Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

554 Yazı

EKOPOLİTİK: SADECE DENİZLİ'Lİ AKTÖRLERİN OYNADIĞI BİR DENİZLİ FİLMİ GELİYOR!

**"DENİZLİ BİR KÜLTÜR SANAT VE SİNEMA KENTİ!"



Denizli Büyükşehir Belediyesi Yaz Sinema Günleri, Türk Sinemasının kült filmlerinden ‘Dondurmam Gaymak’ film gösterimi ile başlarken, gala gecesine katılan filmin ünlü Yönetmeni Yüksel Aksu, Denizli’de bir sinema filmi çekeceğini müjdeledi. Başkan Çavuşoğlu da, “Hayalimiz hep yüzü hep gülen insanların yaşadığı bir Denizli" dedi.





"BAK POSTACI GELİYOR", DENİZLİ'DE ÇEKİLECEK!
Film gösterimi öncesi seyirciyle buluşan filmin yönetmeni Yüksel Aksu, oyuncular Nejat Altınsoy ve Tünay Ürper ile merhum başrol oyuncusu Turan Özdemir’in oğlu Ozan Özdemir burada kısa birer konuşma gerçekleştirdi. Yönetmen Yüksel Aksu da, Denizli’nin bir sinema kenti olduğunu bildiğini daha önce hayata geçirdiği tüm projelerinde kendisine inanılmaz bir destek sunduğunu anlattı.





AKSU; "DENİZLİ BİR SİNEMA KENTİ!"
Yönetmen Aksu, Denizli’de ‘Dondurmam Gaymak’tan daha iyi bir film çekeceği sözünü vererek “Adını da şimdiden vereyim ‘Bak Postacı Geliyor’ sinema filmini Denizli’de çekmek istiyorum, desteğinizi, iyi dileklerinizi, enerjinizi ve dualarınızı bekliyorum” ifadelerini kullandı. Senaryo'nun Denizli Belediye Şehir Tiyatrosu’ndan yetişen Serdar Bordanacı'da olduğunu söyleyen Yüksel Aksu, "Bak Postacı Geliyor" filmin oyuncularının tamamını da Denizli orijinli aktörlerden seçmeyi planladığını kaydetti.



DENİZLİ'Lİ EFSANE MULKİYELİ TAVLA'DA DA ŞAMPİYON!
68 Kuşağının ünlü Mülkiyeli isimlerinden İsmail İyilikçi; Aydın, Kuşadası Grup Tatil Sitesinde, 60 kişi arasında yapılan elemeli tavla şampiyonasında tüm rakiplerini açık ara yenerek tavla şampiyonu oldu. İyilikçi şampiyonluk plaketi ile ödüllendirildi.



68 KUŞAĞININ ÜNLÜLERİ ONUN ARKADAŞI
Kuşadası, Grup Tatil Sitesi, 3.Geleneksel Tavla Turnuvası Şampiyonu, Emekli Kaymakam, Vali Vekili, İçişleri Bakanlığı Eski Müfettişi,  PEV Vakfı Koleji Yönetim Kurulu üyesi İsmail İyilikçi 68 kuşağının bir çok ünlü isminin de ya arkadaşı ya da Mülkiye'den (SBF) okul arkadaşı. İyilikçi'nin mülkiyeli meşhur arkadaşları arasında Murat Karayalçın, İstemihan Talay, İlber Ortaylı, Hasan Celal Güzel, Vali Yusuf Ziya Göksu, Vali Recep Yazıcıoğlu gibi isimler de var.



KEMAL YALÇIN; SABRİ ÇAKIR'I ANLATIYOR; O BİR TÜRKÇE MİSYONERİ İDİ!
Denizlili tanınmış fotoğraf sanatçısı Mehmet Çakır'ın uzun yıllardır Almanya'da yaşayan ağabeyi Öğretmen-Yazar Sabri Çakır hayata veda etti.



Sabri Çakır; Türkçenin Almanya ve dünyada yaşaması ve gelişmesi için ısrarla çalışan, Almanya ve yurtdışındaki çocuklar için, 40 ayrı Türkçe ders kitabı hazırlamış öğretmen, araştırmacı ve tanınmış Denizli Çardak'a bağlı Beylerli'li bir yazar...Avrupa Türkiyeli Yazarlar Birliği Başkanı Kemal Yalçın'in kaleminden Sabri Çakır bu köşede..

.


KENT DÜZENİ VE GÜVENLİĞİ ZİYARETİ
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ali Marım, DESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Aydın, Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan Büyükşehir Zabıta Daire Başkanı İbrahim Çelebi'yi ziyaret etti. Gündem "kent düzeni ve güvenliği" idi.





TELEFERİK VE BAĞBAŞI YAYLASI'NDA YENİLİKLER GELİYOR!
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş ile Genel Sekreter Yardımcısı Onur Yılmaz Teleferik ve Bağbaşı Yaylası'nda "yeni yatırımlar ve yenilikler" için incelemeler yaptı. İnceleme gezisine Beltaş Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan ve Kültür A. Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ferhat Ferhat Çelik de hazır bulundu.



ZORBA 24 AĞUSTOS CUMARTESİ DENİZLİ'DE!
Laodikya Antik Kenti’ndeki 2200 yıllık Batı Tiyatrosu’nda dünyanın en beğenilen bale eserlerinden biri olan ‘Zorba’ Ankara Devlet Opera ve Balesi tarafından sahnelenecek. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde 24 Ağustos Cumartesi saat 21.00’de düzenlenecek ücretsiz gösteriye tüm Denizlililerin davetli olduğu belirtildi. 2 perdelik Zorba Bale uyarlamasının müzikleri Mikis Theodorakis yaptı.  Eserin asıl yazarı ise ünlü Yubanlı Yazar Nicos Kazancakis..





CENK ÖZTÜRK GÖREVE BAŞLADI!
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümünde bölüm sekreteri olarak görev yapan Cenk Öztürk, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı görevine başladı.



**BU HABER VE YAZILARLA İLGİLİ DETAYLAR BU HAFTA BU KÖŞEDE...
fixed-whatsapp-icon