Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

504 Yazı

(EKOPOLİTİK) SUBAŞIOĞLU; “BU ŞEHRİN YILLARINI ÇALDILAR!”

**CHP’Lİ DEĞİL AK PARTİ’Lİ!

**AK PARTİ’DE OPERASYON BAŞLADI, SIRADA DENİZLİ’DE Mİ VAR?!




AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Pazartesi günü Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.



31 Mart'ta yapılan yerel seçimlerin sonuçlarının değerlendirildiği toplantı yaklaşık 5 saat sürerken, başarısız teşkilatlarla ilgili operasyon da başladı. Erdoğan, partisinin 7 il başkanını görevden aldı.



AKP'nin Adıyaman, Afyonkarahisar, Erzincan, Gaziantep, Kastamonu, Osmaniye ve Zonguldak il başkanlıklarına atama yapıldı. İl Başkan ve Yönetimleri değiştirilecek teşkilatlar arasında Denizli’nin de bulunduğu öne sürüldü. AK Parti’de 31 Mart Seçim Değerlendirmelerinin süreceği bildirildi.



SUBAŞIOĞLU; “BU ŞEHRİN YILLARINI ÇALDILAR!”
Noterlik görevi için AK Parti Merkezefendi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliklerinden istifa eden Ali Değirmenci AK Parti’li Merkezefendi Belediyesi eski Başkanı Muhammet Subaşıoğlu tarafından adeta “eleştiri bombardımanına” tutuldu. Sosyal Medya üzerinden AK Partili önceki belediye yönetimini de hedef alan Subaşıoğlu, “İktidardan düşünce muhalefette siyaset yapmak zor mu geldi? Bu şehrin yıllarını çaldılar” dedi.



AK PARTİ’LİDEN AK PARTİ’LİYE
ZEHİR ZEMBEREK ELEŞTİRİLER!
AK Parti’nin önceki dönem Büyükşehir Başkan Vekili Ali Değirmenci, noterlik görevi nedeniyle istifa edince bu karara en sert tepki yine bir AK Parti Kurucusu olan eski Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu’ndan geldi.



(Değirmenci’nin istifasıyla AK Parti Merkezefendi’deki üye sayısını korurken, Büyükşehir’de ise 1 üye kaybetti) Değirmenci’nin istifa kararı büyük yankı uyandırırken, Merkezefendi Belediyesi’nin AK Parti’li kurucu Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, istifa haberinin altına yaptığı yorumlarda, sert eleştirilerde bulundu. Subaşıoğlu, “İyiydik, daha siyaset yapacaktık ne oldu? İktidardan düşünce muhalefette siyaset yapmak zor mu geldi? Kravatınızı çıkarın ve bu milletin yakasından düşün. Vizyonsuzlar…” dedi.



CHP’Lİ DEĞİL AK PARTİ’Lİ!
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun CHP İl Danışma Kurulu’nda yaptığı konuşma ve “30 Milyonluk suç duyurusu” açıklaması sonrası, sosyal medya paylaşımlarına hız veren Muhammet Subaşıoğlu sert mesajlarını şöyle sürdürdü; “Bu devirde kimse sultan değil. Hükümdar değil, bezirgan değil. Bu kadar güvenme hiç kendine. Kimse şah değil padişah değil. Bu iddialara büyükşehiri bunca yıl yönetenler cevap vermeli, biz yapmadık, demeli. Denizli Büyükşehir’in sebepsiz zenginleri bu zenginliğin kaynağını göstermeli. 3 ay öncesine kadar kendilerini şah, padişah sananlar ‘ben olduğum müddetçe Muhammet Ak Parti’de olamaz’ deyip rest çeken büyük başkan bunun hesabını vermeli. Şimdi biri Noter olmuş, biri de herhalde Noter Katibi olur!” Kısacası; Merkezefendi’nin “çalışkan ve hareketli” AK Partili eski Başkanı Subaşıoğlu “adeta muhalif bir CHP’li politikacı” kıvamındaki açıklamaları ile hem dikkat çekti, hem şaşırttı.





MÜBADELE’NİN ÜNLÜ YAZARI MARIM VE SELÇUK ZİYARETİ!
Emanet Çeyiz Romanı’nın yazarı, Avrupa Türkiyeli Yazarlar Grubu (ATYG) Başkanı, Denizli Honazlı tanınmış “gazeteci, belgesel romancı ve yazar” Kemal Yalçın Denizli Büyükşehir Belediyesi’nde ziyaretlerde bulundu. Türkiye’nin Dido Sotiriyu’su** Kemal Yalçın ziyareti ile ilgili şunları söyledi;  “24 Haziran 2024, Pazartesi, saat 10.30'da Şair Kemal Gürcan ve Av. Erhan Türkmenoğlu ile birlikte Denizli Büyükşehir Belediyesine gittik. Bizi Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanı Sayın Mehmet Selçuk Makamında karşıladı. Birlikte yapacağımız projeler üzerinde konuştuk. Kendilerine Haymatlos, Kalemler ve Yürekler adlı kitaplarımı imzaladım. Daha sonra birlikte Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Sayın Ali Marım'in yanına gittik. Bizleri makamında kabul etti. Başarılarını kutladım. Kendilerine destek ve yardımlarımı sunacağımı bildirdim. Memnuniyetlerini açıkladılar. Haymatlos ve Yaşama Gücü adlı kitaplarımı imzaladım. Sayın Ali Marım'a ve Sayın Mehmet Selçuk'a çok teşekkür eder, çalışmalarında başarılar dilerim. (Denizli, 24 Haziran 2024, Kemal Yalçın)”



**Aydın Kuyucak doğumlu Dido Sotiriyu’nu “Benden Selan Söyle Anadolu’ya” Romanı ile 1982 Abdi İpekçi Türk-Yunan Dostluk Ödülü’nü, Denizli Honazlı Kemal Yalçın ise “Emanet Çeyiz” romanı ile 1999 Abdi İpekçi Türk-Yunan Dostluk Ödülü’nü alan bir belgesel romancı. Kemal Yalçın bu ödülü Atina’da düzenlenen törenle aldı.



KARACA’YA GEÇMİŞ OLSUN!
TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca Ankara’da akciğer ameliyatı oldu. Karaca’nın pandemi döneminde geçirdiği Covid sonrası gelişmiş bir akciğer kisti, torakoskopik işlemle alındı. Operasyon, Güven Hastanesi’nde, Göğüs Cerrahı Prof. Dr. Berkant Özpolat tarafından gerçekleştirildi. Aynı gün içinde takibi yoğun bakımda yapılan Karaca’nın, doktorların gözleminin ardından tedavisine servis odasında devam edildiği öğrenildi. Doktorları tarafından Karaca’ya 4-5 günlük bir hastane yatış süresi planlandığı bildirildi. Gülizar Biçer Karaca’ya Metropol Dijital Medya olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.



fixed-whatsapp-icon