Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

557 Yazı

EKOPOLİTİK: ONLAR; SİYASİ ARENADA RAKİP, ER MEYDANINDA İZLEYİCİ!

**İŞTE FESTİVAL DOLU DENİZLİ!



Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ağustos Ayı Olağan Toplantısının 1. Birleşimi 13 Ağustos Saat 14.00’te gerçekleştirilecek. Ağustos ayı toplantılarının gündem maddeleri henüz açıklanmazken, Denizli 2. İdare Mahkemesi’nin konuyla ilgili “yürütmeyi durdurma kararının” Büyükşehir Meclis Gündemi’ne “Alkollü Mekanlar Bölgesi Tartışmasının” yerleşmesine yol açacağı belirtiliyor.



MECLİS 13 AĞUSTOS’TA, GÜNDEMDE  “YENİ ALKOLLÜ MEKANLAR BÖLGESİ” Mİ VAR?
Özetle; “alkol satışının kısıtlanması ve yasaklanmasını” siyaseten; “mahalle baskısı ve seküler hayata müdahale” olarak yorumlayan kesimler, CHP’li yeni belediye yönetiminden “Alkollü Mekan Bölgeleri’nin” genişletilmesi kararını bekliyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile Belediyeye ait Beltaş şirketinin üç işletmesinde alkol satışına izin verilmişti. Bunun üzerine Memur Sen, kararı Denizli 2. İdare Mahkemesi'ne taşımış ve dava açmıştı. Son Ekonomi Bakanı ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci de alınan karara itiraz edenlerin başında yer almış ve olayı mahkemeye taşıma ile ilgili açıklamalar yapmıştı. Geçtiğimiz hafta Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis kararı ile ilgili başvuruyu değerlendiren Denizli 2. İdare Mahkemesi  yürütmeyi durdurma kararı aldı. Denizli Büyükşehir’in meclis karar alma sürecinde yapılan teknik yanlışı düzeltip “Beltaş’ta alkol satışını” sürdürmeyi hedeflediği bildirildi. 





SİYASİ ARENADA RAKİP, ER MEYDANI’NDA YAN YANA İZLEYİCİ!
Denizli Beyağaç’lı (Aslında 50 yıl öncesine kadar Köyceğiz’e bağlı Eskere’li) Türkiye’nin unutulmaz güreşçilerinden altın kemer sahibi Hüseyin Çokal adına Beyağaç Belediyesi tarafından bu yıl 13.’sü düzenlenen “Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri” (Ege’nin Kırkpınar’ı) büyük ilgi görürken, etkinlikte üç ayrı siyasi partiden beş siyasi aktör davetli olarak hazır bulundu. Ev sahibi Yeniden Refah Parti’li Belediye Başkanı ile AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci, CHP’li Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve Beyağaç’ın Ak Parti’li önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Akçay turnuvanın onur konukları idi. Nihat Zeybekci, Şeniz Doğan ve Bülent Nuri Çavuşoğlu iddialı güreşçilerin çimendeki kıyasıya mücadelesini yan yana ve ilgiyle izlerken, seçim dönemlerinin aksine mücadele bu kez politik arenada değil er meydanında idi. Yine bu kez politik aktörler “siyasi mücadeleye” girmek yerine, sadece meydanda baş pehlivanlık için güreşen yağlı güreşçileri izlemekle yetindiler. Kısacası; ünlü Altın Kemerli Güreşçi Çokal her ne kadar protesto edip “Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri” turnuvasına katılmasa da Denizli’nin üç önemli politik aktörü (Zeybekci, Çavuşoğlu ve Doğan) bu organizasyonda hazır bulundu. Hem de birbirlerini hedef alan sert siyasi açıklamaların ve “Alkollü mekanlar bölgesi tartışmasının” göbeğinde…





İŞTE FESTİVAL DOLU DENİZLİ!
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu hafta sonunu adeta “festivaller ve şenliklerle” dolu iki gün geçirdi. ‘Ornaz Vadisi Yaz Şenliği’, 27. Yatağan Bıçakçılık Festivali, Acıpayam Çağırgan Kültür ve Dayanısma Derneği Yörük Türkmen Şenliği, 28. Geleneksel Kale Davaz Biber Festivali, Beyagaç Geleneksel Hüseyin Çokal Yağlı Pehlivan Güreşleri gibi etkinliklerin tamamına katılan ve halkla biraray gelen Başkan Çavuşoğlu Başkan Şeniz Doğan’la birlikte Merkezefendi Belediyesi tarafından düzenlenen ve girişimci kadınların el emeklerini sergilendiği, konserler, yarışmalar ve çeşitli aktivitelerle dolu ‘Ornaz Vadisi Yaz Şenliği’nde’ hazır bulundu.



Şenliğin  3-4 Ağustos tarihlerinde başladığını ve 10-11 Ağustos tarihlerinde de devam edeceğini duyuran Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, "Bu sıcak yaz günlerinde, Ornaz Vadisi’nin serin havasında güzel bir etkinlik gerçekleştiriyoruz. Tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz bu renkli ve yaşam dolu vadimize bekliyoruz" dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Çavuşoğlu da “Bu renkli ve eğlenceli festivaller ile şenlikler sevdalısı olduğumuz kentimize güzellikler katıyor. İşimiz gücümüz insanların mutluluğu” dedi.



ÇOKALSIZ, “HÜSEYİN ÇOKAL TURNUVASI!”
Hüseyin Çokal 1950 yılında eski adı Eksere olan Beyağaç ilçesi Kızılağaç Köyünde dünyaya geldi. 1982, 1983 ve 1984 yıllarında Kırkpınar Yağlı Güreşleri Baş Pehlivanı olan Hüseyin Çokal'ın bu başarısının karşılığında  altın kemerin sürekli sahibi oldu. Devlet Sporcusu ünvanını kazandı. Çokal'ın Edirne Kırkpınar'da altın kemerli heykeli de dikildi. Hüseyin Çokal yoğun katılımın olduğu kendi adını taşıyan turnuvanın 13. sünü protesto etti ve katılmadı.



 
fixed-whatsapp-icon