Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

464 Yazı

(EKOPOLİTİK) POLİTİKADA GÜNEŞ HER DAİM TAVAS’TAN DOĞAR!

**İNAMLIK, “TAVAS YATIRIM VE İSTİHDAM CENNETİ OLACAK!”



Denizli’de Tavas ile Çal arasındaki “esprili rekabeti” hepimiz biliriz. Hani “Çal’lı ile Tavas’lıyı bir yılanla birlikte aynı çuvala koymuşlar” diye başlayan ve “Tavaslı ‘çuvalda Çal’lı var’ diye dışarı fırlamış. Çallı ise ‘sen yine böyle gıvrışık duruyorsun, düzgün dursana’ diye yılanı düzeltmeye çalışıyormuş” şeklinde biten…



İşte bu iki ünü ilçeye sahip Denizli’de politikanın öne çıkan isimleri son 60-70 yıldır genellikle hep Tavas ilçesinden olmuştur. Çallı politikacılar (Bakan Hüdai Oral ve Çal’ın eniştesi Bakan Adnan Keskin vs.) ise dönem dönem bu rekabette öne çıkmış ancak Tavas her daim Denizli politikalarında öne çıkmıştır.





SOSYAL DEMOKRATLAR 75 YILDIR TAVAS’TA HİÇ KAZANAMADI
Solcu ve sosyal demokrat partiler 1950’den bu yana Tavas’ta hiçbir seçim kazanamadı. (Tavas’ın bazı beldeleri hariç) Ve Belediye Başkanlıklarını alamadı.



Denizli Belediye Başkanları (büyükşehir dahil); Hasan Gönüllü, Ali Marım, Ali Aygören, Nihat Zeybekci ve Osman Zolan ile Denizli Milletvekilleri; Hasan Korkmazcan, Hasan Erçelebi, Mustafa Kemal Aykurt, Mehmet Gözlükaya (merhum), Mehmet Kocabatmaz, Nihat Zeybekci ve yine Bakanlar; Mehmet Kocabatmaz ve Nihat Zeybekci gibi politik aktörleri ülke ve Denizli politikasına hediye eden bir ilçedir Tavas. 



DENİZLİ POLİTİKASI’NDA GÜNEŞ HER DAİM TAVAS’TAN DOĞAR!
“Denizli Politikası’nda güneş her daim Tavas’tan doğar!” sözünün önemi de işte bu yukarıda anlattığımız durum ve isimlerden gelmektedir. Evet, şimdi yine bir yerel seçim öncesindeyiz. Politikanın en sıcak ve yakıcı olduğu günlerdeyiz. Tavas’ın mevcut Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık partisi tarafından yeniden başkan adayı gösterildi. Seçim çalışmalarında AK Parti için Tavas en önemli ilçelerden.



İNAMLIK’IN RAKİPLERİ TATIK VE BARINER
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zeybekci ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan her fırsatta Tavas’ta oluyor ve doğup büyüdükleri memleketlerini ihmal etmiyor. Başkan İnamlık ve AK Parti; kaleleri saydıkları Tavas’ta yine iddialı ve yine “kazanan biz olacağız” diyor. Cumhur İttifakı Adayı ve Başkan Hüseyin İnamlık’ın Tavas’ta en ciddi rakipleri ise CHP Adayı Kadir Tatık ve İyi Parti Adayı Emin Barıner. 



“DERDİMİZ ÜRETEN VE İSTİHDAM YARATAN BİR TAVAS
Yaptığı yatırımlar, hizmetler ve sosyal belediyecilik çalışmalarıyla sık sık Tavas’ın adından söz ettiren Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Tavas Belediye Başkan Adayı Hüseyin İnamlık “yeni döneme de büyük ve önemli projelerle geliyoruz” diyor.



Tavaslı son Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın da katılımı ile ilçede sık sık mitingler yapan İnamlık “İkinci döneminde hayata geçireceği iddialı projeleri ile de ön plana çıkıyor. İnamlık, “Güzel Tavas’ımız için planladığımız çalışmalarla İlçemize durmaksızın hizmete devam edeceğiz. Vizyon projelerimizle, vatandaşlarımızla el ele, üreterek büyüyen Tavas’ımızın imarına devam edeceğiz” diyor. 



İNAMLIK, “TAVAS’I YATIRIM CENNETİ YAPACAĞIZ”
Tavas’ı üretim üssü yapacak projeleri hayata geçireceklerini belirten İnamlık, başta Denizli’nin Türkiye’ye mal olmuş firmaların ve ulusal markalarının ilçeye yatırım yapmasını sağlayacaklarını belirterek, “Bunun ilk örneği Tavas’ta üretim yapan Deniz Tekstil oldu. Devamı da gelecek” dedi.  Tavas Belediye Başkanı İnamlık, “Bölgemizde yatırım ve üretim talebinde bulunan ulusal firmalar için gerekli olanak ve teşviklerin sağlanması adına çalışmalar yapıyoruz. Özel sektörün yatırımlarıyla Tavasımıza büyük bir sinerji sağlanacak” dedi.



TAVAS, KIZILCABÖLÜK VE KARAHİSAR’ A TEKSTİL ÇARŞISI VE DÖRT İHTİSAS SANAYİ MERKEZİ
İnamlık, “Sanayi Bakanlığımızın da desteğiyle Tavasımıza Sanayi Sitesi, Galericiler Sitesi ve açık oto pazarı kurulması için ön çalışmalarımıza başladık. Yeni dönemde bir bir hayata geçireceğiz. Tarımsal ve Organik ürünlerimizin değerlendirilmesi noktasında özel projelerimizi başlatıyoruz. İlçemizde kadın istihdamının arttırılması amacıyla Kadın Kooperatifinin kurulmasına öncü olacağız” diye konuştu. Başkan İnamlık; “ Nikfer ile Kızılcabölük Sanayi Sitesini yenileyeceğiz. Kızılcabölük Mahallemizde tekstilcilerimize yönelik yeni ticari alanları oluşturacağız. Tavas Merkez ve Karahisar Mahallemiz hayvan pazarının düzenlenmesini yapacağız” dedi.



SALI PAZARI PROJESİ
Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık’ın en önem verdiği projelerinden birini de Salı Pazarı projesi oluşturuyor. Kent Merkezini daha görülebilir ve gezilebilir yer haline getirmeyi amaçlayan İnamlık Tavas halkına hem daha “konforlu” hem de daha sağlıklı bir alan sunacaklarını belirtiyor.



YENİ BELEDİYE BİNASI, KENT MEYDANI, ÜSTÜ ÇARŞI ALTI OTOPARK VE KAPALI PAZARYERİ PROJESİ
Tavas’a yeni bir belediye binası kazandırmayı hedefine koyan Başkan İnamlık; Kent Meydanı Projesi ile de dikkat çekiyor. Tavas merkezde bir otopark ihtiyacı bulunduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, “Üstü çarşı, altı kapalı otopark ve yine merkezde kapalı bit pazaryerini devreye sokacağız. Belediyecilikte ustalık dönemimizden Tavas çok güzel bir şehir olacak. Kısacası Denizli merkezde ne varsa Tavas’ta da aynısı olacak. Bu bizim bütün Tavaslılara sözümüz” dedi.



fixed-whatsapp-icon