Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

573 Yazı

EKOPOLİTİK: RENKLİ DENİZLİ ÇEYREK YÜZYIL SONRA GERİ DÖNDÜ!

**BU MAÇI “DOSTLUK, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA” KAZANDI!

**RUS TOPLULUKTAN ‘DOSTUM DOSTUM’ SÜRPRİZİ!




Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği ve 12 ülkeden halk oyunları ekipleri ile 392 sanatçının katıldığı 18. Uluslararası Halk Dansları Festivali kenti adeta “şenlik şehri” haline getirirken, Rus ekibin Pir Sultan Abdal’ın, ‘Dostum dostum’ eserini seslendirmesi festivalin en büyük sürprizi oldu.





RUS EKİPTEN “PİR SULTAN ABDAL TÜRKÜSÜ!”
Ve Rus sanatçıların söylediği türkü izleyicileri önce şaşırttı. Ardından da büyük alkış aldı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada böylesine güzel ve keyifli bir festivali gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyduklarını söyledi.





DENİZLİLİ CERİT’İN FESTİVAL HABERİNE TIKLAMA VE GÖRÜNTÜLENME REKORU!
Denizlili Gazeteci Osman Nuri Cerit’in Suputnik Türkiye’de “Rus Halk Dansları topluluğundan ‘dostum dostum’ sürprizi” başlığı ile duyurduğu haber 20 binin üzerinde görüntüleme ve binlerce tıklama aldı. Cerit’in haberi ile bir anda sosyal medyanın da gündemine yerleşen Denizli Büyükşehir Belediyesi 18'incisi Uluslararası Halk Dansları Festivali yüksek katılımlı bir kortejle başladı. Festival ilk gününden itibaren Denizlililerin yoğun ilgisi ile karşılandı. Halk dansları sanatçılarının ülkelerine özgü rengarenk ve yöresel giysileri ile gösteriler sunduğu bir haftalık şenlik adeta bir kültür şölenine dönüştü.



FESTİVALİN RENGİ VE “CHP’Lİ BAŞKAN’IN MUTLU ŞEHRİ”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu burada yaptığı konuşmada böylesine güzel ve keyifli bir festivali gerçekleştirmekten büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, “Bizler istiyoruz ki, Denizli’nin yüzü gülsün, sokağa çıktığımızda hep beraber mutlu bir Denizli görelim” dedi. Festivale Rusya'dan katılan Halk Dansları Topluluğu ilk gösterisinde Türkiye’de çok sevilen ve Aşık Veysel tarafından da seslendirilen ‘Dostum dostum’ türküsünü söyleyerek Denizli halkına sürpriz yaptı. Ve Rus Halk Topluluğu bu türkü ile büyük alkış aldı.



MEHMET SELÇUK İLK SINAVINI BAŞARI İLE GEÇTİ!
5 gündür devam eden ve 27 Temmuz’da sona erecek olan festivale “KKTC, Hırvatistan, Arnavutluk, Polonya, Rusya, Kosova, Gürcistan, Kuzey Osetya, Dağıstan, Kuzey Makedonya, Kolombiya Halk Dansları Toplulukları” katıldı. Kent sakinleri tarafından büyük memnuniyetle karşılanan Denizli Büyükşehir Belediyesi 18. Uluslararası Halk Dansları Festivali büyük ilgi gördü.



BÜLENT BOZBAŞ DENİZLİLİ GİBİ
Aydın Büyükşehir’den Denizli’ye gelen Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş daha önceden de bildiği Denizli Kenti’ne hızla adapte oluyor. Afyon Başmakcı’lı Kamu ve Yerel Yönetimler Maliyesi Uzmanı Genel Sekreteri Bozbaş önce Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı makamında ziyaret etti ve ardından da Pamukkale Belediyesi’ne giderek Başkan Ali Rıza Ertemur’a makamında konuk oldu. Bozbaş Merkezefendi Belediyesi’nde Başkan Şeniz Doğan tarafından ağırlanırken, Başkan Yardımcıları Osman Bartal ve Fatma Atıcı Bakan ile de fotoğraf verdi.



BOZBAŞ ŞENİZ DOĞAN VE ALİ RIZA ERTEMUR’U ZİYARET ETTİ!
Başkan Doğan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş’a nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarına başarılar diliyorum” paylaşımı yaptı. Bülent Bozbaş Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcılığı döneminde Denizli’nin Şeniz Doğan Başkanlığı’ndaki CHP’li Belediyesi Merkezefendi’de “seminer ve hizmet içi eğitimler” vermişti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş ardından Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’u ziyaret etti. Bozbaş ile Başkan Ertemur keyifli bir sohbete dalarken, Genel Sekreter Bozbaş, “Pamukkale Belediye Başkanımız Ali Rıza Ertemur’u bugün makamında ziyaret ettik. Göstermiş oldukları misafirperverlikten için kendilerine çok teşekkür ederim” dedi. Bozbaş iki belediye başkanına da gösterdikleri yakın ilgiden dolayı teşekkür etti.





