Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

548 Yazı

EKOPOLİTİK: TERZİ ÇIRAĞI TÜRKLER’DEN, MANAV ÇIRAĞI ÇAVUŞOĞLU’NA!

**44 YIL GEÇTİ VE BUGÜN GÜNLERDEN “SERİNHİSAR’LI KEMAL TÜRKLER!”  


Bugün günlerden Kemal Türkler. Denizli Serinhisar’lı oduncu Himmet isimli bir babanın çalışma hayatına terzi çırağı olarak başlayan, daha sonra işçi sınıfı için mücadele yolunu, sendikacılığı seçen oğlu. İstanbul'da evinden çıkarken, 22 Temmuz 1980’de faşist katiller tarafından kurşunlanarak öldürülen, DİSK’in kurucu genel başkanı ve işçi sınıfının efsanevi lideri Kemal Türkler’in katledilmesi 44 yıldır Denizlililerin içini acıtan bir sızıdır.





Evet, Kemal Türkler toplumsal mücadeleler tarihinin Denizlili ve eski adıyla Kızılhisar’lı (Serinhisar’lıdır) bir önemli işçi sınıfı lideridir.   İstanbul'da evinden çıkarken, 22 Temmuz 1980’de faşist katiller tarafından kurşunlanarak öldürüldü. O tarihten beri 44 yıl geçti. Ardılları; her anma töreninde mezarı başında adına yazılan bir şiirde olduğu gibi “Benim mezarıma ahla, ofla gelmeyin, işçi sınıfının mücadelesinden haber getirin” diye seslenen DİSK’in efsane başkanı için; “çizdiği barış, demokrasi, özgürlük ve eşitlik yolundan yürümeye devam edeceklerini” söylediler ve söylemeye devam ediyorlar. 





TERZİ ÇIRAĞI TÜRKLER’DEN, MANAV ÇIRAĞI ÇAVUŞOĞLU’NA!
İşte aradan geçen bunca yıl sonra; Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na adeta Türkler’in izinde yürüyen Serinhisarlı Sendikacı Öğretmen bir babanın (Mehmet Çavuşoğlu’nun) oğlu Bülent Nuri Çavuşoğlu seçiliyordu. Hem de çocukluğu, gençliği “kamyon kasasında karpuz satarak” çıraklıkla geçmiş ve daha sonra hukukçu, avukat ve iş insanı olmuş Serinhisarlı bir Başkan. Aslında aradan geçen 44 yılda “olmaz” denileni oldurarak “siyasi toplumsal mücadeleler tarihine” imza atan bir benzerlikten söz ediyoruz. Halkın içinden gelen “sıradan ve sahici” halk çocukları da (genelde ya da yerelde olsun) topluma öncülük edilen görevlere seçilebiliyormuş. Artık Denizli Serinhisar’ın Efsane bir Sendika Lideri’nden (Kemal Türkler) 44 yıl sonra şimdi de “Serinhisarlı bir Büyükşehir Belediye Başkanı” var. Kemal Türkleri Ölüm Yıldönümü'nde saygıyla anıyoruz. Ruhu Şad olsun!



“ÇALIŞANLARIMIZIN SENDİKASIZ OLMASI İÇİMİZİ SIZLATIYOR!”
Her fırsatta “emekten ve çalışandan yana dayanışmayı sürdüreceğiz” diyen ve “bu belediyede en düşük ücret 25 bin lira olacak” seçim sözünü yerine getiren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu Belediye kuruluşu PERAŞ çalışanlarından sonra BELTAŞ çalışanlarının da ücretlerine “sosyal denge zammı” uygulayacakları müjdesi verdi. Başkan Çavuşoğlu, “PERAŞ işçilerimiz için ek protokol yaparak ihtiyaçlarının görülmesi noktasında katkı sağladık. Diğer iştiraklerimizle ilgili süreç sürüyor. İştiraklerimizin sendikasız olması içimizi sızlatıyor” dedi.



ÇAVUŞOĞLU; “İSTEDİĞİNİZ SENDİKAYA ÜYE OLUN!”
Başkan Çavuşoğlu, “Beltaş bünyesinde bu güne kadar sendikal çalışma olmamış. Şimdi bu çalışmalar yapılıyor. Önümüzdeki dönemde yetkili bir sendikanın oluşması durumunda onlarla sözleşme imzalama noktasına gelebiliriz..Tüm işçi ve memur kardeşlerimize sesleniyorum, hangi sendikaya üye olmak isterseniz bu sizin tercihinizdir. Hiçbir zaman şurayı ya da burayı tercih edin diyen bir başkan olmayacağımdan emin olabilirsiniz. Hakkınızı en iyi savunacağına inandığınız kim varsa o sendika ile mücadelenizi sürdürebilirsiniz” şeklinde konuştu. Meclisin izleyici bölümündeki belediye işçileri de açtıkları pankartla Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu’na destek verdi.



