniden büyükşehir adaylığını adeta “mühürleyen” (perçinleyen) bu konuşması tam olarak şöyle oldu; “Ulaşımla ilgili artık (yeni dönemde) eminim büyükşehir belediye başkanımızın yeni dönemdeki en önemli projelerinden bir tanesi kent içi raylı sistemlerle ilgili olacaktır. Osman senin adına söz veriyorum. Malumunuz biz o işe çok erken başlamıştık. Alt yapı ve üst yapı ile ilgili faaliyetler bitsin istedik. Biz şehrin merkezi ile başladık Osman kardeşimiz de şehrin çeperleri ile o çalışmalarını devam ettiriyor. Raylı sistemle ilgili öncelikli olarak şehir içindeki üniversiteden(PAÜ Kampus), İncilipınar’dan, İstiklal, Bayramyeri ve Kaleiçi’nin arkasından 29 Ekim Bulvarı ve yukarıya doğru Yenişehir, taa ki Umut Üçler’e ve Şehir Hastanesi’ne kadar bir sistem. Bu sistemin projesi zaten her şeyi ile var ve hazırdır. Osman söz veriyorum halen bak senin adına haberin olsun!”



TEMAYÜL’DEN ZOLAN ÇIKTI!
AK Parti geçen hafta sonu Denizli’de, gelecek yıl mart ayında yapılacak yerel seçimlerde aday göstereceği isimleri belirlemek için temayül yoklaması yaptı. 81 ilde eş zamanlı çevrim içi gerçekleştirilen temayül yoklaması AK Parti Denizli Teşkilatınca; Denizli Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilirken, gelen bilgilere göre temayülden Denizli Büyükşehir için mevcut Başkan Osman Zolan çıktı. 



Denizli’deki temayül yoklamasında Toplam 49 aday adayı ve mevcut başkanlar AK Parti Teşkilatı tarafından dijital ortamda oylandı. Temayülde; belediye başkanları, meclis üyeleri, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile kadın kolları ve gençlik kolları yönetim kurulu üyelerinden oluşan 1800 partili oy kullandı.





AK PARTİ PAMUKKALE TEMAYÜLÜ’NDE
NECİP FİLİZ VE HALİL PEKDEMİR İSİMLERİ
Öte yandan AK Parti Denizli’nin önde gelen isimleri eski il başkanı ve iş insanı Necip Filiz ile yine Denizli İl Genel Meclisi eski Başkanı ve iş insanı Halil Pekdemir’in isimleri; adaylık başvurusu yapmamalarına rağmen temayülde Pamukkale ilçesi oylamasında çıktı. Yani AK Parti Denizli’nin ağır topları Pekdemir ve Filiz’i  “belediye başkan adayı” görmek partililerin sayısının bir hayli fazla olduğu görüldü.



TEMAYÜLÜN YILDIZLARINDAN
İKİSİ; İNAMLIK VE ŞEVKAN OLDU
Geçtiğimiz hafta gerçekleştiren AK Parti temayülünün Denizli bölümünün yıldızlarından ikisi ise Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık ile Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şekvan oldu. Doğal Aday sayılarak temayüle katılan Şekvan ve İnamlık 3’er, 4’er yeni adayın başvuru yaptığı ilçelerinde güven oyu alırken, diğer aday adaylarına da epey fark attılar.



TAVASLI BAŞKAN; AĞABEYLERİ
ZEYBEKCİ VE ZOLAN’IN İZİNDE!
Temayül yoklamasının yapıldığı Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde en dikkat çeken ve en hareketli olan aday ise Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık idi. Başkan İnamlık temayüle katılan tüm AK Parti delegelerini kapıda karşıladı, hal hatırlarını sordu. Ve bütün partidaşları ile temasta bulundu. Kısacası; AK Parti’nin önemli isimleri Nihat Zeybekci ve Osman Zolan’ın Tavaslı birer siyasi aktör olması Hüseyin İnamlık’ın da “politik tarzı” üzerinde epey izler bırakmışa benziyordu.



