Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

464 Yazı

(EKOPOLİTİK) TIP BAYRAMI; “BAĞIŞÇILARLA BAYRAM OLDU!”

Pamukkale Üniversitesi’nde “14 Mart Tıp Bayramı ve Beyaz Önlük Giyme Töreni” gerçekleştirildi.



PAÜ’nün Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz Kongre ve Kültür Merkezi'ndeki bayram etkinliklerine bir de PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri bağışçıları, yani Denizlili yardımsever iş insanları için düzenlenen “plaket sunma töreni” eklenmişti.



İşte bu törende Denizli İş Dünyasının önde gelen aktörleri “Mehmet Çalışkan, Osman Aydınlı, Zafer Katrancı, Niyazi Keleci, Saffet Girgin, Mehmet Tosunoğlu, Mustafa Üstek ve Selahattin Çınar” Pamukkale Üniversitesi Hastanelerine yaptıkları bağışlar, cihaz alımları ve oluşturdukları bölümler nedeniyle plaketle ödüllendirilip onore edildi.





Bağışçı sanayici ve iş insanlarına plaketlerini, Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, PAÜ eski Rektörlerinden ve Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Necip Atar, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman İsmail Özdel, PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Onur Bilsen, Milletvekilleri Nilgün Ök ve Şeref Arpacı ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan verdi. 



PAÜ HASTANELERİ BİR BÖLGE HASTANESİ GİBİ!
Evet, “61 Anabilim ve Bilim Dalı ile 10 farklı blokta 1000’e yakın yatak kapasitesi, 85 adet poliklinik, 29 klinik, 9 adet yoğun bakım ünitesi, 21 adet ameliyathane, ayaktan tetkik ve tedavi üniteleri ile Denizli ve civar illerden; Muğla, Aydın, Burdur, Uşak, Afyon, Manisa ve Isparta’da 2,5-3 milyon nüfuslu bir lokasyona (yıllık 1,5 milyon kişiye poliklinik ve tedavi hizmeti sağlıyor) sağlık hizmeti” sunan Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri bağışçılarının destekleri ile sürekli gelişip büyüyen bir sağlık merkezi.



ŞEHRİ İLE BÜTÜNLEŞMİŞ ÜNİVERSİTE
Poliklinik ve tedavi için başvuran hasta trafiği ile bir “bölge sağlık merkezi” haline gelen PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri’nde teşhis ve tedavi” için gerekli donanımlarda işte bu Denizli’nin çok duyarlı bağışçıları ortaya çıkıyor. Ve PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri’nin gelişimi ve ilerlemesini kesintisiz sürdürmesini sağlayan birer aktör olarak rol alıyorlar.



Türkiye’de “Kenti ile bütünleşmiş üniversitelere örnek” olan PAÜ’de bunun öncü fakültesi ve birimi ise Tıp Fakültesi Hastaneleri. PAÜ’de o yılların “yaşa ve yaşat” geleneği ara vermeden sürüyor. Kentin önde gelen isimleri ve firmaları PAÜ Hastaneleri ve Ana Bilim Dalları’na “tıbbi cihaz, makine, alet edevat, tefrişat ve mefruşat malzemesi” hatta inşaat, yenileme ve bina yapımı konularında bağışlarını ara vermeden devam ettiriyor.



Denizli’nin biricik üniversitesinin kampus alanını dolaştığınızda bu yardımsever, hayırsever insanların “isimlerini, izlerini” taşıyan bölümleri, servisleri, poliklinikleri, üniteleri, binaları ve hasta odalarını görmeniz çok mümkün. 



EN ULVİ VE İNSANİ MESELE; “CANA VE HAYATA BAĞIŞ!”
PAÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri’nin öne çıkan bağışçılarından birine şöyle yakından bir bakalım. İş İnsanı, sanayici ve tekstilin duayenlerinden Osman Aydınlı. Osman ağabeyle; Gamateks Yönetim Kurulu Başkanı dostumuz Osman Aydınlı ile dönemsel, mutat (yani geleneksel) sohbetlerimizden birini yaparken konu dönüp dolaşıp Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne geldi. “Ocak 2024’ün başında PAÜ Tıp’a yine bir bağışta bulunmuşsunuz! Bu tür desteklere devam mı” diye sorduk Aydınlı’ya.



O da başladı anlatmaya. “Denizli’de bu bizim gibi insanların, sanayicilerin, yardımseverlerin yaptıklarını yapacak daha çok sayıda insan var”  diye duayen iş insanı Osman Aydınlı; “Üniversite hastanemiz bizim gözbebeğimiz. Sadece Denizli için değil, çevre bir çok ilden, köyden kasabadan da hastalar teşhis ve tedavi için buraya geliyor. Bu sayılar yıllık milyonları geçiyor. Biz de PAÜ Hastanemize tanı ve tedavide ihtiyaç duyulan tıbbi cihazların alımı için elimizden geldiğince destek veriyoruz, yardımcı olmaya çalışıyoruz.



Denizli bu konuda çok yardımseverdir. Bizim iş insanımız ‘cana ve hayata’ önem verir. Acılı ve hasta insanların hayata döndürülmesi çok önemli. Tanı ve teşhis için bugün dünyada ne varsa bu güzide kuruluşumuza getirilmeli. Sağlık konusu eğitim konusu kadar önemli bir mesele. Böyle milyonlarca hastaya hizmet veren bir kuruluşa Denizli’de herkes destek vermek ister. En ulvi ve insani bağış bence bu kuruluşumuza yapılacak desteklerdir” dedi.







O' ADAY DENİZLİ'DE ANKETLERİN EFENDİSİ!
Denizli için yapılan "Başkan Anketleri" ardı ardına yayınlanmaya başladı.  En çok da Büyükşehir Başkan adayları ile ilin iki büyük ilçesi Pamukkale ve Merkezefendi belediye başkan adayları için yapılan anketler dikkat çekiyor... Adaylar; Osman Zolan, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Seniz Doğan, Ekrem Başer, Halil Pekdemir ve Ali Rıza Ertemur isimleri arasında anketlerde en çok ön sırada çıkan bir aday var. Kim mi?

YANITI BU KÖŞEDE... SAKIN KAÇIRMAYIN...



fixed-whatsapp-icon