Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

450 Yazı

(EKOPOLİTİK) ŞAİR GÖZÜYLE DENİZLİ MİTİNGİ; “EN FAZLA ALKIŞI KARACA VE DOĞAN ALDI!”

** DAVUTOĞLU “MİLLET İTTİFAKI VE SEMA SİLKİN ÜN İÇİN” DENİZLİ’YE GELDİ.. RESTE KEMAL; “EN BÜYÜK ALKIŞI ONLAR ALDI! DENİZLİ HALKINA ON ÜZERİNDEN “BİN YILDIZ!”

Denizli’nin “kitabı olmayan” şairi ve entelektüel aydınlarından nam-ı değer Reste Kemal, yani Kemal Gürcan; CHP Lideri ve Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun 4 Mayıs’ta gerçekleştirilen Denizli mitingini değerlendirdi ve facebook hesabından çarpıcı açıklamalar yaptı. Kemal Gürcan’ın değerlendirme notu; aynı zamanda “kültür sanatın, aydınların ve sanatçıların”14 Mayıs seçimine” yaklaşımlarını da ortaya koyuyor.  



EN FAZLA ALKIŞI KARACA VE DOĞAN ALDI
Kemal Gürcan’ın “Denizli Mitingi’nden Notlar” Başlığını taşıyan sosyal medya paylaşımında, “Denizli tarihinin en büyük mitingi, mitingte en fazla alkışı Gülizar Biçer Karaca’yla Şeniz Doğan aldı” gibi saptamalar yer aldı. Gürcan’ın 8 madde halinde sıraladığı bu paylaşımında ayrıca “Sarayın tahliyesi başlamalı” dediği de görüldü.





SARAYIN TAHLİYESİ BAŞLAMALIDIR
Reste Kemal’in “Denizli Mitingi’nden Notları” işe (seçim yasaklarına takılanlar hariç) şöyle sıralanıyor;



1-Denizli tarihinin en büyük mitingi oldu.
2-Kılıçdaroğlu’nun Denizli Oyu; !?!?
3-7 Milletvekilliğinin !?!?
4-Halk on üzerinden bin yıldız.
5-İmamoğlu samimi
6-Mansur Yavaş?!
7-En fazla alkışı Gülizar Biçer Karaca’yla Şeniz Doğan aldı.
8-Sarayın tahliyesi başlamalıdır.



KÖYCEĞİZ GÖLÜ KINA YEŞİLİ…
(DEVAMI SONRA)
Bu arada Reste Kemal’in dostlar arasında ipuçlarını verdiği yeni şiiri “Köyceğiz gölü kına yeşili” şiirinin devamını bekliyoruz. Bu şiirin ilk satırlarını tanınmış ve ödüllü karikatürist Mehmet Selçuk; “Ali Marım ve Kemal Gürcan’la birlikte” yer aldığı “eski dostlar toplanıyor, Kemal abiden yeni bir şiir geliyor” yazılı bir fotoğrafla birlikte (geçtiğimiz yıl) paylaşmıştı.



DAVUTOĞLU MİLLET İTTİFAKI
VE SEMA SİLKİN ÜN İÇİN GELDİ
Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Millet İttifakı ve CHP Denizli Milletvekili Aday Listesinde 3. sırada yer alan Genel Başkan Yardımcısı Sema Silkin Ün’ün seçim çalışmalarına destek vermek için Denizli’ye geldi. Ahmet Davutoğlu, seçim çalışmaları kapsamında geldiği kentte Bereketler Toplantı ve Sergi Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında, Millet İttifakı'nın Türkiye'de siyaseti yeniden şekillendirmek için çalışmalar yürüttüğünü söyledi.



DAVUTOĞLU; “15 MAYIS TÜRKİYE’NİN
HIDIRELLEZ’İ OLACAK…”
Davutoğlu, 15 Mayıs sabahının siyasetin "Hıdırellezi" olacağını belirterek, "Barışacağız, kaynaşacağız, kucaklaşacağız ve yeni bir Türkiye'nin ufkunu hep beraber çizeceğiz. Göreceksiniz çok büyük 'dip dalga' geliyor. Türkiye'nin yeni baharını kimse engelleyemeyecek" dedi.



Davutoğlu Denizli programında konuşmalarını ağırlıklı olarak “Denizli’nin Gelini; Sema Silkin Ün” yazılı pankartın önünde yaptı. Ve Denizli adayı Genel Başkan Yardımcısı Ün’e destek verdi.



Denizli programı Bereketler’deki basın toplantısı ile başlayan Ahmet Davutoğlu, öğle saatlerinde Çamlık Semti’nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Öğrenci İşleri Kafe’de “gençlerle baş başa” buluşması düzenleyen Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu saat; 15.00’de ise Sema Silkin Ün’ün eşi Taha Ün’ün memleketi olan Cankurtaran Semti’ndeki “Seçim İrtibat Bürosu açılışına katıldı. Ve yanında Sema Silkin Ün ile birlikte konuştu.

 
fixed-whatsapp-icon