Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

566 Yazı

(EKOPOLİTİK) SONUÇTA DENİZLİ’NİN DE BİR BAKANI OLDU!

AK Parti’nin TBMM 27. dönem Denizli milletvekili Dışişleri eski Bakan Yardımcısı ve diplomat Ahmet Yıldız 22 Haziran 2023 tarihinde yeniden Dışişleri Bakan yardımcısı atandı.

Milletvekilliği döneminde Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkan Yardımcısı ve Türk Grubu başkanı da olan Yıldız Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın dört yardımcısından biri oldu. Son seçimlerden sonra kabinenin oluşturulduğu süreçte “Denizlili bir bakan” beklentisine giren kentte; bu ortak istek yeniden vekil adayı olmayan Ahmet Yıldız’ın Dışişleri Bakan Yardımcısı atanması ile önemli ölçüde giderilmiş oldu.



SONUÇTA DENİZLİ’NİN
DE BİR BAKANI OLDU!
Nihat Zeybekci’nin uzun süreli Bakanlıkları, Dr. Sema Ramazanoğlu’nun Bakanlığı ve Bilal Uçar ile Mehmet Karabay’ın Bakan Yardımcılıkları sonrası Yıldız’ın Bakan Yardımcılığı siyasi parti ve düşünce farkı olmaksızın bütün Denizli tarafından mutluluk ve memnuniyetle karşılandı. Ve Ankara’dan CHP’li Gülizar Biçer Karaca’nın TBMM Başkanvekilliği ile gelen sevindirici haberin ardından Ahmet Yıldız’ın Bakan Yardımcılığı Denizli Lobisi’nin eline önemli bir güç ve katkı sağlamış oldu. Kısacası böylece Denizli’nin de başkentte önemli bir mevkide bir bakanı (bakan yardımcısı) oldu.     



AHMET YILDIZ PARLAK BİR
DIŞİŞLERİ ÖYKÜSÜNE SAHİP
Ahmet Yıldız Ahmet Yıldız, 23 Ocak 1964 yılında Denizli Bozkurt’ta dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. 1989 yılından itibaren Dışişleri Bakanlığı'nda çalışmaya başladı. 2000-2002 ve 2005-2006 yıllarında Şam Büyükelçiliği'nde birinci müsteşar, 2004-2005 yıllarında Riyad Büyükelçiliği'nde birinci müsteşar olarak görev yaptı.



2006-2008 yılları arasında ise Cidde Başkonsolosluğu görevini ifa etti. 2008-2009 yıllarında Dışişleri Bakanlığı Irak Dairesi Başkanı ve 2009-2011 yıllarında da Musul Başkonsolosu oldu. 2011-2014 yıllarında Saraybosna büyükelçiliği yaptı. 1 Temmuz 2014 itibarıyla Başbakan başdanışmanı oldu. Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçilmesiyle, Cumhurbaşkanlığı Dışişlerinden Sorumlu Başdanışmanlığına getirildi.



Ayrıca başdanışmanlık görevi esnasında Dış Politika Danışma Kurulu üyesi olarak da görev yaptı. 29 Haziran 2016 tarihi itibarıyla Dışişleri Bakan yardımcısı olan Ahmet Yıldız, 26 Nisan 2018 tarihinde Denizli’den milletvekili adayı olmak için bu görevinden ayrıldı. TBMM 27. dönem AK Parti Denizli milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkan Yardımcısı ve Türk Parlamenterler Grubu başkanı oldu. 22 Haziran 2023 tarihinde Dışişleri Bakan yardımcısı olarak atandı.



BU FESTİVALİN EŞİ BENZERİ YOK
Çivril Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen “Nilüfer Şenliği” büyük ilgi gördü. Beydilli Mahallesi Işıklı Gölü kıyısında bulunan Nilüfer Parkı'nda gerçekleşen şenlikte; kortej yürüyüşü, minik güreşçilerin yeteneklerini sergilediği sunumlar ve halk oyunları gösterileri de gerçekleştirildi.



Festivalde ayrıca; fotoğraf sergisi gezildi, okçuluk gösterisi, kano yarışması, nilüfer gezisi ve tekne yarışması yapıldı. Programın açılışında konuşan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural, ikincisini düzenledikleri şenliğe katılımın memnuniyet verici olduğunu söyledi. Şenliği geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini bildiren Vural, "Bu festivalimiz Çivril'imizin tanıtımına, kültürüne katkılar sağlayacak. Ayrıca gölümüzde sadece nilüfer çiçekleri değil yüzen adalar da var. Önümüzdeki yıllarda da yüzen adaların tanıtımını yaparak bütün ülkemizde duyuracağız." dedi. Çivril Kaymakamı Hasan Akbulut, Işıklı Göl'ün nilüferlerin yanı sıra balık çeşitliliğiyle de bilindiğini belirterek, "Gölümüze sahip çıkıp koruyarak ileriki nesillere aktarmamız gerekiyor. Bunun için de hepimize çok büyük yükümlülükler düşüyor. Umarım bu şenliğimizden güzel anılar biriktirerek ayrılırsınız" dedi.



AK PARTİLİ ÜÇ VEKİL “ÖNCE OK
ATTI, SONRA DEVEYE BİNDİ!”
Çivril’deki festivalde AK Parti Denizli milletvekilleri Nilgün Ök, Şahin Tin, Cahit Özkan ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da hazır bulundu. 



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan festival açılışında yaptığı konuşmada, “Dağlarıyla, verimli ovasıyla, göl ve barajlarıyla Çivril'in çok önemli bir ilçe olduğunu ifade etti. Ve, "19 ilçemiz güzellikler kazandı ama Çivril'imiz ayrı bir boyuta geldi. İşte bu nilüfer şenliği ayrı bir güzellik. Hem Çivril Belediyesi hem de Büyükşehir olarak bu festivali Türkiye’ye duyurma noktasında gayret sarf ediyoruz. Festivalde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.



Açılışta AK Parti Denizli Milletvekilleri Nilgün Ök, Şahin Tin ve Cahit Özkan da birer konuşma yaparken, üç vekil de tebessüm ettiren görüntüler verdi. Şahin Tin, Nilgün Ök ve Cahit Özkan “önce ok atma yarışına” katıldı. Üç vekil ardından hep birlikte deveye bindi. Nilgün Ök deve üzerinde korku ve heyecanı bir arada yaşarken, Şahin Tin ve Cahit Özkan develerin üzerinde adeta birer cengaver gibiydiler. 



ANNE KIZIN SANDAL TURU
Festivalin en mutlu ikilisi Denizli Milletvekili Nilgün Ök ve kızı Ceylin Ök’tü. Vekiller Şahin Tin, Cahit Özkan, Nilgün Ök ve Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural ile Çivril protokolü Çivril Işıklı gölünde tekne ile Nilüfer turu atarken, Nigün Ök ve 12 yaşındaki kızı Ceylin Ök de mutlu anlar yaşadı. Ceylin Ök seçimler boyunca da hep annesi Nilgün Ök’ün yanında olmuştu. 



“SAVULUN BREE GAFİLLER
MALKAÇOĞLU GELİYOR”!
Bıyık bıraktıktan sonra TBMM’de “Kara Murat ve Malkoçoğlu” lakabı ile anılanmaya başlayan AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan deve üzerinde adeta at koşturur gibi hareketler yaparak, “Savulun bree gafiller Kara Murat geliyor” demekten de kendini alamadı. Bu arada Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural da deve üzerindeki vekillere eşlik etti. 



fixed-whatsapp-icon