Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

464 Yazı

(EKOPOLİTİK) ŞENİZ BAŞKAN DİLEK TUTTU, ÇAVUŞOĞLU EKRANDA COŞTU!

Merkezefendi Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şeniz Doğan Denizli’de önemli bir ilke imza atıyor. Başkan Doğan “Hasta Yakınları Konuk Evi projesini hayata geçirerek hasta yakınlarının konaklayacağı güvenli ve konforlu bir ortam sağlayacağız” müjdesini verdi. 



DOĞAN’DAN HASTA YAKINLARI KONUK EVİ 

Böylece Denizli’deki hastanelere tedavi için gelen hastaların yakınlarının en büyük sorunu da çözülmüş olacak. Merkezefendi için hedefleri ve hayalleri olduğunu her fırsatta dile getiren Şeniz Doğan, dertlere derman olmak için çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 3 Milyonun üzerinde İnsanın yaşadığı, Denizli dışında; “Burdur, Uşak, Afyon ve Muğla” gibi illerden hastaların ve hasta yakınlarının da geldiği Denizli’deki sağlık kuruluşlarının önemli bir handikapı daha ortadan kalkıyor.





HEDEF ŞEHİR DIŞINDAN GELEN HASTA YAKINLARI
Açıkladığı projelerde hiçbir vatandaşını unutmayan Doğan, ilçeye ‘Hasta Yakınları Konuk Evi’ni kazandıracaklarını ifade etti. Yaşanan ekonomik zorluk, hastanelerin durumu ve güven ortamının bozulması gibi sebeplerle bu proje gerçekleştirilecek. Hastanelere yakın bir konumda inşa edilecek konuk evinde, şehir dışından gelen hasta yakınları için konaklama imkanı sunulacak.





AMAÇ; SAĞLIK SORUNLARINA BAŞKA SORUNLAR DA EKLENMESİN
Hasta yakınlarının yaşadığı maddi ve manevi zorlukları hafifletmeyi ve onlara moral ve motivasyon sağlamayı amaçladıklarını söyleyen Doğan, “Görünmeyen ama hissedilen çok ama çok önemli bir ihtiyaca daha derman oluyoruz. Diğer iller ve ilçelerden sağlık için ilçemize gelen hasta ve hasta yakınları için konuk evi açıyoruz. Hastanelere yakın, ulaşım kolaylığı sağlayacak bir lokasyonda inşa edilecek konuk evimizde hasta ve hasta yakınlarına güvenli, konforlu, kaliteli hizmet vermeye başlıyoruz” diye konuştu.



İKİ ŞENİZ ARASINDA BİR ADAY; “GÜLŞEN YARIMCA”
Merkezefendi Belediye Başkanı ve Adayı Şeniz Doğan seçim gezi ve ziyaretlerini tüm hızıyla sürdürüyor. Genellikle, ilçenin farklı mahalle ve sokaklarından, sitelerden, geniş ailelerinden, “ziyaret talepleri ve davetleri” alan Şeniz Doğan son olarak gerçekleştirdiği bir ziyaretinde tam da haberlik (ya da yazılık) bir fotoğraf çektirdi. Öte yandan Şeniz Doğan’ın Meclis Üye Adayları Listesi’nde yer alan Merkezefendi Belediye Meclis Üyesi Adayı (ve Metropol TV Ailesi üyesi de olan) Gülşen Yarımca ortaya çıkan ilginç tesadüf şansını kaçırmadı. Ziyarette kuzeni Şeniz Subaşı ile Başkan Şeniz Doğan, yani “iki Şeniz” arasına giren Gülşen Yarımca bir dilek tuttu. Gülşen Yarımca’nın dileği ise sanırız; “Şeniz Başkan’la birlikte Merkezefendi Belediye Meclisi’nde görev yapmak, ilçe için çalışmak” şeklinde oldu. Peki, Şeniz Doğan’ın bu dilekten beklentisi ne olabilirdi? Sanırız; “Merkezefendi Halkı için bir seçim daha kazanmak. Ve Sevgili ilçesi Merkezefendi’ye bir dönem daha hizmet etmek.”



ÇAVUŞOĞLU TÜRKİYE GÜNDEMİ’NDE…
CHP’nin Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu kent merkezinde, büyükşehir belediye binası önünde açtığı “Fahiş Su Faturaları Sergisi” ile dikkatleri üzerine çekti. Denizli Büyükşehir Meydanı önünde yaptığı basın açıklamaları ile ünlenen Çavuşoğlu’nun bu sergisi “Now TV, Halk TV, Haber Türk ve Kanal-1 TV” gibi kanallarla, ulusal gazete ve internet haber sitelerine de haber oldu. Öte yandan Kanal 1 ve Habertürk’e canlı haber konuğu olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu burada da, “Fahiş su faturaları sergisi, suya yüzde 50 indirim, emekliye devletten aldığı kadar ikramiye, büyükşehirde halk süt ve halk ekmek, raylı sistem vs.” gibi vaat ve projelerini anlattı. Çavuşoğlu ulusal medya programlarında “Denizli Şivesi” ile sık sık seçim sloganı ve teması olan “Yetti Gari!” belgisini de tekrarladı.



