Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

504 Yazı

(EKOPOLİTİK) “ÖNCE İNSAN DÖNDÜ GERİ, DENİZLİ DEDİĞİN; KÜLTÜR-SANATIN YERİ!”

“HER YER SANAT, HER YER KÜLTÜR; YÜZLER GÜLÜYOR, GÜLDÜR GÜLDÜR!”



Büyükşehir ile artık Denizli’de kültür ve sanat rüzgarı esiyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin “cadde, sokak, meydan, parklar ve yeşil alanlar ile mesire yerlerinde” düzenlediği kültür ve sanat etkinlikleri Denizlili yurttaştan tam not alırken, kent adeta bir “kültür-sanat şehrine” dönüşmeye başladı.





“BU DAHA BAŞLANGIÇ, KÜLTÜR-SANATA DEVAM!”
Birkaç küçük dokunuş ile Denizli’nin yüzünün güldüğünü görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu kaydeden Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, kentin bir sanat şehri olması için yola çıktıklarını belirterek, “Bu daha başlangıç. Geleneksel hale getireceğimiz yeni etkinlik, festival ve şenliklerle Denizli’yi ‘kesintisiz sanat başkenti’ yapacağız” dedi. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin şehir hayatının yoğun olarak yaşandığı cadde, meydan, park ve bulvarlarda düzenlediği birbirinden keyifli etkinlikler adeta hafta sonlarına damgasını vuruyor.





“SELAMSIZ BANDOSU” DEĞİL, HALKI NEŞELENDİREN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BANDOSU!
Büyükşehir Belediye Bandosu sürpriz mesai sonu konserleri ile Cuma akşamlarını adeta bir müzik ve eğlence şölenine dönüştürüyor. Genellikle resmi bayram, karşılama ve törenlerde sahne alan bandoların yerini artık Denizli’de halkı eğlendiren ve neşelendiren konserler veren Büyükşehir Belediye Bandosu aldı. Ünlü Türk Filmleri; Selamsız Bandosu ile Beynelmilel’i hatırlatan sahnelerin tersine “Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu” Denizli’de farklı bir işlev kazandı ve tam anlamıyla vatandaşa hizmet vermeye başladı.



Yine hafta sonları açık havada düzenlediği kültür ve sanat etkinlikleriyle renkli anların yaşanmasına neden olan Denizli Büyükşehir Belediyesi; 3 Haziran’da Türk şiirinin evrensel ve unutulmaz ismi Nâzım Hikmet’in ölümünün 61. yıldönümünde Delikliçınar Meydanı’nda açtığı “Nazım Hikmet Karikatürleri Sergisini” bu kez Çamlık Parkı’nda vatandaşların beğenisine sundu. Denizlililer usta şairin 50 özel karikatüründen oluşan sergiyi ilgiyle incelerken bu tür etkinliklerin ilçelere de taşınacağı belirtildi. 



KÜLTÜR SANAT EN UZAK İLÇELERE DE TAŞINACAK!
Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı müzisyenleri akşam saatlerinde Çamlık Caddesi’nde çimlere oturarak serin havanın tadını çıkaran vatandaşlar için konserler veriyor. Müzisyenlerin çaldığı birbirinden güzel parçaları keyifle dinleyen Denizlililer sevdikleriyle gecenin tadını çıkarıyor. Caddelerde banklarda dinlenen ve gezintiye çıkan vatandaşlar için sahne alan Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu Bandosu’nun kentin en uzak ilçe ve mahallelerinde de konserler vereceği müjdelenirken, bandonun icra ettiği birbirinden güzel ve hareketli şarkı ve marşlarla tempo tutan, eşlik eden vatandaşlar ise oyun havalarıyla eğlencelerini ikiye katlıyor.



BU KENTTE; “HER YER KÜLTÜR, HER YER SANAT VE HER YER EĞLENCE!”
Bu arada Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu kültür ve sanat etkinlikleriyle keyifli anlar yaşayan Denizlilileri yalnız bırakmıyor. Her fırsatta yurttaşların arasına karışan, vatandaşları tek tek selamlayan ve en çok da çocuklarla şakalaşan Başkan Çavuşoğlu’na çiçeği burnunda Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Mehmet Selçuk da eşlik ediyor. Denizli’nin yüzünün güldüğünü görmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu kaydeden Başkan Çavuşoğlu Denizli’nin bir sanat şehri olması için yola çıktıklarını belirtiyor. Başkan Çavuşoğlu, “Artık Denizli’nin tüm sokaklarında sanatın yaşandığı, sanatçının kendini keyifli ve özgür hissedebildiği bir şehir yaratma hayalimiz var. Bundan sonra Denizli’nin hangi sokağına bakarsanız karşınızda Büyükşehir Belediyesi sanatçılarını ve sanatını icra eden dostlarımızla beraber bizi görecekler. Bu bir başlangıç. Bir süre sonra artık Denizli’de sanat sokağı olan çok sayıda yer olacak. Buralarda müzik, resim, tiyatro gibi sanatları icra eden dostlarımız, vatandaşlarımız olacak. En önemlisi de insanlar eğlenecek ve yüzler gülecek” dedi.



