Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

458 Yazı

(EKOPOLİTİK) PAÜ’YÜ; ‘ÇOCUK, YAŞLI, ENGELLİ’ TEŞHİS VE TEDAVİSİNDE DÜNYA MERKEZİ YAPACAĞIZ”

PAÜ REKTÖRÜ KUTLUHAN’DAN DENİZLİLİ YARDIMSEVERLER VE İŞADAMLARINA ÖNEMLİ BİR ÇAĞRI VAR; (YAZI DİZİSİ BÖLÜM-2) 





Basın toplantısının başında katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkürlerini sunan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Pamukkale Üniversitesi olarak daha büyük projeler yapmak istediklerini ve bu projelerini kamuoyu ile paylaşmak için böyle bir toplantı düzenlediklerini ifade etti.



Sağlıkta “Çocuk, yaşlı ve engelli hastalar ve tedavilerinin en öncelikli olduğuna değinen Rektör Kutluhan, “Biz, hastanemizi büyütmek, Denizli’miz ve bölgemizin ihtiyaçlarına daha iyi yanıt verebilmek için ek bir bina olarak Çocuk Hastanesi’nin yapılmasını öngördük. Şu an sağlık hizmeti veren çocuk bölümlerinin de sonrasında bu ek binaya taşıyacağız. Başta otistik çocuklar olmak üzere ‘engelli çocuklar ve çok yaşlı hastaların’ diş tedavisinin yapıldığı ‘Narkozlu Diş Hekimliği Hastanesi’, son dönemde sıklıkla gündemde olan SMA’lı bebekler için ‘SMA Erken Tanı ve Tedavi Merkezi’, beyin hasarı olan çocuklar için bir ‘Çocuk Romatolojisi Merkezi’,  yine ‘Çocuk Yanık Merkezi’ ile PAÜ; ‘çocuk, yaşlı, engelli’ teşhis ve tedavisinde bir Dünya merkezi olacak!” dedi.



PAÜ YÜKSEK PROFİLLİ ULUSLARARASI BİR
SAĞLIK MERKEZİ HÜVİYETİNE KAVUŞACAK!”
Pamukkale Üniversitesi Hastaneleri’nin bugün geldiği noktada sadece Denizli’ye değil Ege Bölgesine hizmet veren bir hastane olduğunu hatırlatan Rektör Kutluhan, “Uluslararası hastaları olan bir Tıp Fakültesi Hastanemiz var. Tıp Fakültesi’ndeki her bir hocamız kendi alanlarında önemli işler yapmakta. Dolayısıyla hasta sayısı gün be gün artmaktadır. Son 15 günlük ortalamada günde 14-15 bin hasta hastanemize müracaat yapmaktadır. Günlük ortalama sayılar 4 binlerden bu rakamlara çıkmıştır. Pandemi sonrası insanların sağlık ihtiyaçlarındaki artış da bu sayının artmasında tabii ki etkili olmuş olabilir. Şu an sağlık hizmeti veren çocuk bölümlerinin de sonrasında bu yeni Çocuk Hastanesi ek binasına taşınması ile oradan boşalan yerlere yanık merkezi gibi hastanemizde olmayan merkezlerle donatacağız. Bu da tam teşekküllü dediğimiz, tıbbın tüm sahalarını içeren bir hastane hüviyetine kavuşacağız” şeklinde konuştu.



PAÜ’NÜN TÜM SAĞLIK YATIRIMLARI
SAĞLIK TURİZMİNE DE HİZMET VERECEK
Konuşmasının devamında sağlık turizmine katkı sağlamaya yönelik hedeflenen projelere değinen Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Karahayıt’ta yapımı devam eden PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile bu konuda önemli adımların atılmış olduğunu söyledi. Bu hastaneyi yataklı ve konaklamalı Fizik Tedavi Merkezine dönüştürmeyi istediklerini ifade etti. Rektör Prof. Dr. Kutluhan, PAÜ Karahayıt Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi’nin önümüzdeki yıl açılacağının müjdesini verdi.

