Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

554 Yazı

EKOPOLİTİK: SEMA SİLKİN ÜN AK PARTİ YOLCUSU MU?

**FENA KAPIŞTILAR!

**DENİZLİ SİYASETİ 14 AĞUSTOS’A KİLİTLENDİ!




AK Parti’de siyasi kulisler ısınıyor: 14 Ağustos’ta düzenlenecek 23. kuruluş yıl dönümünde transferler atağı başlatacağı iddia edilen AK Parti’nin kendi görüşüne yakın Gelecek Parti’li Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün’ü de “yuvaya dönüş” kampanyası kapsamında Adalet ve Kalkınma Partisi’ne katabileceği iddia edildi.





ÇAVUŞOĞLU’NUN YERİNE O’ TERCİH EDİLMİŞTİ!
18 Mayıs 2023 Milletvekili seçimi öncesi CHP Denizli aday sıralamasında ilk üç ismin içinde beklenen eski İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu yerine Gelecek Partisi Kontenjanı olarak 3. sıraya vekil adayı olarak yerleştirilen Ün’ün AK Parti saflarına katılmasının beklendiği gelen Ankara kulisleri arasında. Uzun süre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın Özel Kalem Müdürlüğü’nü yapan Sema Silkin Ün Ahmet Davutoğlu tarafından kurulan Gelecek Partisi Kurucuları arasında yer almış ve partinin genel başkan yardımcısı olmuştu. Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün’ün eşi Taha Ün de AK Parti’nin bilişim ve sosyal medya koordinasyonunda görev almış önemli bir isim olarak tanınıyor.





TAHA ÜN TALİBAN LİDERLERİNDEN ENES HAKKANİ İLE!
O dönemlerde AK Parti Üst Yönetimi, hükümet ve iktidar bürokrasisi ile çalışan bir AK Parti’li olan Taha Ün’ün sosyal medya paylaşımları da oldukça ilginç detaylar paylaşımlar var. Sema Silkin Ün’ün Tavas’lı eşi Taha Ün bu paylaşımlarından birini de 4-5 gün önce yapmış. Ün bu paylaşımında, “Rus sonra da Amerikan Emperlalizmi’ne topraklarını mezar eden yiğit Afgan Halkı’nın önemli ailelerinden biri de Hakkani Ailesi’dir. Bu ailenin yeni kuşak temsilcilerinden olan ve Taliba’nın önemli siyasi liderlerinden biri olan Enes Hakkani ile Katar’da tanışma şerefine nail olduk” demiş.



AK PARTİ’DEN 23. YAŞ KURULUŞ TÖRENLERİ
Evet, AK Parti’de siyasi kulisler ısınıyor. Son seçimlerin ardından ikinci parti konumuna düşen AK Parti’de 14 Ağustos'ta 23. yıl kuruluş yıl dönümü dolayısıyla partiye yeni isimlerin katılacağı öne sürüldü. Kuruluş yıldönümü etkinliklerinde; DEVA, Saadet, Gelecek ve İYİ Parti’den gelecek isimlerin rozetlerini Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın takacağı öğrenildi. 23’üncü yaşına 14 Ağustos tarihinde girecek olan AK Parti, kapsamlı bir tören düzenleyecek. AK Parti genel merkezinde yer alan konferans salonunda gerçekleştirilecek kapsamlı tören için 1500’e yakın kişi davet edildi. Kulislerde AK Parti'ye geçeceği bir süredir konuşulan bazı “belediye başkanları ve milletvekillerine” de tören kapsamında rozet takılacağı iddia edildi. Katılacak isimlerin seçimlere DEVA, Saadet, Gelecek ve İYİ Parti çatısı altında girdiği de konuşulanlar arasında yer alırken, Gelecek Partisi Denizli Milletvekili Sema Silkin Ün’ün de bu isimler arasında yer alabileceği iddia ediliyor. Türkiye Gazetesi’nde yer alan habere göre, partiye katılımlara kuruluş yıl dönümünde izin verilmesi hâlinde sonraki günler peyderpey birçok siyasetçinin AK Parti'ye geçeceği kulislerde dile getiriliyor.



FENA KAPIŞTILAR!
AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör ile CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum sosyal medya üzerinden sert bir tartışmaya girişti. Bundan birkaç ay önce “normalleşme” adımları kapsamında birbirlerine nazik ziyaretlerde bulunan İl Başkanları Yücel ve Horzum; son 24 saatte Denizli Büyükşehir Belediyesi üzerinden fena kapıştı. Güngör’ün “Denizli şov değil hizmet bekliyor” açıklamasına Horzum, “Sen konuyu anlamamışsın Yücel Bey! 31 Mart'ta halkın cevabı da yeterli olmamış. Merak etme yakındır. Halk anlayacağınız şekilde aklınıza mıh gibi kazınacak bir cevap daha verecek” dedi.