“ÖNCE İNSAN GERİ DÖNDÜ, KÜLTÜR SANAT ÇİÇEK AÇTI!”
Evet, 1989-1999 CHP’li Denizli Belediyesi’nin resmi sloganı olarak kullanılan “Önce İnsan” belgisi, 31 Mart 2024 akşamından itibaren yeniden Büyükşehir Denizli’nin “baş ilkesi ve parolası” haline geldi. Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu ile “Önce İnsan, önce kültür, önce sanat ve önce halk” anlayışı bütün Denizli’ye dalga dalga yayılmaya başladı. Öyle ki; yeni dönemde artık Denizli merkezde ne varsa, (Başta kültür sanat olmak üzere) 19 ilçede de aynısı olacak. Hem de kentin en uzak ve ücra köylerinde ve mahallerinde bile. Kısacası; Denizli Başkan Çavuşoğlu ile yine “önce insan” dedi.



DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR’DE “MARIM DİPLOMASİSİ!”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Marım’ın “ziyaretçi trafiği” tüm hızıyla sürerken, bir yandan da kolay kolay yerinde duramayan Efsane Başkan Marım’ın iadeyi ziyaretleri de devam ediyor. Başkan Vekili Ali Marım her kesimden insanın görüşlerini ve önerilerini almak için yoğun bir “görüşmeler, ziyaretler ve diplomasi” faaliyeti yürütüyor. Marım’ın bir akil isim olarak Denizli’de gerçekleştirdiği  bu “yerel mekik diplomasisi”   Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun proje, ugulama ve faaliyetlerinde de “kolaylaştırıcı” bir işlev sağlıyor.



MARIM DYP’NİN ESKİ AĞIR TOPLARINI AĞIRLADI
Denizli DYP’nin eski ağır topları yani tanınmış eski il başkanları Aslan Özsoy, Uğur Saracoğlu ve Cihat Bamyacı ile eski DYP’li yöneticiler Denizli Büyükşehir Başkan Vekili Ali Marım’ı ziyaret etti. Marım eski politikacı dostlarının ziyareti ile büyük bir mutluluk ve sevinç yaşadı. Özsoy, Saracoğlu ve Cihat Bamyacı ile eski DYP’li yönetici ve meclis üyeleri Marım ile koyu bir sohbete daldı.



TEKSTİLİN AKİL İSMİ ESKİMEYEN DOSTLA BİRLİKTE
Marım’ı ziyaret eden isimlerden biri de eskimeyen dostu tanınmış iş insanı ve Gamateks Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Osman Aydınlı idi. Denizli Belediye Başkan Vekili Ali Marım her fırsatta bir araya geldiği Osman Aydınlı ile yine bir etkinlikte beraberdi. Bu kez fotoğrafta Osman Aydınlı ve Ali Marım’la birlikte Sevim Marım da vardı.



SANAYİNİN DUAYENLERİNİ AĞIRLADI!
Bülent Nuri Çavuşoğlu Başkanlığı’nda Denizli Kenti’nin herkesimi ile barışık bir “Büyükşehir Belediye Yönetimi” sergileyeceklerini söyleyen Başkan Vekili Ali Marım Abalıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmet Abalıoğlu’nu misafir etti.



Yine Denizli’nin önemli iş insanlarından Efsane DSO Başkanı Müjdat Keçeci, Sedat Erikoğlu, Vedat Erikoğlu (Erikoğlu Holding ve Erbakır sahipleri) ile tekstilci iş insanı eski DSO Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Boyar’ı ağırlayan Ali Marım, “Denizlimizin, sanayi ve tekstil anlamında ilerlemesi üzerine konuştuk. Bu hoşsohbet ve nazik ziyaretleri için iş insanı dostlarıma teşekkür ediyor ve saygılarımı sunuyorum” dedi.



ONLAR ‘31 MART SEÇİMİ’NİN GİZLİ KAHRAMANLARI!
Başkan Vekili Ali Marım Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun babası (öğretmen sendikalarının tanınmış ismi) Mehmet Çavuşoğlu ile kardeşi Baki Çavuşoğlu ve Yağmur Seçkin’i işyerlerinde ziyaret etti. Marım, “31 Mart Mahalli İdareler Seçimi’nin gizli kahramanları emekli öğretmen Mehmet Çavuşoğlu, Baki Çavuşoğlu ve Yağmur Seçkin kardeşlerimi işyerlerinde ziyaret ettik. Bizlere verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum ve çalışma hayatlarında başarılar diliyorum” dedi.



BOZBAŞ’IN BABASI İLE
Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Marım’ın ziyaretçilerinden biri de Genel Sekreter Bülent Bozbaş’ın Afyon Başmakçı’lı babası Abdurrahman Bozbaş oldu. Abdurrahman Bozbaş “Efsane Başkan” Ali Marım’la tanıştı. Ve makamında sohbet etti.  Marım, “Şehrimiz ve Belediyemiz için göreve geldiğinden bu yana gece gündüz demeden görev yapan Genel Sekreterimiz Bülent Bozbaş’ın babası Abdurrahman Bozbaş’ı misafir ettik. Nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum” dedi.

fixed-whatsapp-icon