CUMHUR İTTİFAKI ÇAL’DA
“BARIŞ BULUŞMASI!”
Yerel seçimlere Cumhur İttifakı çatısı altında girecek olan AK Parti ve MHP ortaklığında İl Başkanı Yücel Güngör’ün AK Parti Denizli’nin Aday Adaylarının açıklanması üzerine sosyal medyada ortaya çıkan yoğun “Çal Tepkisi” biraz olsun yatıştı.İttifak başkanlarından MHP’li Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın yeniden adaylık başvurusu yaptığı Çal için Cumhur İttifakı’nın diğer ortağı AK Parti’den de bir başvurunun yapılması “Cumhur İttifakı Çal’da çatlak mı var?” soru ve tartışmaları ile tepkilerini gündeme getirmişti.  AK Parti Denizli’de MHP’li mevcut başkan Mustafa Fahri Şevik’in yeniden aday olduğu Buldan’da aday adayı başvurusu olmazken, Çal’da AK Parti eski İlçe Başkanı Yüksel Yılmaz adaylık başvurusu yapması sinirleri germişti..



YÜCEL GÜNGÖR FETHİ AKCAN’LA BULUŞTU
Yılmaz’ın bu başvurusu Cumhur İttifakı Denizli’de (Daha doğrusu Çal’da) tartışmalara ve gerilime yol açtı. Tartışmada oklar AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör’ün üzerine çevrilirken, AK Parti Çal’dan aday adaylığı için başvuran tek isim Yüksel Yılmaz’ın İl Başkanı Güngör tarafından teşvik edildiği de iddia edilmişti. (Öte yandan Yüksel Yılmaz’ın Ağustos ayında AK Parti Çal İlçe Başkanlığından istifa ettiği öğrenildi)  İşte, tüm bu tartışmaların ardından AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör MHP’li Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan’ı görüşme için AK Parti Denizli İl Başkanlığı’na davet etti. Akcan da bu davete icabet etti. Güngör ve Akcan AK Parti İl Merkezi’nde buluştu. Ve aldığımız bilgilere göre; bütün tartışma ve yanlış anlaşılmaların tatlıya bağlandığı öne sürüldü.  



AVNİ ÖRKİ YENİDEN ADAY OLMAYACAK!
İl Başkanı Yücel Güngör’ün de adının geçtiği Pamukkale’de AK Partili Belediye Başkanı Avni Örki, siyasi kulislerde pek ortalıkta gözükmezken, “acaba yeniden aday olmayacak mı?” söylentilerinin de merkezindeki politik isim haline geldi. Örki’nin Başkan Yardımcısı Ayhan Soyfidan’ın da Serinhisar Belediye Başkan aday adaylığı için başvurması dikkat çeken başka bir nokta olurken, AK Parti içinden gelen bilgilere göre Avni Örki’nin yeniden aday olmayacağı öne sürülüyor. Öte yandan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki Şifre Haber’den Seval Uysal’ın “Pamukkale Belediyesi borç batağında, Başkan Örki bilboardlarda” haberiyle gündem olmuştu. Aynı habere (Danıştay Raporuna) göre; Avni Örki’nin yönettiği  Pamukkale Belediyesi’nin 472 milyon lira borcu olduğu ve bunun 124 milyon lirasının ise yasal sınırı aşıp fazladan borçlanma şeklinde gerçekleştiği bildiriliyordu.



DR. GÜRCAN GÜVEN YİNE YENİDEN
Denizli’de 2014-2019 yılları arasında Çivril Belediye Başkanlığı görevini yürüten İl Ambulans Servis Sisteminin Başhekimi Dr. Gürcan Güven, dün akşam görevinden istifa ettiğini açıkladı. 31 Mart Mahalli İdare Seçimlerinde aday adayı olmak için kamuda çalışanların istifa etmesi gereken sürenin son dakikalarında dilekçe veren Güven, Çivril Belediye Başkanlığı görevine 5 yıl aradan sonra yeniden talip oldu.
fixed-whatsapp-icon