11 İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI, SIRADA KİM VAR?
31 Mart seçimlerinde “ikinci parti” konumuna düşen AK Parti’de yapılan değerlendirme toplantıları ve istişareler sonucu şu ana kadar 11 İl Başkanı görevden alınırken, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör yerel iktidarı kaptırdıkları CHP Denizli ve CHP’li Başkanlara karşı “agresif” bir muhalefet çizgisi izlemeye başladı. Sosyal medya hesabı üzerinden CHP’li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’na yüklenen Güngör’e cevap gecikmedi. Yücel Güngör’ün eleştirel açıklamasına birkaç saat içinde yanıt veren CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum sert bir açıklama yaptı ve, “Sen konuyu anlamamışsın Yücel Bey! Durun, sizin Bilal’e anlatır gibi açıklayayım” dedi.



GÜNGÖR; “DENİZLİ ŞOV DEĞİL HİZMET BEKLİYOR!”
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin “şoförsüz araç kiralama ihalesi” açması üzerine sosyal medya hesabından salvo başlatan Ak Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör şunları söyledi; “Denizlili  Bunu Yemez… Bu ne perhiz bu ne lahana Turşusu! Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu 31 Mart Seçim Sonuçları sonrası adeta Show yaparak AK Partili Büyükşehir döneminde kiralanan  araçları gereksiz yere kiralandığını iddia ederek Belediyenin önünde sergilemişti..Şimdi ise israf dedikleri araçları tekrar kiralamak için İhale ilanına çıkmış.. Bu yeniden kiraladıkları araçları da Belediyenin önüne park edecekler mi ? Milletimizin aklıyla hiç kimsenin  alay etmesine izin vermeyeceğiz. Denizli Show değil Hizmet bekliyor.. Sorularımızı bir kez daha soruyoruz? Emeklilere İkramiye vereceğiz dediniz Kaç kişiye ikramiye verdiniz? Suya % 50 indirim yapacağız dediniz… Hangi faturalara indirim yaptınız? Her doğan çocuk için çeyrek altın hediye edeceğiz dediniz…Kaç kişiye verdiniz? Denizlimiz bu soruların cevaplarını merak ediyor.. Bekliyoruz…”



HORZUM; “YÜCEL BEY SEN KONUYU ANLAMAMIŞSIN, HALKIN CEVABI DA YETERLİ OLMAMIŞ!”
Yücel Güngör’ün eleştirel açıklamasına birkaç saat içinde yanıt veren CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum sert bir açıklama yaptı ve sosyal medya hesabından şunları söyledi: “AK Parti'nin mağlup İl Başkanına anlaşılan muhalefetçilik oyna demişler. Sayın Yücel Güngör diyor ki; israf adı altında sergilediğimiz araçları yeniden kiralıyormuşuz. Sen ve senin gibiler yine konuyu anlamadılar. Dur ben sana ‘Sizin Bilal’e anlatır gibi açıklayayım.. Sen önce git yapılan israfların hesabını partililerinden sor! Belki vicdanen rahatlarsın. Ve son olarak; Sen konuyu anlamamışsın Yücel Bey! 31 Mart'ta halkın cevabı da yeterli olmamış. Merak etme yakındır. Halk anlayacağınız şekilde aklınıza mıh gibi kazınacak bir cevap daha verecek. Çok yakındır.”



“AK PARTİ’NİN MAĞLUP İL BAŞKANI ÖNCE BU SORULARA CEVAP VERSİN!”
Başkan Horzum şöyle devam etti; “1-Sizin döneminizde kiralanan araçlar sayısından önce belediyeye hizmet etmedikleri için israftı. 2-Sizin döneminizde kiralanan araçlar eski il başkanlarına, bakanın eşine, belediye ile alakası olmayan kişilere verildiği için israftı. 3-Sizin döneminizde kiralanan ve başkalarının kullandığı araçlara belediyeden şoför veriliyor, yakıtları karşılanıyordu. Bunun için israftı. 4-İsraf neydi biliyor musunuz Sayın Başkan? Milletvekilinin hizmetinde olan kişinin maaşını belediyenin ödemesiydi. Şimdi!!! Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Bülent Nuri Çavuşoğlu yeni araçlar kiralıyorsa bil ki; Bu araçlar Denizli halkına hizmet etsin diyedir.



MERDAN USTA’YA SELAM, YOL’A DEVAM!
Geçtiğimiz hafta İzmir’de Tele 1 Ege Bürosu’nda Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile bir araya gelen Ege’nin önde gelen kadın Belediye Başkanlarından Şeniz Doğan, tecrübeli gazeteci üstadla bol bol muhabbet etti. Ve hoş bir sohbet gerçekleştirdi. Doğan CHP’li Belediyelerin tüm ambargo ve kısıtlamalara rağmen farklı bir “yaşam biçimi”  isteyen halkın yardımcısı ve destekçisi olmaya devam edeceğini belirterek, “Biz halkla birlikte yolumuza devam ediyoruz” dedi.



