Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

571 Yazı

(EKOPOLİTİK) YAZIMIZIN BAŞLIĞI SEÇİM SLOGANI OLDU

**SEÇİM STARTINI “DENİZLİ’NİN GELİNİYİM” SLOGANI İLE VERDİ! İBRAHİM ŞENEL’İN BABASININ AMCASI REMZİ  ŞENEL 2 DÖNEM VEKİLLİK YAPTI.. DEMİR; ONLAR YORULDU, DİNLENSİN, ARTIK BİZ ÇALIŞACAĞIZ!”

CHP Denizli 3. sıra Gelecek Partisi kontenjanı, Milletvekili Adayı Sema Silkin Ün, Gelecek Partisi İftar programıyla seçim startını verdi. Metropol TV’ye konuşan Ün “Seçim startını bugün burada vermiş olduk. Ben Denizli’nin geliniyim. Denizli’nin Milletvekili olmak ve Denizli’ye hizmet etmek istiyorum” dedi.



SEÇİM STARTINI “DENİZLİ’NİN
GELİNİYİM” SLOGANI İLE VERDİ
İlk kez Denizli Metropol Haber Sitesi’ndeki bu köşede “İthal Aday değil, Denizli ve Cankurtaran’ın Gelini!” başlığı ile verdiğimiz haberle kamuoyunda dikkatleri üzerinde toplayan Sema Silkin Ün kentte seçim çalışmalarına hızlı başladı.



Ün, iftar programında; “Hayatımın bugün dönüm noktalarından biri. Kendimin aktör olduğu bir seçim startını verdik. Seçim startını bugün burada teşkilatımızla birlikte iftar yemeğinde coşkuyla vermek mutluluk verici. Sizlerde gördünüz herkeste büyük bir coşku ve heyecan vardı. Vekil çıkaracak olmaktan dolayı hemşerilerimiz mutlu. Millet İttifakına şükran duyuyorum, Denizli’ye hizmet etmek şansını verdikleri için… Millet İttifakımızın il başkanları ve vekil adaylarımız da burada. Sürekli görüşüyoruz. Dostane ve kucaklayıcı davranıp bana sinelerini açtılar. Bu durum benim heyecanımı daha da arttırdı” dedi. 



SEÇİM TEMASI; “DENİZLİ’NİN GELİNİ” OLDU
Sema Silkin Ün’ün “Denizli’nin Gelini” sloganı pankart ve dövizlere de yansırken, Ün konuyla ilgili şunları söyledi; “Denizli’nin gelini sloganı tabandan çıkan bir slogan oldu. Bende çok samimi, kucaklayıcı ve değerli buldum bu sloganı. Dışarıdan geldiğime dair bazı eleştiriler oldu. Bunların hepsinin üzerini örten bir süreç oldu. Denizli’ye 10 yıldır mesaim var. Benim Baharlar’da Cankurtaran’da evim var. Kendi memleketimden daha fazla Denizli’de yaşadım, bağlarım burayla daha da kuvvetli.”





HORZUM; “DENİZLİ’YE BAHAR GELDİ,
BİZ BU SEÇİMİ KAZANACAĞIZ!”
Gelecek Partisi'nin iftar ve tanıtım toplantısına katılan CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, Millet İttifakı’na büyük ilgi olduğunu belirterek “Denizli’ye bahar geldi. Biz bu seçimi kazanacağız” dedi. İftar Yemeğinde Gelecek Partisi İl Başkanı Aykut Yıldırım, DEVA Partisi İl Başkanı Bekir Kırar ve DP İl Başkanı Salih Zeki Yanışık da vardı. 



DENİZLİ’NİN SİYASİ GEÇMİŞİ
ATAMAN’IN ARŞİVİNDE SAKLI
Bir süredir ‘Denizli’nin İthal Vekilleri’ni anlatıp adeta bir “yazı dizisi” tadında sosyal medya hesabından paylaşan Mimar-Yazar ve Belgeselci Hüsamettin Ataman 1965 seçimleri sonucu Türkiye İşçi Partisi (TİP) Denizli Milletvekili olarak parlamentoya giren Muzaffer Karan’ı yazdı. Ataman’ın 58 yıllık bir belgesel özelliği taşıyan yazısı şöyle; “10 Ekim 1965 günü yapılan seçimde “Milli Bakiye” adı verilen bir seçim sistemi uygulandı. Küçük partilerin aldıkları oyların boşa gitmemesi amacıyla uygulanan bu sistem sonucu, Türkiye İşçi Partisi, Denizli’de önemli bir oy alamamasına rağmen, diğer illerde aldığı oyların toplanması sonucu, Yüksek Seçim Kurulu kararıyla, Denizli’den bir milletvekili çıkarmaya hak kazandı. 



