Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

427 Yazı

(EKOPOLİTİK) SEÇİMLER DE BAYRAM OLSUN!

**İTTİFAKLAR İNDİ SAHAYA; BAKALIM
DENİZLİ NE DER HAFTAYA SANDIKTA?!


14 Mayıs seçimlerinin hemen arkasından, daha seçimin üzerinden 48 saat bile geçmeden siyasi partiler “yine ve yeniden sahada” yerlerini alırken, araya 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı girdi.





Seçimde ikinci tura kısa bir bayram arası verilirken, protokolde yan yana gelen rakipler ‘bir final maçı öncesi seremoni’de gibiydiler. Kısacası Denizli’nin tüm siyasi aktörleri bu kısa mola sonrası 28 Mayıs Büyük Sınavına 8 gün kala yeniden start verdi.



ÖZKAN, TİN, ZOLAN VE GÜNGÖR’DEN
HOMETEX FUARI ÇIKARMASI!
AK Parti Milletvekilleri Cahit Özkan ve Şahin Tin ile İl Başkanı Yücel Güngör ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan 16-20 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Hometex 2023 İstanbul Dünya Ev Tekstili Fuarı’nda idi. AK Parti Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nilgün Ök ise Hometex Fuarı’na katılmadı.



HOMETEKS’TEN DÖNDÜLER,
YENİDEN SAHAYA İNDİLER…
Ök; Nöbetçi Ak Parti Milletvekili olarak 16 Mayıs tarihinden itibaren yeniden başladığı 2. tur seçim çalışmalarına Denizli’de kesintisiz devam etti. Zolan, Özkan, Tin ve Güngör fuarın ikinci gününden itibaren Denizli’ye döndü ve kaldıkları yerden sahadaki seçim çalışmalarına devam etti. Bu arada Başkan Osman Zolan ile Milletvekili Cahit Özkan ve İl Başkanı Yücel Güngör 102 Denizlili firma adına Hometex’in ev sahiplerinden DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu’nu da ziyaret etti.

   


DSO BAŞKANI KASAPOĞLU VE SANAYİ
ODASI HEYETİ DENİZLİ’NİN YANINDA
Dünya Tekstil Sektörünü bir araya getiren Hometex Fuarı’nın önemli ziyaretçi heyetlerinden birini de Denizli Sanayi Odası (DSO) Başkanı Selim Kasapoğlu ve DSO Heyeti oluşturdu.



Avrupa, ABD, Orta Doğu ve Afrika ile Asya’nın en büyük tekstil buluşmasına katılan DSO Başkanı Selim Kasapoğlu, DSO Yönetim Kurulu Üyesi Halil Erdoğan ve beraberlerindeki heyet Denizlili 102 firmanın da stantlarını ziyaret etti. Ve destek fotoğrafı verdi. Kendisi de bir Sanayi Odası Üyesi olan AK Parti Milletvekili Şahin Tin de bu ziyaretlerin baş aktörü idi.



AK PARTİ DENİZLİ’NİN NÖBETÇİ
VEKİLİ NİLGÜN ÖK HER YERDE..
AK Parti Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nilgün Ök ise Hometex Fuarı’na katılmadı. Ve adeta Nöbetçi AK Parti Milletvekili olarak yeniden başladığı 2. tur seçim çalışmalarına Denizli’de kesintisiz devam etti. 14 Mayıs seçiminin ardından 16 Mayıs tarihinden itibaren yine mahalle, köy kasaba ve ilçe demeden çalışmalara devam eden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için o isteyen Nilgün Ök, yoğun siyasi çalışmaların arasında (seçim günü) Anneler Günü’nde kızları Berin ve Ceylin’in sürpriz kutlamasını da kabul edip seçim sathı mahaline geri döndü. Nilgün ÖK, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı programı için sahadan döndü ve bayram protokolündeki yerini aldı.  