GÜNEY’DEN YASİN TOKAT’A; “ELVEDA SAĞDIÇ!”
Denizlili sevilen iş insanı Yasin Tokat düzenlenen kalabalık bir cenaze töreni ile toprağa verildi. Aynı zamanda Güney Belediye Başkan Yardımcısı Saim Tokat’ın amcası olan Yasin Tokat’ın Güney Merkez Camii'de kılınan cenaze namazına, “Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ve ilçe başkanları, DSO Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Buldan ve Güney kaymakamlarıı, Buldan Ticaret Odası Meclis Başkanı İbrahim Acıkara  ile politika ve iş dünyasından çok sayıda kişi ve sevenleri katıldı.



Tokat'ın cenazesi, öğle namazını müteakip kılınan namazın ardından Güney Yellice Mezarlığında toprağa verildi. Güney Belediye Başkanı Mehmet Ali Eraydın Yasin Tokat’ın cenazesi ardından “Yasin amcamızı sonsuzluğa uğurladık. Elveda faydalı sağdıç” paylaşımında bulundu.



BOZBAŞ’TAN “İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR ZİYARETLERİ DEĞERLENDİRME TOPLANTISI!”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun ve belediyenin A Takımı Genel Sekreteri Bülent Bozbaş ile Genel Sekreter Yardımcıları Hülya Bartal ve Onur Yılmaz geçtiğimiz haftalarda ekip olarak İstanbul’a gitmiş ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli birimlerinde önemli ziyaretler gerçekleştirmişlerdi.



Önce İBB Genel Sekreteri Can Akın Çağlar’ı makamında ziyaret eden Genel Sekreter Bülent Bozbaş ve Ekibi ardından Metro İstanbul A.Ş. Genel Müdürü Dr. Özgür Soy’u, İBB İstanbul Enerji A.Ş. Genel Müdürü Dr. Yüksel Yalçın’ı, İETT İşletmeleri Genel Müdürü İrfan Demet ve İSBAK İstanbul Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri İSBAK A.Ş. Genel Müdürü Ender Deniz’i ziyaret edip görüşmeler yapmıştı. Genel Sekreter Bozbaş bu ziyaretlerin ardından Denizli Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları ve Daire Başkanları ile uzunca bir değerlendirme toplantısı yaptı. Bozbaş, “İstanbul deneyimlerinin de ışığında hep birlikte Ege kenti Denizli’miz için güzel projelere imza atacağız” dedi.

BU YAZI VE HABERLER BU HAFTA BU KÖŞEDE;



BU FOTOĞRAFIN ÜZERİNDEN 180 GÜN GEÇTİ!
Bir fotoğraf. Tarih 26 Ocak 2024. Fotoğrafta soldan sağa; “Bilal Duran, Ömer Naci Yağcı, Mehmet Boyar, Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Müjdat İlhan” var. Bu fotoğraftaki isimleri son 10 yıldır bu köşedeki politika kulislerinde çok kez gördünüz. Tabii ki bu fotoğrafın eksik isimleri de var. Kimler mi? Ali Osman Horzum ve Şeniz Doğan… 180 gün önce çekilmiş bu fotoğrafa baktığımızda,  kadrajda yer alan politik simaların omuzlarındaki büyük yükü görmeniz ve hissetmeniz de mümkün. Peki, devamı! O da yarın, hem de yeni bir ek fotoğraf ile…



**ERTEMUR’UN EN MUTLU GÜNÜ!
Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un Avukat kızı Hazal Ertemur genç iş insanı Burhan Köseoğlu ile nişanlandı ve evlilik yolunda ilk adımı attı…

**HÜDAVERDİ OTAKLI BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU VE BAŞKANVEKİLİ MARIM’I ZİYARET ETTİ!

**EKREM İMAMOĞLU’NDAN  BAŞKAN TATIK’A TEŞEKKÜR MEKUBU!

**DENİZLİ DOSTU USTA TİYATROCU HAYATA VEDA ETTİ!

**KAMU EMEKÇİLERİNİN BÜYÜK KAYBI; GÜLTEN ÖZTÜRK GÖKÇEN!
fixed-whatsapp-icon