Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

575 Yazı

(EKOPOLİTİK) ÖZGÜR ÖZEL’İN İDDİASI DENİZLİ’Yİ KARIŞTIRDI!

**BUNDAN 6 AY ÖNCE DENİZLİ CHP’YE KONTENJAN ADAYINI İSTEYEN VE OLAYA DAHLİ OLAN İSİM BELLİ OLDU… ÖZGÜR ÖZEL’İN AÇIKLAMASI ÇAVUŞOĞLU’NA KAPAK MI OLDU!? ANNE-BABASI İLE AYNI AY VE GÜNDE NİŞANLANDI. DİVARCI ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ…

14 Mayıs Milletvekili Seçimleri’nde CHP Denizli örgütlerinde en ço tartışılan konu olan “Denizli Listesi’nin 3. sırasına Gelecek Partisi’nden Sema Silkin Ün’ün getirilmesi” olayına CHP Genel Başkan Adayı Özgür Özel’den önemli bir açıklama geldi.



ÖZGÜR ÖZEL’DEN “DENİZLİ’YE KONTENJANI
GETİREN İSİM OĞUZ KAAN SALICI’DIR” İDDİASI!
Geçtiğimiz akşam Sözcü TV’de bir programa konuk olan Özgül Özer, "Denizli, Muğla, Bursa, Manisa, Konya gibi illerde seçilecek  garanti  milletvekili sıralarını sağ ittifak  partilerine Oğuz Kaan Salıcı verdi!” dedi.



ÖZGÜR ÖZEL’İN AÇIKLAMASI
ÇAVUŞOĞLU’NA KAPAK OLDU!
Özgür Özel’in bu iddiası Denizli CHP’de adeta bir dalgalanma yaratırken, tüm gözler seçim öncesi “Denizli listesinin 1. veya ikinci sırasını bekleyen ve Salıcı’nın adamı olarak bilinen” eski il başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’na çevrildi. Özel’in CHP listelerindeki İttifak Adaylarını “CHP Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın” organizeettiğini belirterek, Kemal Kılıçdaroğlu ve kendisinin olaya müdahil olmadıklarını açıklaması en çok Denizli örgütlerini şok etti.  (Özel’in iddiasına göre Kılıçdaroğlu ve kendisinin Millet İttifak Partilerine verilen bu 39 milletvekilinden haberleri yokmuş!!!)



“BİR OĞLUM VARDI, BİR DE KIZIM OLDU!”
TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca geçtiğimiz hafta en mutlu günlerinden birini yaşadı. Kendisi gibi avukat olan oğlu Ozan Karaca’ya İzmir Torbalı’da nişan takan Karaca, “Ezgi&Ozan. Bir oğlum vardı, bir kızım oldu. Mutluluklar sizinle olsun, canım oğlum Ozan ve canım kızım Ezgi” dedi.



Gülizar Biçer Karaca’nın mutluluğunu anlatan sözleri ise şöyle idi; “Kızımızı istedik, nişanımızı yaptık. Artık büyük bir aileyiz. Arayan, mesaj gönderen, sosyal medyadan kutlayan, mutluluğumuza ortak olan tüm dostlarımıza teşekkür ederiz.” 
Evet, Torbalı’da yaşayan Nuray-Tarık Emren’in kızı Ezgi Emren’i oğulları Ozan Karaca’ya isteyen Gülizar Biçer Karaca-Mehmet Karaca çiftinin mutluluğu yüzlerinden okunuyordu. 



OZAN KARACA ANNE-BABASI İLE
AYNI AY VE GÜNDE NİŞANLANDI
Nişan töreninin ilginç ve anlamlı bir özelliği de vardı.  Eşi ile 16 Eylül 1995’te nişanlanan Gülizar Biçer Karaca’nın oğlu ozan da; (28 yıl sonra) anne babası ile aynı ay ve günde nişanlanarak ironi dolu bir tesadüfe imza attı. Gülizar Biçer Karaca’nın gelini Ezgi de yine oğlu gibi avukat ve aynı Hukuk Fakültesi’nden mezun. Karaca ve Ermen Ailelerini kutluyoruz.






TALAT ARSLAN’DAN DENİZLİ’DE
“KAZAK ABDAL TÜRBESİ” ZİYARETİ
Almanya Alevi Bektaşi Federasyonu kurucularından ve Almanya CHP Birlikleri Kurucusu Talat Arslan ve eşi Yeter Arslan Denizli’de Mimar-Yazar ve Politikacı Süleyman Boz ve eşi Firdevs Boz’a misafir oldu. Talat Arslan ve eşi Yeter Arslan Pamukkale İlçesine bağlı Cankurtaran Karataş Mahallesi’ndeki Kazak Abdal Türbesi ziyaretini de ihmal etmedi.