REKTÖR KUTLUHAN “DİŞ TEDAVİSİNDE DÜNYADA
BELLİ MERKEZLERDEN BİRİ OLMAYI İSTİYORUZ”
Sağlık turizmini destekleyici bir diğer proje olan Diş Hekimliği Hastanesi projesine değinen Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, burada özellikle engelli çocuklar ve çok yaşlı hastaların diş tedavini yapabilmeyi istediklerini dile getirdi. Rektör Kutluhan: “Narkozlu bir Diş Hekimliği Hastanesi’ni düşünüyoruz. Başta otistik çocuklar olmak üzere engelli çocukların diş tedavileri büyük bir sıkıntı teşkil eder. Bu tedaviler, dünyada belli merkezlerde yapılır. Biz bu noktalardan biri olmak istiyoruz. Bu proje ile sağlık turizmine önemli bir katkı yapacağız.



DÜNYADA “BEN ÇOCUĞUMU NEREDE TEDAVİ ETTİREBİLİRİM”
DİYE SORAN ANNE-BABALARIN KARŞISINA “DENİZLİ” ÇIKACAK
Diş Hekimliği Fakültesi ile birlikte Diş Hekimliği Hastanemiz kampüs dışında bir yerde olacak. Birkaç tane alternatifimiz var. Valimiz ve Büyük Şehir Belediye Başkanı’mızın da bilgileri doğrultusunda yerleri hazır. Dünyada, ben çocuğumu nerede tedavi ettirebilirim denildiğinde karşılarına Denizli çıkacak. Bu çocuklarımızın rehabilitasyon tedavileri de Karahayıt’daki Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’mizde yapılabilecek. Diş Hekimliği Fakültemizin alan ihtiyacı ve diş hekimliği hastanesi ciddi bir ihtiyaç olarak karşımızda durmaktadır” dedi.



TÜRKİYE’NİN ‘İLK VE TEK’LERİNİN HASTANESİ OLACAĞIZ
Öte yandan PAÜ’nün mevcut kapasiteler ve tedavi hizmetleri hakkında bilgi veren PAÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Selçuk Yüksel, Çocuk Hastanesinde yapmayı planladıkları tedavileri anlattı; özellikle beyin hasarı olan çocukların tüple beslenebilmeleri konusunda eğitim, takip ve destek hizmeti veren bir merkez ile ülkemizde ilk ve tek olmayı istediklerini belirtti. Prof. Dr. Yüksel, Türkiye’de yaklaşık 600 bin beyin hasarlı birey olduğunu ve bunların beslenme ile ilgili ciddi sorunlarının olduğunu hatırlattı. Yetişkinlerde görülen romatolojik hastalıkların günümüzde çocuklarda da görüldüğünü söyleyen Selçuk Yüksel, bu bölgede bir çocuk romatolojisi merkezine ihtiyaç duyulduğuna dikkat çekti. Denizli’de bir metabolizma merkezinin kurulması konusunda yine çok sayıda talep aldıklarını söyleyen Başhekim Yüksel, yine Denizli’de bulunmayan ve yapılması planlanan Çocuk Yanık Merkezi ve Yanık Yoğun Bakım Ünitesi sayesinde çocukların tedavileri için başka illere sevk edilmesine gerek kalmayacağını ifade etti. Sözlerinin devamında SMA’lı bebeklerin son önemde sıklıkla gündemde olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Selçuk Yüksel, kurulması planlanan SMA Erken Tanı ve Tedavi Merkezi ile çok pahalı bir tedavi olan SMA tedavisinin erken tanı ile çok daha kolay yapılabileceğini belirtti.



“NARKOZLU BİR DİŞ HEKİMLİĞİ
HASTANESİ PAÜ’YÜ ÖNE GEÇİRECEK”
Sunumun devamında Diş Hekimliği Fakültesi ve Diş Hastanesi Projesine değinen Prof. Dr. Selçuk Yüksel, bugün diş kliniklerinde genel anestezi ile yapılması gereken tedavilerin yapılamadığını, bunun da “Narkozlu bir Diş Hekimliği Hastanesi” ile yapılabilir hale geleceğini söyledi.
fixed-whatsapp-icon