DÜNYA YERİNDEN OYNAR; ONLAR BİRLİKTE OLUNCA!
Öte yandan Merkezefendi Belediye Başkanı Doğan yine İzmir’de Birleşmiş Milletler’in 2030 yılı sürdürülebilirlik hedeflerine  ulaşma yolunda Uluslararası Inner Development Goals hareketinin (İçsel Gelişim Hedefleri) bir parçası olan Türkiye ANLA IDG Network Girişimi ANLA FORUM'a CHP’li 4 Belediye Başkanı; Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Bilecik Belediye Başkanı Melek Mızrak Subaşı, Menteşe Belediye Başkanı Gonca Köksal ve Karabağlar Belediye Başkanı Emine Helil İnay Kınay bir araya geldi.  Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan üç CHP’li Kadın Başkanla bir dayanışma fotoğrafı” verdi. Doğan, paylaşımında; “Başkanlarımızla bir araya geldik. Kendisiyle, doğayla ve yaşamla barışık mutlu bir Merkezefendi için konuşmaya, dinlemeye ve anlamaya hız kesmeden devam…” dedi.



CHP’DEN ÜÇLÜ BASIN TOPLANTISI
CHP Denizli İl Başkanlığı; 12 Ağustos Pazartesi günü saat; 11.00’de Denizli Milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca (TBMM Başkanvekili), Şeref Arpacı ve İl Başkanı Ali Osman Horzum ile birlikte Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde bir basın toplantısı düzenleyecek. CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum toplantıyı; “Milletvekillerimiz ile geçtiğimiz yasama dönemi çalışmalarını, Denizli ve Ülkemizin gündemi ile ilgili basın toplantısı düzenleyeceğiz. Katılımlarınızı bekleriz” mesajı ile duyurdu. Toplantıda yasama çalışmaları dışında; Denizli siyasetinde öne çıkan önemli başlıkların da ele alınacağı kaydedildi.

BU HABERLER YARIN BU KÖŞEDE…



**DENİZLİ KADIN PLATFORMU GUİNNESS DÜNYA REKORU İÇİN HAZIRLANIYOR!
Çok sayıda bileşenden oluşan Ege Bölgesi ve Denizli’nin en etkili platformlarından; Denizli Kadın Platformu kentte bir ilke daha imza atmak için hazırlık yapıyor. ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü’nde Denizlili Kadınlar “şiddete darbuka ile” dur diyecek. Şu anda 300’ün üzerinde kadın Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi’nde bu anlamlı protesto eylemi ve Guinness Dünya Rekoru için hazırlanıyor. Murat Gürsoy tarafından çalıştırılan “darbukacı kadınlar” keyifli bir hazırlık yaşarken, kursa katılan kadın sayısı da her geçen gün artıyor.



**KADINA ŞİDDETE CEPHE AL, HEP BİRLİKTE DARBUKA ÇAL!
Denizli Kadın Platformu Dönem Sözcüsü Eğitimci Ayşegül Odabaşıoğlu, “Denizlili kadınlar 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Gününde bir ilki gerçekleştirerek kitlesel bir şekilde şiddete darbuka ile dur diyecek. Hedefimiz Guinness Dünya Rekorları girecek bir kadın darbukacı sayısına ulaşmak. Şu anda çeşitli kadın dernekleri üyesi olan ve olmayan 300 kadın bu anlamlı eylem için kurs alıyor ve çalışıyor. Kadınlar katılmaksızın ne ekonomi olur, ne politika olur ne de yaşam olur” dedi. Çok sayıda bileşenden oluşan Denizli Kadın Platformu’nun gündemini ağırlıklı olarak; “Kadın, insan canlı yaşamı hakları” oluşturuyor. Eylemci bir platform olan oluşum; “Konser, tiyatro, oratoryo, drama gibi protest kültür sanat etkinliklerinin yanı sıra, toplumsal cinsiyet eşitliği çalışmaları, köy çalışmaları, paneller, sergiler, kadın cinayetleri ve kadına karşı şiddete dur demek için düzenlenen basın açıklamaları ve eylemler ile tacize uğrayan çocuklar için sokak eylemleri” düzenleyerek ülke sorunları ile kadın sorunlarına dikkat çekiyor.



BOZBAŞ’TAN EĞLENCE TADINDA REHBERLİK!
Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin, lise öğrencilerinin soyut matematik ve fizik alanlarına ilgilerini geliştirmek ve gençlerin yaz tatillerinin dolu dolu geçirmeleri amacıyla projelendirdiği “Matematik, Fizik ve Satranç Gençlik Kampı” büyük ilgi görürken, Büyükşehir Genel Sekreter Bülent Bozbaş kampın ilk gününden itibaren gençleri yalnız bırakmıyor. Meslek ve Yaşam Koçu uzmanlığı da bulunan, (seminerler de veren) Bozbaş Büyükşehir’deki yoğun temposu yanında şimdi de kampa katılan gençlere rehberlik ediyor. Her fırsatta onlarla buluşup bol bol sohbet eden Bülent Bozbaş gençlere akıllara küpe olacak destek niteliğinde tavsiyelerde de bulunuyor.

fixed-whatsapp-icon