Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

554 Yazı

EKOPOLİTİK: SON YILLARIN EN “YÜKSEK PROFİLLİ” SİYASİ TOPLANTISI!

“VİSİTDENİZLİ ARAMA KONFERANSI” EYLÜL’DE!



CHP’de Kasım 2023’de başlayan “değişim” süreci 4-9 Eylül'de yapılacak olağanüstü tüzük kurultayı ile asıl şimdi başlıyor. CHP’de Olağanüstü Kurultay’ın tarihi 6-9 Eylül olarak belirlenirken, gündem tüzük değişikliği yapmak ve program değişikliği çalışmalarını başlatmak olacak.



CHP’DE ASIL DEĞİŞİM ŞİMDİ BAŞLIYOR!
4 Eylül 1919’da toplanan Sivas Kongresi’ne atıfla, tüzük kurultayı 4 Eylül 2024’te Sivas’ta başlayacak. 5 Eylül’de Ankara’ya taşınacak kurultayda önce tüzük ile ilgili bağlayıcı kararlar alınacak, oylama yapılıp yeni tüzük belirlenecek. 



CHP TÜZÜK KOMİSYONU’NDA BİR DENİZLİ’Lİ VAR!
CHP'nin 4-9 Eylül'de yapılacak olağanüstü tüzük kurultayı için hazırlıklar son sürat devam ediyor. 5 Eylül’de 81 ilden temsilcilerin, parlamento grubundan ve genel merkezden yetkililerin ve teknik düzenlemeler için katkı sağlayacak hukukçu veya dil bilimcilerin yer alacağı yaklaşık 90 kişilik tüzük komisyonu toplanacak. İşte bu Tüzük Komisyonu’nda Denizli’den de bir temsilci yer alacak. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum’un büyük bir olasılıkla 5 Eylül’de toplanacak ‘CHP Tüzük Komisyonu’nda görev alacağı belirtiliyor.



ALİ OSMAN HORZUM “CHP TÜZÜK KOMİSYONU’NDA!”
CHP'nin tüzük kurultayı ilanı, 6 Ağustos'ta gazetelerde yayımlandı. İlana göre CHP'nin tüzük kurultayı, 6-7-8 Eylül 2024 tarihlerinde saat 10.00'da, tüzük değişikliğini görüşmek ve karara bağlamak için ATO Congresium'da toplanacak. Kurultay, açılış, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak. Devamında, Kurultay Başkanlık Kurulu seçilecek ve CHP Genel Başkanı Özgür Özel açılış konuşması yapacak. Ardından, kurultay tüzük komisyonu ve program komisyonu oluşturulacak. Tüzüğün değiştirilmesi konusunda komisyonca hazırlanan rapor görüşülerek oylanacak. Program, kurultay öncesi yapılacak çalışmaların, hedeflerin ve yöntemlerin görüşülmesiyle devam edecek. Bu arada CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum büyük bir olasılıkla 5 Eylül’de toplanacak ‘CHP Tüzük Komisyonu’nda görev alan isimlerden biri olacak.

YENİ TÜZÜKLE NELER DEĞİŞECEK?
Olağanüstü Tüzük Kurultayı’nda “Cumhurbaşkanı adayı da dahil tüm adayların ‘ön seçim’le belirlenmesi, milletvekilleri ve belediye başkanlarına ‘dönem sınırı’ getirilmesi, Parti Meclisi (PM) üye sayısının artırılması ve ‘eşit temsil’ politikasının uygulanması, kadın kotasının yüzde 50’ye çıkarılmasına yönelik talepler öne çıkacak.”



DENİZLİ CHP’DEN SON YILLARIN EN “PROFİLİ YÜKSEK” TOPLANTISI!
CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum Denizli’de uzun bir aradan sonra bir ilki gerçekleştirdi ve çok önemli bir toplantı organize etti. Başkan Ali Osman Horzum Denizli Milletvekilleri; Gülizar Biçer Karaca (TBMM Başkanvekili) ve Şeref Arpacı’yı da yanına alarak Denizli Gazeteciler Cemiyeti Basın Merkezi’nde “yüksek profilli” bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Horzum bu toplantı ile adeta “bütün alkışları” topladı.



DENİZLİ BÖYLE TOPLANTILARI ÖZLEMİŞ!
Toplantıda konuşan Denizli Milletvekili Arpacı ve TBMM Başkanvekili Karaca ayrıntı ve çok doyurucu açıklamalar yaptı. İl Başkanı Horzum ise toparlayıcı idareciliği, doyurucu açıklamaları ve sunumları ile adeta bir moderatör gibiydi. Yaklaşık 2 saat süren toplantı sonunda Karaca, Arpacı ve Horzum basın mensuplarının bütün sorularını yanıtlarken, Ankara ve Denizli’de CHP’nin adeta 1,5 yılını özetlediler. Üçlünün toplantısı Denizli’nin siyaset,  ekonomi, tarım ve yasama-yargı açısından bütün kesimlerine hitap eden bir içerik taşıyordu. Kısacası Denizli basını siyasetçilerden beklediği ancak uzun süredir gerçekleşmeyen bu tür toplantıları sanki özlemiş gibiydi.  