ŞEÇİM ŞARKISI “NERDE HANİ DE?” GÜNDEM OLDU
CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu İlgi çeken kampanyasıyla önce Tele 1’de Seçime Doğru programında Ülkü Çoban’ın konuğu oldu. Ülkü Çoban, “Hayat mücadelesine çocuk yaşta başlamışsınız, nasıl bir belediye başkanı olursunuz?” diye sordu. Çavuşoğlu “Ortaokul yıllarımda 4 senem kamyon kasasında karpuzculukla geçti, sonra sağlık meslek lisesi okudum, sağlık personeli olarak çalıştım, sonra avukat oldum” dedi. Sözlerine  “Halkın içinden gelen bir başkan adayı olarak halkın derdinden en iyi ben anlarım” diye devam etti. Sunucu Ülkü Çoban, “Denizli’de verilen sözler mutlaka olmuştur. Nedir o sözler ?” sorusunu yöneltti. O sırada Çavuşoğlu’nun yeni seçim şarkısı “Nerde hani?” ekrana geldi. Çavuşoğlu, yapılacağı söylenen projeleri aradıklarını ama bulamadıklarını söyledi, “Denizli halkı olarak “Nerde hani” diyoruz ” diye ekledi. Önemli olanın vaat etmek değil, hayata geçirmek ve hayali değil gerçek projeler yapmak olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, geçtiğimiz günlerde Profesör Naci Görür’le bir araya gelip görüş almıştı. Deprem konusuna da ayrı başlık açtı. Yeni Denizli projesini ve deprem dirençli kent olmanın önemini anlattı.



ZENGİNLEŞEN BİR BELEDİYE DEĞİL, ZENGİNLEŞEN BİR HALK İSTİYORUZ!
Haber Türk’te Programcı ve Ana Haber Sunucusu ünlü isim Mehmet Akif Ersoy’a konuk olan Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu, akıcı ve esprili bir dille gelen soruların tamamını yanıtladı. Bu arada Çavuşoğlu, “Ben Denizli’ye sık sık gidip geliyorum. Zengin bir kent. Sizin anlattıklarınız beni şaşırtıyor” diyen Mehmet Akif Ersoy’a; “Evet Denizli bir ihracat ve işçi kenti. Yoğun emek gerektiren sektörlere sahip. Katma değer yaratacak ürünleri ya da markaları yok. Türkiye’nin en büyük fasoncusu. Ancak Tekstilde de, mermerde de bu böyle. Kentin öyle bilinen bir sanayi ürünü markası yok. Evet, zengin bir kent ancak. Bu zenginlik tabana ve halka yayılmış değil. Kısacası biz zenginleşen bir Büyükşehir Belediyesi değil, zenginleşen ve refaha ulaşmış bir Denizli halkı oluşturacağımızı iddia ediyoruz” yanıtı verdi.



ÇAVUŞOĞLU’NUN SEÇİM ÇALIŞMASI ÜNLÜ SUNUCUYU ÇOK ŞAŞIRTTI!
Öte yandan, program sırasında ekrana yansıyan ve üzerinde “Suda yüzde 50 İndirim!” yazan dev pankartın paramotorla Denizli’nin üzerinde dolaştığı sahneleri gören Haber Türk Programcısı Ersoy, “gerçekten çok yaratıcı bir kampanya” demekten kendini alamadı. Ardından Çavuşoğlu’nun Denizli Büyükşehir Belediyesi önünde açtığı “Fahiş Su Faturası Sergisi’ni” görünce de şaşıran Mehmet Akif Ersoy, “Çok şaşırdım, çok etkilendim. Güzel bir piar ve propaganda çalışması” diyerek tebessüm etti. Bülent Nuri Çavuşoğlu ise, “Medyada engellemeler yaşıyoruz. Büyük bütçeli ve çoğu da israf olan çalışmalar yapıyorlar. Koca koca duvarlar ve devasa afişlere karşı biz de böyle daha az maliyetli yöntemlerle daha etkili sonuçlar almaya çalışıyoruz. Bu gördükleriniz de daha küçük ancak etkisi daha büyük ve gerçekleri yansıtan çalışmalar” dedi.



“SUDAN BAHANEYLE” DEĞİL “FAHİŞ SU FATURASI SERGİSİ” İLE TÜRKİYE VİTRİNİNDE!
Evet, CHP’nin Denizli Büyükşehir Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu CHP PM Üyeliği ile politikanın Türkiye Vitrini’nde yer almaya başladı. Ardından CHP’nin Denizli Büyükşehir Başkan Adayı ilan edildi. CHP Lideri’nin yerel seçimler için hazırlattığı “İşimiz Gücümüz Türkiye” sloganlı ve temalı reklam filmlerinde boy gösterdi. Çavuşoğlu propaganda startını ise “Denizli Türkiye’de içme suyu en pahalı olan 5 il içinde yer alıyor. Musluklarınızdan akan suyu bizle birlikte yüzde 50 daha ucuza içeceksiniz!” söz ve vaadi ile başlattı. Bu vaadi ve “pahalı içme suyu faturaları” ile ilgili yaptığı eylem ve açıklamaları ile ülkede gündem oldu. Bu arada yine ulusal medyaya konu olan “büyükşehir itfaiye araçları ile seçim kolileri dağıtılıyor” haberi de yine Çavuşoğlu’nun ortaya attığı iddialarından biriydi. 

 
fixed-whatsapp-icon