Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

567 Yazı

(EKOPOLİTİK) “ONLARA DURMAK YOK, OTURMAK İSE YASAK!”

“Durursan kendin durursun, yürürsen herkes yürür!” diye ünlü bir söz vardır. Bu söz adeta 31 Mart’ta seçimi kazanan 411 CHP’li belediye başkanı için söylenmiş bir sözdür. Çünkü; CHP’li Başkanlara “yorulmak, oturmak, duraklamak ve hatta bıkmak” yasak.



Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Zeybek’in “Biz çok iyi biliyoruz ki CHP’nin 411 çalışkan belediye başkanı (tüm engellemelere rağmen) bütün ülkede yaşayan insanların sorunlarını çözmek için, kaynakları en etkin ve verimli bir şekilde kullanacaklardır" sözü ise bunun teyidi…





1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nda; CHP Lideri Özgür Özel tarafından açılışı yapılan Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Didim-Turgutreis- Bodrum Deniz Otobüsü seferleri töreninde hazır bulunan Bülent Nuri Çavuşoğlu ardından İstanbul’da düzenlenen “Büyükşehir Belediye Başkanları Çalıştayı’na katıldı.





CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanları, yerel yönetimlerden sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenen Florya “İstanbul Planlama Ajansı Kampüsü’ndeki” programda buluştu.



Toplantı basına kapalı yapılırken, “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer” çalıştayda bir araya geldi.



ZEYBEK, “CHP’Lİ 411 ÇALIŞKAN BAŞKAN TÜRKİYE’NİN SORUNLARINA ÇARE OLMAK İÇİN SEFERBER!”
Büyükşehir Belediye Başkanları Buluşması Çalıştayı’ndan sonra bir sosyal medya paylaşımı yapan CHP’nin Yerel Yönetimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, belediyelerin uğradığı gelir kesintilerine değinerek, "En çok kamusal hizmeti yapacak olan belediyelerin, özellikle de devraldığımız belediyelerin ağır borç yüklerini için hızlı bir biçimiyle tahsilata girişilir olmasını anlamak mümkün değildir. İşte tam da bu dönemde, ekonomik krizin toplum tarafından en geniş biçimde hissedildiği bu dönemde, en çok sokakta, mahallede, kentlerimizde insanların yanında olan belediyecilerin gelir kaynakları üzerinden kesintilerin oranının, yasal sınırların üzerinde dediğimiz yüzde 40’lar seviyesine çekiliyor olmasını anlamak mümkün değildir. O nedenle, iktidarın yanlış uyguladığı ekonomik politikaların bedelini, belediyelerin İller Bankası'ndan ya da diğer kaynaklardan gelen gelirlerinden kesinti yaparak gidermeye çalışmasını da anlamak mümkün değildir. Ama biz çok iyi biliyoruz ki CHP’nin 411 çalışkan belediye başkanı bütün ülkede yaşayan insanların sorunlarını çözmek için, kaynakları en etkin ve verimli bir şekilde kullanacaklardır" dedi.



EFSANE BAŞKANI HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ!
Euro 2024’ün flaş ekibi Türk Milli Takımı’nın bütün maçlarını kentin çeşitli noktalarında kurduğu Dev Ekran’lardan veren Denizli Büyükşehir Belediyesi zafer coşkusunu adeta caddelere, sokaklara ve meydanlara taşırken, 2-1’lik Avusturya galibiyeti ile gelen çeyrek final bu sevinci katladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu maçları halkla ve dev ekranların bulunduğu mahalle sakinleri ile birlikte izlerken, Avusturya karşılaşmasını Çınar Meydanı’nda izleyen Başkanvekili Ali Marım’ın sevinci de görülmeye değerdi. Maç boyunca yerinde duramayan Efsane Başkan Marım karşılaşmanın son bölümünü heyecandan ayakta izledi. Tam bir futbol düşkünü olan ve birkaç kez Denizlispor Başkanlığı da yapan Ali Marım açık havada izlediği maçın tansiyonu ile ilginç görüntüler de verdi. Kısacası “Efsane Başkan Marım’ı daha önce hiç böyle gördünüz mü?” diye sormaktan kendimizi alamadık.