ATATÜK’ÜN İLK DENİZLİ VEKİLİ
HÜSEYİN MAZLUM BALIM’A DUA
Talat Arslan ve eşi Yeter Arslan ayrıca Atatürk’ün ilk milletvekillerinden (Denizli) aydın din adamı Hacı Hüseyin Mazlum Balım (Bababalım)’ın türbe bahçesindeki mezarına da ziyarette bulundu ve dua etti. Arslan Ailesi Bozlar’ın Almanya’daki firması Hoagard’a da konuk olmuşlardı. Cankurtaran Karataş’taki türbe ziyaretinde Süleyman Boz ve eşi Firdevs Boz da hazır bulundu.



DİVARCI ADAYLIKTAN ÇEKİLDİ
CHP Denizli’de 24 Eylül’de yapılacak İl Kongresi’nin adaylarından Ahmet Divarcı geçtiğimiz günlerde bir safra kesesi rahatsızlığı nedeniyle PAÜ Hastanesinde tedavi altına alınmıştı. Bu arada hastanede Ahmet Divarcı’ya ilk geçmiş olsun ziyaretinde bulunan isim ise; CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum olmuştu. Divarcı önce hastane süreci devam ettiği için İl Kongresinin ertelenmesi talebinde bulundu. Ancak İl Yönetimi bu talebi kabul etmedi ve “CHP Denizli İl Kongresi açıklanan takvime göre yapılacaktır” dedi.



İL YÖNETİMİ KONGRE ERTELEME TALEBİNİ REDDETTİ
Bunun üzerine Ahmet Divarcı adaylıktan çekildiğini ilan eden bir açıklama yaptı. Divarcı’nın açıklaması şöyle;Yaşadığım sağlık sorunları nedeniyle CHP İl Yönetimi’nden kongrenin ertelenmesi talebimiz kabul görmemiştir. Bu gün yapılan konsültasyonda tedavi sürecim uzayacağı icin 24 Eylül'de yapılacak kongremizde il başkan adaylığından çekilme kararı aldık. Bu süreçte desteğini esirgemeyen tüm partililerimize teşekkür ediyorum. Saygılarımla… Ahmet Divarcı ”2019 yerel seçimlerine CHP’nin Pamukkale Belediye Başkan Adayı olan Ahmet Divarcı’ya bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.



BU YAZI BU HAFTA BU KÖŞEDE;

**HER YER ZOLAN, HER YER DOĞAN!
31 Mart 2024 yerel seçimlerine 7 aydan az bir zaman kala Denizli’de “Belediye Başkan Adaylığı” kulisleri hızlandı. Özellikle de Denizli Büyükşehir ile Denizli’nin iki büyük ilçesi Pamukkale ve Merkezefendi Belediye Başkan Adaylıkları için isimler siyasi kulislerde yakıcı ve iddialı bir şekilde yer almaya başladı.



Bu kulislerde en ön plana çıkan isimlerin ise Denizli Büyükşehir için; AK Parti’den Osman Zolan ve CHP’den Şeniz Doğan olduğu gözleniyor. İşte AK Parti, CHP, İyi Parti ve MHP’den Denizli Büyükşehir Belediyesi, Pamukkale Belediyesi ve Merkezefendi Belediyeleri için adı geçen olası Başkan Adayları; 
“Osman Zolan, Şeniz Doğan, Nihat Zeybekci, Gülizar Biçer Karaca, Adnan Keskin, Adil Demir, Muhammet Subaşıoğlu, Melike Basmacı, İbrahim Şenel, Ahmet Gökşin (Denizli Büyükşehir). Şeniz Doğan, Ekrem Başer, Muhammet Subaşıoğlu, Uğur Erdoğan, Müjdat İlhan, Ali Atlı, Yavuz Aki, Dr. Berna Öztürk, Demet Özkan Değirmenci, Muhammet subaşıoğlu, Fatih Coşkun, İbrahim Şenel, (ve  Şeniz Doğan Büyuksehir Başkan adayı olursa) Birsen Çelik Merkezefendi Adaylığına talip (Merkezefendi). Avni Örki, Uğur Gökbel, Adil Demir, Yücel Güngör,Yüksel Kepenek, Ali Kurt, Bülent Nuri Çavuşoğlu, Türkay Berberoğlu(Genel Başkan Akşener tarafından açıklandı) ve Mehmet Ali Yılmaz (Pamukkale)…”



Evet, yerel seçimler öncesi Denizli’de Büyükşehir ve iki büyük ilçe için sıklıkla ismi geçen aday adayları böyle. Ancak Büyükşehir için AK Parti’de en çok konuşulan siyasi aktör ise Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan. CHP’de de hem Büyükşehir ve hem de Merkezefendi’ye yakıştırılan ve “onunla kazanırız” denilen politik aktör ise Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan. Kısacası şu sıralar Denizli’de her yer Osman Zolan, her yer Şeniz Doğan..”

fixed-whatsapp-icon