MİLLET İTTİFAKI DENİZLİ’DE
“HÜCUM BORUSU ÇALDI…”
Millet İttifakı paydaşları Denizli’de Cumhurbaşkanlığı seçiminin 28 Mayıs’taki 2. Turu için adeta hücum borusu çaldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Denizli Milletvekilleri; Şeref Arpacı ile Sema Silkin Ün, İYİ Parti Milletvekili Yasin Öztürk ve Milletvekili Adayı İbrahim Şenel ve Uğur Çizmecioğlu ile CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan, CHP Milletvekili Adayları; İlhan Özcan Ayşe Hazer, DEVA İl Başkanı Bekir Kırar, Gelecek Partisi İl Başkanı Aykut Yıldırım, İyi Parti İl Başkanı Özer Tunçtürk, Saadet Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Fatih Aktaş ve Demokrat Parti Denizli İl Başkanı Salih Zeki Yanaşık bir araya geldi ve önce İYİ Parti İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.



Ziyarette Karaca, Yasin Öztürk’e misafir hediyesi takdim etti. Ardından Ali Marım Başkanlığı’ndaki CHP SKM’de bir araya gelen Millet İttifakı’nın Denizli bileşenleri 28 Mayıs 2. Tur Seçimi ile ilgili hem hep birlikte görüntü verdi. Hemde hep beraber seçim yürüyüşünü başlattı.



EL ELE, KOL KOLA, OMUZ OMUZA;
BİZ DEVAM EDİYORUZ YOLUMUZA
Bu arada Millet İttifakı bileşenlerinin 6 Denizli İl Başkanı; “CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, İyi Parti İl Başkanı Özer Tunçtürk, DEVA İl Başkanı Bekir Kırar, Gelecek Partisi İl Başkanı Aykut Yıldırım, Saadet Partisi Denizli İl Başkanı Mehmet Fatih Aktaş ve Demokrat Parti Denizli İl Başkanı Salih Zeki Yanaşık” SKM Başkanı Ali Marım ile birlikte “kolkola ve omuz omuza” fotoğrafına imza attı.



Öte yandan Denizli'de 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla fener alayı düzenlendi, Merkezefendi Belediyesi organizasyonu kapsamında; Melek Mosso konser verdi. Merkezefendi ilçesi Şehit Öğretmen Yusuf Batur Caddesi'nde bir araya gelen vatandaşlar, ellerindeki Türk bayrakları ve meşalelerle yürüdü. Yürüyüş program sırasında 200 metrelik Türk bayrağı açıldı, İzmir Marşı eşliğinde yürüyüş gerçekleştirildi. Daha sonra Merkezefendi Belediyesi Kültür Merkezi ve Nikah Sarayı (MKM) yanındaki alanda Melek Mosso, coşkulu bir konser verdi. Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ise performansından dolayı şarkıcıyı kutlayarak katılımcılara teşekkür etti.



KARACA VE DOĞAN’DAN
“ATATÜRK KARDEŞLİĞİ!”
Denizli’deki Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın en dikkat çeken iki ismi ise CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca ile Merkezefendi’nin CHP’li Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın birlikteliği ve dayanışması oldu. Karaca ce Doğan kalabalık vatandaş topluluğu ile birlikte yürüyüş boyunca marşlar söyledi, bol bol slogan attı.  Kısacası; İzmir’in dağlarında ve Denizli’nin yollarında bu kez “hem çiçekler açtı, hem de barış ve kardeşlik belgileri ile şarkıları” doldu taştı.



CHP’DEN SARAYKÖY’DE
TEŞEKKÜR MİTİNGİ
Öte yandan Cumhurbaşkanlığı İkinci Tur Seçimi öncesi Millet İttifakı Denizli bileşenlerinin en önemli ilçe etkinliklerinden (mitinglerinden biri) biri Sarayköy’de gerçekleştirildi.



“Teşekkürler Sarayköy” başlığı ile gerçekleştirilen mitinge CHP Grup Başkan Vekili ve CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ile CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca katıldı ve birer konuşma yaptı. CHP ve Millet İttifakı oylarının yüksek çıktığı illerde Kemal Kılıçdaroğlu adına “teşekkür mitingleri” düzenleniyor.


 
fixed-whatsapp-icon