Türkiye İşçi Partisi’nin Denizli İl Başkanlığı, Denizli adaylarından Asım Hışıl’ın milletvekili olarak belirlenmesini istedi. Parti Genel Merkezi ise, Denizli İl Başkanlığı’nın Asım Hışıl önerisine itibar etmeyip, Yüksek Seçim Kurulu’na dört isim bildirdi; Sadun Aren, Behice Boran, Kemal Nebioğlu, Muzaffer Karan. Bunlar arasında çekilen kurayı Muzaffer Karan kazandı. Böylece, aslında, İstanbul’dan milletvekili olmak için başvuran, Denizli ile bir ilgisi olmayan İstanbul doğumlu Muzaffer Karan, Yüksek Seçim Kurulu kararı ile Denizli Milletvekili ilan edildi.”



İBRAHİM ŞENEL’İN BABASININ AMCASI REMZİ
ŞENEL 2 DÖNEM VEKİLLİK YAPTI..
Evet, Hüsamettin Ataman’ın bu yazısında çok önemli ve ilginç bir detay da vardı. Ataman’ın yazısına göre; “1965-1969 yılları arası TBMM’de, bu Milletvekili dışında, Denizli’yi temsil eden diğer vekillerin sayısı yine 7 vekil şeklinde idi. Yukarıda öyküsü anlatılan TİP Milletvekili Muzaffer Karan dışında diğer Denizli Milletvekilleri ise ‘Remzi Şenel, Fuat Avcı, Salih Baydil, Nihat Özel, Atıf Şohoğlu ve Hüdai Oral’ şeklinde sıralanıyordu. Peki, burada adı geçen Remzi Şenel kimdir? 12. ve 13. dönem Denizli Milletvekilliği yapan Hüseyin  Remzi Şenel 14 Mayıs seçimlerinde İYİ Parti Denizli Milletvekili Adayı olan (ve Genel Başkan Meral Akşener tarafından kamuoyuna takdim edilen) İbrahim Şenel’in babası Fevzi Şenel’in amcasıdır. Kısacası İyi Parti Adayı Şenel Denizli’nin Köklü ve siyasetle ilintili bir aile geleneğinden geliyor. 



DEMİR; AK PARTİ YORULDU,
DİNLENSİN, BİZ ÇALIŞACAĞIZ”
Öte yandan CHP Denizli 3. sıra Gelecek Partisi kontenjanı, Milletvekili Adayı Sema Silkin Ün, Gelecek Partisi İftar programıyla seçim startını verdi. İftar ve tanıtım toplantısına katılan CHP Denizli 4. sıra Milletvekili Adayı Adil Demir “AK Parti yoruldu, vatandaşlarımız AK Parti’yi dinlenmeye göndersin, biz Millet İttifakını ise Ankara’ya çalışmaya göndersin istiyoruz” dedi. Adil Demir yaptığı çarpıcı açıklamada; “AK Parti’nin ekonomide en büyük hizmetleri yaptığı dönemde ekonomin başında olan Ali Babacan 6’lı masada, AK Parti’nin en çok oyunu alan ve Başbakanlık yapan Davutoğlu 6’lı masada. Bu liderlerin hepsinin yetiştiği Saadet Partisi Millet İttifakı’nda. Merkez sağın vazgeçilmez markası Demokrat Parti ile birlikteyiz. Kısacası AK Parti yoruldu, vatandaşlarımız AK Parti’yi göndersin onlar dinlensin. Millet İttifakını ise çalışmak üzere meclise göndersin istiyoruz. Dertlerin çaresi var, bulacağız devayı” dedi.



NEJAT VE SERRA ELALDI’DAN
KILIÇDAROĞLU’NA SEÇİM BAĞIŞI
CHP Denizli Milletvekili Aday Adayı Nejat Elaldı ve kızı Serra Elaldı Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kampanyasına 50’şer bin lira (toplam 100 bin lira) bağışta bulundu. Bağışla ilgili bir paylaşımda bulunan Nejat Elaldı, “Ben ve kızım Serra Elaldı Cumhurbaşkanlığı kampanyasına katkıda bulunduk. Çorbada bizim de tuzumuz olsun istedik” dedi. Bağışlar dekontta; “Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim hesabına bağış” notuyla yapılıyor.
fixed-whatsapp-icon