BAŞKAN BABANIN “AYDIN KIZI” NİŞANLANDI!
Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur’un Avukat kızı Hazal Ertemur genç iş insanı Burhan Köseoğlu ile nişanlandı ve evlilik yolunda ilk adımı attı. Seçim döneminde de hep babası Ertemur’un yanında olan, kampanyaları yöneten Hazal Ertemur, Denizli’de Baro bünyesinde görev aldığı; “Seçim İzleme Platformu, Kadın Dayanışması Örgütleri ve Baro STK komisyonları’nda üstlendiği görevlerle de tanınıyor. Danıştay 10. Dairesi’nde görülen “İstanbul Sözleşmesi Davası’na” Denizli Barosu adına katılan ve beyanda bulunan Avukat Hazal Ertemur’a ve Ertemur Ailesine nişan sonrası adeta “tebrik mesajları” yağdı.



HAZAL ERTEMUR İLE BURHAN KÖSEOĞLU’NUN EN MUTLU GÜNÜ
Hazal, Dilan ve Esra Ertemur adında 3 kızları olan Aslı ve Ali Rıza Ertemur çifti kızlarının nişanında hayatlarının en mutlu günlerinden birini yaşadı. Ertemur’ların dünürleri Köseoğlu Ailesi de çocuklarının evliliğe ilk adım attığı günün mutlu isimleriydi. Duyarlı bir “toplumcu avukat” olan Hazal Ertemur’a ve genç bir iş insanı nişanlısı Burhan Köseoğlu’na yine ve yeniden tebriklerimizi iletiyoruz. “Hayat denilen kavgada yolunuz açık olsun!”



DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR VE BELTAŞ KARŞI KARŞIYA!
Denizli Büyükşehir Belediyesi kadrosundan oluşan bir takım ile Beltaş A.Ş. kadrosundan oluşan kadro halı saha maçı için bir araya geldi. Jilet gibi formaları ve forma önü yazıları ile profesyonel takımları aratmayan Denizli Büyükşehirspor ile Beltaş A.Ş. takımları arasındaki karşılaşma; Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun başlama vuruşu ile start aldı. Bu arada Büyükşehirspor Takımının Kaptanlığını Genel Sekreter Bülent Bozbaş yaparken, Beltaş takımının Sportif Direktörlüğü’nü ise Beltaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Doğan üstlendi.


 
BU MAÇI KİM KAZANDI?
İbrahim Doğan devre arasında iki takımın oyuncularına da “Tavas Baklavası” ikram etti. Baştan sona keyifli ve eğlenceli geçen maçta Büyükşehir futbol takımının adeta “Oyuncu Antrenörlüğü” görevini üstlenen Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş sahada ortaya koyduğu performans ile de dikkatleri üzerine çekti.



MAÇI “DOSTLUK, KARDEŞLİK VE DAYANIŞMA” KAZANDI!
Denizli Büyükşehir Belediyesi kadroları ile Beltaş A.Ş. kadroları arasındaki bu maç bir “dostluk maçı” idi. Ancak bu halı saha maçının sonucunun kaç kaç olduğunu, golleri kimin attığını ve maçı hangi takımın kazandığını öğrenemeyeceksiniz. Çünkü iki kardeş takımın bu maçını “dostluk, kardeşlik ve dayanışma” kazandı da ondan.





LBGTİ+ HOROZU SÜRGÜNDEN DÖNDÜ!
Başkan Osman Zolan döneminde yaptırılan ve Demokrasi Meydanı'na yerleştirilen, ancak “LBGTİ+” renklerini taşıdığı için eleştiriler üzerine kaldırılan Horoz Heykeli sürgünde olduğu depodan getirilip yeniden aynı yerine konuldu. Gökkuşağı renklerindeki horoz heykelinin yerine konulan “çiçek sepeti heykeli” ise Serinhisar’da bir meydana yerleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu bir talimatla “LBGTİ+ Heykeli” diye ünlenen bu heykeli sürgünden ilk yerine döndürmüş oldu.Heykelin tekrar yerine konulması, meydanda bulunan vatandaşlar tarafından da ilgiyle karşılandı. Renkli ve dikkat çekici yapısıyla meydanda önemli bir yere sahip olan heykel, hem Denizli’nin simgesi olması açısından önemli, hem de turistlerin ve vatandaşların ilgisini çeken bir obje olarak işlevi var.

fixed-whatsapp-icon