Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

464 Yazı

(EKOPOLİTİK) “YEREL YÖNETİCİLİK BİZİM İŞİMİZ!”

**SANAYİCİDEN BAŞER VE PEKDEMİR’E ALKIŞ!”



Cumhur İttifakının Merkezefendi ve Pamukkale Belediye Başkan Adayları Ekrem Başer ile Halil Pekdemir, Denizli Sanayi Odası (DSO) Meclis Toplantısı'nda sanayicilerle bir araya geldi.



Adaylar DSO’da projelerini ve nasıl bir hizmet politikası yürüteceklerini anlatıp, sanayicilerden destek istedi. Uygulanabilir projeler, hizmet anlayışları ve iş dünyasıyla işbirliğine yönelik hedefleri ilgi gören Başer ve Pekdemir konuşmalarının ardından sanayiciler tarafından uzun süre alkışlandı. 




 
PEKDEMİR; “YEREL YÖNETİCİLİK BİZİM İŞİMİZ!”
2001 yılında aktif siyasete başlayan ve İl Genel Meclis Başkanlığı döneminde sadece Pamukkale’de değil tüm bölgenin sorunlarına yakından tanık olduğunu ve birçok konuda vatandaşların sorunlarına çare olan hizmetleri sunduklarını anlatan Halil Pekdemir, bölgedeki sorunlara ilgili çözüm odaklı projelerinin hazır olduğunu görev verilmesi durumunda Pamukkale’de yerel halkın katılımını ve desteğini sağlayarak, belediyecilik hizmetlerini daha etkin ve verimli bir şekilde yürütmeyi planladığını dile getirdi.



İş Dünyasının desteğini isteyen Pekdemir, “İl Genel Meclisi çalışmalarından dolayı” yerel yönetimlere ve yerel sosyolojiye hakim olduğunu da anlattı. Ayrıca ilk gittiği yüksek okulda “yerel yönetimler üzerine” eğitim aldığını ve işi gereği halka ve üreticiye hep yakın durduğunu söyleyen Pamukkale Belediye Başkan Adayı Halil Pekdemir ilgiyle dinlendi.   


 
PEKDEMİR VE BAŞER’E SANAYİCİDEN ALKIŞ!
Hem Ekrem Başer hem de Halil Pekdemir, Denizli Sanayi Odası Meclisi’nde yer alan iş insanlarıyla özellikle istihdama yönelik projelerini detaylarıyla paylaştı. İş dünyası ile işbirliğine yönelik fikir ve hedeflerini aktardı. İş dünyasının içinden gelen her iki isim de kendinden emin ve uygulanabilir projeleri nedeniyle sanayicilerin ilgisini çekti. Her iki aday, konuşmalarının ardından uzun süre alkışlandı.



BAŞER’İN KİŞİ BAŞINA YEŞİL ALANDA HEDEFİ DÜNYA STANDARTI…
“Bugün Birleşmiş Milletler ‘in (BM) yeşil alan için verdiği dünya standardı kişi başına 30 metrekare, Avrupa Birliği (AB)'nin bu standardı kişi başına 26 metrekare, ABD'nin (Halk Sağlığı Bürosu ve İskan Bakanlığı'nın öngördüğü) kişi başına yeşil alan standardı ise 18 metrekare olarak belirlenirken Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) kişi başına yeşil alan standardı da 9 metrekaredir.” Bugün Denizli Büyükşehir sınırlarında kişi başına düşen yeşil alanların (park, kamuya açık bahçe, mesirelik, milli park, koru alanları vs.) oranı 10 metrekarenin üzerindedir. İşte tam da bu bilgilerin üzerine AK Parti ve Cumhur İttifakı Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer’den bir basın açıklaması servislendi. Haberin başlığını ise; “Ekrem Başer “Merkezefendi’nin 50 Mahallesine 50 Park Projesi Sözü Verdi” manşeti oluşturuyordu.  



EKREM BAŞER SÖZÜ: “50 MAHALLEYE 50 PARK”
 Seçim çalışmaları kapsamında Merkezefendi’yi çok daha modern bir yaşam alanı haline getireceğini sık sık dillendiren Cumhur İttifakı’nın Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer, bölgeye yeni parklar kazandıracağını ve yeşil alanları çoğaltacağını söyledi. Başer, göreve gelir gelmez 50 mahalleye 50 park projesinin hemen başlatılacağını belirtti.  Yaşam alanlarıyla modern bir Merkezefendi yaratmayı amaçlayan Başer, bu anlamda eksiği olan mahallelerde tespit çalışmaları başlattı. Başer, “Merkezefendi’de kişi başına 25-30 metrekarelik yeşil alanla Dünya standartlarını yakalayacağız. Modern şehir yaşamının ve ilerlemenin bir göstergesi de kişi başına düşen yeşil alandır” dedi.
 


PARKLAR; AÇIK HAVA YAŞAM ALANLARI OLACAK
“50 mahalleye, 50 park” projesinin göreve gelir gelmez öncelikli çalışmaları içinde olduğunu söyleyen AK Partili Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Ekrem Başer’in bu projesi, modern ve güvenli çocuk oyun grupları ile açık hava spor ünitelerinin de içinde bulunduğu parklarla yeni yaşam alanlarından oluşuyor. Ayrıca daha yeşil bir Merkezefendi oluşturabilmek amacıyla bu projeler her yıl artırılacak ve mevcut yeşil alanların bakım ve yenilenmesine hız kesmeden devam edilecek.



HAZİNE BAKANI ŞİMŞEK PAZARTESİ DENİZLİ’DE
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 18 Mart Pazartesi günü Denizli’ye gelerek kentteki iş dünyası ile buluşacak. Böylece Denizli, bir haftada üçüncü Bakanı ağırlamış olacak.

BİR HAFTADA 3 BAKAN
Geçtiğimiz hafta Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u misafir eden Denizli, hafta başında da Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’i ağırlayacak. Bakan Şimşek, 18 Mart Pazartesi günü Denizli’de olacak. Bakan Şimşek’in programı tam netlik kazanmazken; Denizli Ticaret Odası, Denizli Sanayi Odası, Denizli Ticaret Borsası ve Denizli İhracatçılar Birliği üyeleriyle bir araya gelecek. ‘Denizli İş Dünyası İle İstişare Toplantısı’, Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde saat 20.30'da yapılacak.
fixed-whatsapp-icon