Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

482 Yazı

(EKOPOLİTİK) REKORTMEN BAŞKAN; “5 YILDA 6 SEÇİM KAZANDI!”

Yüksel Kepenek. PAÜ eski öğretim görevlisi bir hoca. O’  Honaz’da 2014 Yerel Seçimleri’nde yüzde 19 olan CHP oyunu yüzde önce (2019’da) yüzde 50’lerin üzerine taşıdı.



2019 Yerel Seçimlerinde iki kez yarışan CHP’li Başkan iki seçimi de kazandı ve İlçe Belediyesi’ne 70 yıl aradan sonra CHP Bayrağını diken isim oldu. 2019 yılından itibaren 5 yılda girdiği 6 seçimin de “kazanan tarafında” olan CHP’li Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek (Yüksel Hoca) Sosyo Ekonomik Gelişmişlik Endeksi açısından da (SEGE İlçeler) ilçesini Merkezefendi ve Pamukkale’nin ardından Denizli’nin en gelişmiş üçüncü ilçesi haline getirdi.



Yüksel Kepenek; “belediye borçları ve bilançolarını” belediye binalarına asarak sergileme geleneğini Türkiye’de ilk başlatan Belediye Başkanı oldu. Ve 2020 yılından bu yana “Honaz Belediyesi gelir-gider tablosu ve mali bilançosunu” her yıl belediyenin ön cephesine asarak “şeffaf ve hesap verir belediyecilik” örneği sergiledi.




 
5 YILDA 6 SEÇİM KAZANDI…
Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek 2019 yılından bu yana, yani 5 yılda “3 yerel seçim kazandı. Bir Milletvekili genel seçiminde partisi (Millet İttifakı) ilçesinde 1. parti oldu. Bir Cumhurbaşkanlığı seçiminde CHP ‘li Aday (Kemal Kılıçdaroğlu) seçimlerden ilçesinde en çok oyu alan isim olarak çıktı. CHP Büyük Kurultayı’nda da desteklediği aday Özgür Özel Genel Başkan oldu. Kısacası Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek son 5 ylda bir belediye başkanı olarak katıldığı 6 seçim yarışından da galibiyetle çıkan bir politik aktör oldu. 



‘ŞEFFAF BELEDİYECİLİK GELENEĞİ’Nİ BAŞLATTI!
Yüksel Kepenek; CHP’nin son yerel seçimlerden sonra kazandığı zafer sonrası başlattığı “belediye borçları ve bilançolarını” belediye binalarına asarak sergileme geleneğini bundan 4 yıl önce Türkiye’de ilk başlatan Belediye Başkanı oldu. Başkan Kepenek; 2020 yılından bu yana “Honaz Belediyesi gelir-gider tablosu ve mali bilançosunu” her yıl belediyenin ön cephesine asarak “şeffaf ve hesap verir belediyecilik” örneği sunan ilk başkanlardan biri olmuştu.



HONAZ DENİZLİ’NİN 3. GELİŞMİŞ İLÇESİ
Bu arada Türkiye’nin sosyo ekonomik açıdan en gelişmiş ilçeleri sıralamasında Honaz, Denizli’nin üçüncü gelişmiş ilçesi oldu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan İlçelerin Sosyo-Ekonomik Gelişmişlik Sıralaması Araştırması’nın (İlçe SEGE) sonuçları açıklandı. Araştırmaya göre Honaz ilçemiz Denizli ilçeleri arasında Merkezefendi ve Pamukkale’den sonra 3. sırada yer aldı. 6 kademede sınıflandırılan ilçelerin Sosyo-Ekonomik gelişmişlikleri; “üniversite mezunu oranı, kişi başına hekim sayısı, POS cihazı sayısı, ilkokul ve üzeri mezunu kadın oranı, imalat sanayi payı, ortalama LGS puanı, gayrimenkul birim satış fiyatı, pasaport sahipliği” gibi verilerle ölçülüyor.Yapılan araştırmaya göre Şişli, Türkiye’deki en gelişmiş ilçesi.



SEGE ARAŞTIRMASI’NDA DENİZLİ’DEN 2 İLÇE İLK 100’DE, HONAZ 192. SIRADA!
En gelişmiş ilçeler sıralamasının ilk 10’unda İstanbul’dan 7, Ankara’dan 2, Bursa’dan 1 ilçe bulunuyor. Denizli’nin Merkezefendi ilçesi Türkiye geneli listede 30. sırada yer alarak Denizli’nin en gelişmiş ilçesi oldu. İlk 100’de yer alan diğer ilçe 98. sıradaki Pamukkale olurken, Honaz ilçesi ise 192. sırada yer aldı. 



AHMET NAZİF ZORLU, DENİZLİLİ BAŞKANLARI ZİYARET ETTİ!
Denizlili ünlü iş insanı Ahmet Nazif Zorlu, Denizli’ye gelerek, seçilen belediye başkanlarını ziyaret etti. 



Zorlu’ya CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Babadağ Sanayi ve İş İnsanları Derneği Başkanı Doğan Değirmenci, Babadağ’lı tanınmış İş İnsanları Zafer Katrancı ve Mehmet Boyar, CHP Babadağ İlçe Başkanı Mehmet Altınöz ve Babadağ Belediye Başkanı Murat Kumral eşlik etti. 



Zorlu ve beraberindekiler, önce Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu, ardından ise Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ı makamında ziyaret etti. Ziyaretlerde İş İnsanı Zorlu, belediye başkanlarına başarılar diledi..



YÜKSEL AKSU’DAN SELÇUK’A KUTLAMA!
Ünlü Yönetmen, sinemacı ve oyuncu Yüksel Aksu Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na getirilen Mehmet Selçuk’u ilk tebrik edenlerden isimlerden biri oldu. (Ula’lı dost ve hemşehrimiz, Muğlalı bir Yönetmen olmaktan çok adeta Denizlili bir sinemacı olarak tanınır) “Dondurmam Kaymak, Efeköy Entelköye Karşı, İftarlık Gazoz” gibi sevilen filmlerin ve en son çektiği “Cem Karaca’nın gözyaşları” Filmi ile çok tutan dizi filmlerin ünlü yönetmeni Yüksel Aksu, “Muğla’dan sonra Denizli’yi ve hatta tüm Ege’yi de renklerimize kattık. Çok mutluyuz” diye espri de yaptı.



KARİKATÜRLE 1 MAYIS KUTLAMASI
Öte yandan, Cumhuriyet Gazetesi’nin çizeri olan tanınmış Karikatür Sanatçısı Mehmet Selçuk’un bu Cumartesi için gazeteye çizdiği karikatürün temasını ise “1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı” oluşturdu. Selçuk’un 4 Mayıs Cumartesi günlü Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan eseri büyük beğeni topladı. 

fixed-whatsapp-icon