EGE’NİN GİRİŞ KAPISI DENİZLİ’DE TURİZM MASAYA YATIRILDI!
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş geçtiğimiz günlerde Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu adına kent için önemli bir toplantıya başkanlık etti. Denizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde ‘Yeni dönemde Büyükşehir Öncülüğünde Turizm Alanında Yapılacak Projelere İlişkin Değerlendirme Toplantısı’ adı altında düzenlenen programda; “Denizli'nin turistik, kültürel ve tarihi lokasyonları ve değerlerinin tanıtımı için yol haritası” belirlendi. Denizli Büyükşehir Belediyesi, kentin turistik, kültürel ve tarihi lokasyonları ile değerlerinin tanıtımı, ulusal ve uluslararası anlamda tanınırlığı ve bilinirliğini artırmak adına bir çalışma başlattı. Toplantıya önceki dönem Turizm Bakanı Bahattin Yücel, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş, Denizli Sanayi Odası Başkanı Selim Kasapoğlu, Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Anabilim Dalı Başkanı Celal Şimşek, DENTUROD Başkanı Gazi Murat Şen, akademisyenler ve sektör temsilcileri katıldı.



“EGE DENİZLİ’DEN BAŞLAR!”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu liderliğinde “Ege Denizli’den başlar” mottosu ile yola çıktıklarını ifade etti ve, “Denizli’miz başta turizm ve sanayi olmak üzere her alanda çok büyük bir potansiyele sahip. Bu şehirde var olan enerjiyi sanayicimizle, üniversitemizle, sivil toplum kuruluşlarımızla, gençlerimizle uyum içinde yönetebilir ve doğru işlere kanalize ederek, Denizlimizin ulaşamayacağı hiçbir hedefi yoktur.



Türkiye’nin en güzel coğrafyalarından birinde Ege’de yaşıyoruz. Ege’nin kapısı Denizli’den açılıyor. Tüm paydaşlarımız bunun önemine vararak doğru işleri doğru zamanda şehrin tüm bileşenleri ile yapacağımız bu ve devamında gerçekleşecek toplantılarda ortaya çıkacak iş planlarını Büyükşehirin gücü ile birleştirip çok güzel işler başaracağız. Denizlimiz, Büyükşehir Belediye Başkanımız Bülent Nuri Çavuşoğlu liderliğinde ulusal ve uluslararası arenada hak ettiği yeri mutlaka alacaktır” dedi.



BÜLENT BOZBAŞ’DAN ÖNEMLİ DUYURU!
Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş sosyal medya hesabından önemli bir duyuru paylaştı. Bozbaş’ın “Dikkat!” anonsu ile paylaştığı kısa duyuru şöyle; “İsmim kullanılarak çeşitli kurum, kuruluş ve dernek vs. için yardım adı altında para talep edildiği bilgisine ulaşılmıştır. Bu kişiler hakkında yasal işlem başlatılacaktır. Mağduriyet yaşanmaması için konu hakkında dikkatli olunması ve asılsız bilgilere itibar edilmemesi önemle duyurulur.”



ERBAKIR’DA DÜĞMEYE PATRON-İŞÇİ BİRLİKTE BASTI!
Türkiye ve Denizli’nin bakır kablo devlerinden Erbakır, çalışanları için10 yıl önce gerçekleştirdiği 122 konutluk projenin ardından şimdi de işçileri için ikinci sosyal konut projesinin temelini attı. Erbakır, Babadağ yolu üzerinde 208 konutluk proje başlattı. Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer alan, wn büyük ihracatçılarından olan Erbakır A.Ş. işçilerini ikinci kez ev sahibi yapmaya hazırlanıyor. 25 yıl önce Şemikler’de S.S. Bakırkent 1 konut projesini başlatan firma 122 çalışanını ev sahibi yapmıştı. Firma şimdi de ikinci bir kooperatif kurulmasına öncülük ederek Bakırkent 2 konutlarının temelini attı. 



Temel atma törenine Denizli Büyük Şehir Belediye Başkanvekili Ali Marım, Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Sarayköy  Belediye Başkanı Mehmet Salih Konya, Er-Bakır Yönetiminden; Müjdat Keçeci ve Sedat Erikoğlu, kooperatif üyeleri, Er- Bakır A.Ş. yöneticileri, çalışanları ve aileleri katıldı. Sarayköy’de Babadağ yolu üzerinde inşa edilen proje kapsamında Erbakır’da çalışan 208 işçi  taleplerine göre 2+1 veya 3+1 ev sahibi olacak. Erbakır Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci; Denizli’de kooperatif kuran bir şirket olmadığına Türkiye’nin en büyük sorunlarından birinin dar gelirlilerin konut sahibi olabilmesi ile ilgili olduğuna dikkat çekti.

fixed-whatsapp-icon