ÇAVUŞOĞLU'NDAN CHP İLÇE BAŞKANLARI İLE DENİZLİ ZİRVESI!
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu İl Başkanı Ali Osman Horzum Başkanlığı'nda 19 CHP Denizli İlçe Başkanı ile bir Denizli Zirvesi topladı. Ve Denizli’nin ilçelerinin öncelikli sorunları masaya yatırıldı. Başkan Çavuşoğlu konuyla ilgili yaptığı paylaşımda; “Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanımız Ali Osman Horzum başkanlığında ve birbirinden değerli ilçe başkanlarımızın katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdik. Şehrimizde derman belediyecilik anlayışımızla ilmek ilmek işleyen çalışmalarımızı ve hayata geçireceğimiz projelerimizi konuştuk” dedi.





“VİSİTDENİZLİ ARAMA KONFERANSI” BÜYÜKŞEHİR ÖNCÜLÜĞÜNDE EYLÜL’DE!
 Denizli Büyükşehir Belediyesi Eylül ayında “VisitDenizli-Turizmde Denizli” konulu Arama Konferansı düzenliyor. Denizli Büyükşehir Genel Sekreteri Bülent Bozbaş tarafından koordine edilen süreç; eski Kültür ve Turizm Bakanı Bahattin Yücel’in Denizli’ye davet edilmesi ile başlamış ve kentin önde gelen odalarının başkanları ile gerçekleştirilen bir toplantı ile devam etmişti. Ayrıca Denizli için ortaya “Turizm Geliştirme Planı” başlıklı bir program konmuş ve yine aynı konuda uzaktan erişimle toplantılar da düzenlenmişti. Evet, Eylül ayı içinde Denizli’de gerçekleştirilecek ve Denizli kent merkezini “turizm destinasyon merkezlerinden birine dönüştürmeyi amaçlayan” arama konferansı için start verildi.



HEDEF DAHA UZUN YATAKLI TURİZM VE PAMUKKALE ZİYARETÇİSİNİ DENİZLİ MERKEZE ÇEKMEK!
Eski Turizm Bakanlarından Bahattin Yücel, alanında uzman Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu ve Sürdürülebilir Turizm ve Proje Geliştirme Danışmanı Aylin Ogan Başkan Çavuşoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Arama Konferansı Koordinatörlüğü’nü yapan Genel Sekreter Bülent Bozbaş da hazır bulundu. Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu konuyla ilgili bir paylaşım yaptı. Ve, “Eylül ayı içinde yapılacak “VisitDenizli”-Turizmde Denizli konulu Arama Konferansı öncesi; önceki dönem Turizm Bakanlarından Bahattin Yücel, alanında uzman Prof. Dr. Oğuz Babüroğlu (Arama Uzmanı) ve Sürdürülebilir Turizm ve Proje Geliştirme Danışmanı Aylin Ogan ile birlikte Denizli’de turizm alanında yapılacak projeler üzerine durum değerlendirmesinde bulunduk” dedi.

BU HABERLER YARIN BU KÖŞEDE



**İTİRAZCILARA MÜJDE! “3 MEKAN;
3 BÖLGE VE 300 NOKTAYA ÇIKIYOR”
“Üç vakte kadar” sözü ironik bir yaklaşımla “3 saat, 3 gün, 3 ay ve 3 yıl” olarak da yorumlanabilir. Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin belediye şirketi Beltaş’a ait üç mekanda başlattığı “alkollü içecek servisi” kararına yapılan itirazlar da işte böyle bir gelişmeye yol açtı.  Konuyla ilgili Denizli İdare Mahkemesi’nin verdiği ‘yürütmeyi durdurma kararı’ da gerekçeli özeti ile adeta “bir istedi, yüz aldı” sonucu doğurdu. Kısacası “alkollü mekanlar kararı tartışması” ile Denizli’de; “3 noktayı 3 bölgeye, 3 içkili mekanı ise 300  alkollü mekana çıkaran” ve “körün isteği bir göz, Allah verdi iki göz!” durumu (de facto) hasıl oldu.



**ONLAR OLASI BİR ERKEN GENEL SEÇİMİN “MUHTEMEL VEKİL ADAYLARI!”
Kimler mi? Kulislere göre olası erken genel seçimin muhtemel milletvekili adayları yarın bu köşede. Bu yazıyı sakın kaçırmayın…

**DENİZLİ’Yİ ÜZEN ÜÇ KAYIP!



 
fixed-whatsapp-icon