Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

573 Yazı

EKOPOLİTİK: O'NU HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ, O HİÇ BÖYLE ELEŞTİRMEDİ!

**AKŞAM GENÇLERLE COŞTU, GÜNDÜZ İKTİDARA ÇATTI! 



Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Çavuşoğlu Cankurtaran’da düzenlenen “Matematik, Fizik ve Satranç Gençlik Kampı’nda” akşam liseli öğrencilerle adeta coştu, ertesi gün ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP’li belediyelere yönelik yaptığı, “Öyle 25 kuruşa simit yok” açıklamasına cevap verdi. İl Başkanlığından gelip Belediye Başkanlığı, Başbakanlık, Cumhurbaşkanlığı yapan ve en son "var mı 25 kuruşa simit" diyen ve muhalif belediye yönetimlerine yüklenen Ak Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan'ı bu kez CHP'li Denizli Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu eleştirdi.




Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Çavuşoğlu Akşam saatlerinde Cankurtaran Tesisleri’nde “Matematik, Fizik ve Satranç Gençlik Kampı’nda” gençlerle buluştu, liselilerle “halay çekti, dans etti, masa tenisi oynadı.” Ertesi gün 24 Temmuz Basın Bayramı kapsamında Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'la birlikte DGC Basın Merkezi’ni ziyaret etti..Ve kutlamalarını iletti. 





BİLİM, SPOR, KÜLTÜR VE EĞLENCE BU KAMPTA
 Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, lise öğrencilerine özel düzenledikleri Matematik, Fizik ve Satranç Gençlik Kampı’nda gençlerle buluştu. Gün boyu bilim, spor, kültür ve eğlencenin tadını çıkaran gençlerle birlikte halay çekip oyun havasında dans eden Başkan Çavuşoğlu, “Beyinleri başka yerlere göç etmesini istemediğimiz bir gençlik hayalimiz var” dedi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, yaklaşık 1200 metre rakımdaki Cankurtaran Mesireliği’nde doğayla iç içe bulunan, yenilenen kamp alanını ziyaret ederek gençlerle buluştu. Burada öğrencilerin yoğun ilgisi ile karşılanan Başkan Çavuşoğlu’na Büyükşehir Genel Sekreteri Bülent Bozbaş ile bazı bürokratları da eşlik etti.



BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU’NU HİÇ BÖYLE GÖRMEDİNİZ
Lise öğrencilerinin matematik ve fizik alanlarında ufuklarını geliştirmek, bunun yanında yaz tatillerini eğlenceli ve verimli bir şekilde geçirmeleri sağlamak amacıyla düzenledikleri kampta gençlerle masa tenisi oynayan Başkan Çavuşoğlu, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı sanatçılarının verdiği müzik ziyafetini hep birlikte dinledi. Gençlerle bir süre sohbet eden Başkan Çavuşoğlu ve beraberindekiler müzisyenlerin çaldığı oyun havası karşısında öğrencileri kırmayarak piste çıktı. Renkli görüntülere sahne olan kampta gençlerle oyun oynayıp halay çeken Başkan Çavuşoğlu, ortama da eğlence ve keyif kattı. Başkan Çavuşoğlu, burada yaptığı konuşmada, kampa katılan gençlere teşekkür ederek, “Sizin gibi hayata pozitif bakmayı seven, bilimle, sanatla iç içe yaşamak isteyen gençlerimizin mutlu olabileceği bir Denizli yaratma hayaliyle yola çıktık. Bugün en azından bu kamp ile beraber Denizli'de bir ilki daha başarıp hep beraber keyifli bir süreci yönetmek istiyoruz. Tabii burada fizik var, matematik var, satranç var, eğlence de var. Hem sosyalleşmek hem de bir arada yaşayabilme kültürünü de paylaşabilme anlamında böyle bir yolculuğu sizlerle yapacağız” dedi.



ODTÜ VE HARVARD’LI ÖĞRENCİLER DENEYİMLERİNİ PAYLAŞIYOR!
Bilim, spor, kültür ve eğlencenin bir arada olduğu, her anı dolu dolu geçen kampın yeni dönem kayıtlarınınwww.denizli.bel.tr adresinden sürdüğü ifade edilirken, gençler beş gün boyunca kendileri için hazırlanan farklı etkinliklerin tadını çıkartıyor. Verimli bir tatil geçirmelerinin yanında, gençlerin matematik ve fizik alanlarında ufuklarını geliştirmenin hedeflendiği kampta söyleşi, araştırma toplantıları, resital, gökbilim ve gökyüzü gözlem, oryantiring, drama, tiyatro, spor, resim, karikatür ve sinema gibi etkinlikler de düzenleniyor. Uzman öğretmenler ile Harvard Üniversitesi ve ODTÜ’de eğitim gören gençler özellikle matematik ve fizik alanlarında nasıl başarılı olduklarını anlatarak gençlerle deneyimlerini paylaşıyor.



BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU TERS KÖŞE, CHP İL BAŞKANI HORZUM İNCELİK YAPTI!
Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) 22 Temmuz’dan itibaren"Yerel medyanın sesi kısılıyor, habersiz kalabilirsiniz! Yerel Medya Susarsa Halk Dilsiz Kalır!" seklinde subliminal içerikli  bir kampanya başlattı. Başkan Çavuşoğlu Denizli'deki yerel yönetimlere adeta; "aba altından sopa gösteren" bu kampanyaya rağmen yanına Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan'ı da alarak DGC Basın Merkezi’ni ziyaret etti. Öte yandan sabah saatlerinde Sosyal medya hesabından; "En zor şartlarda dahi özveri ile çalışan tüm basın mensuplarının 24 Temmuz Gazeteciler Bayramı ve Basın Bayramı'nı kutluyor, görevleri başında yaşamlarını yitiren basın emekçilerini rahmet ve saygıyla anıyorum" mesajı yayınlayan Bülent Nuri Çavuşoğlu yine ve yeni bir “ters köşeye” imza atıyordu. Bu arada CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum da medya kuruluşlarının merkezlerine ve ofislerine “Basın Bayramı” nedeniyle birer saksı çiçeği göndererek bir inceliğe imza atıyordu. 



BU DA BİZDEN "SUBLİMİNAL" NİYET OKUMA!
Kısacası Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu DGC ziyaretinde, "Ben yerel medyanın sesinin kısılmasını ve silinmesini değil, sesinin daha gür çıkmasını ve daha dik durmasını, özgür gazetecilik yapmasını İstiyorum. Bu kampanyasından dolayı DGC'yi tebrik ediyorum. İşte ben de sizden böyle cesur bir gazetecilik bekliyorum!" demedi.Ancak bu mealde şeyler söyledi. Her fırsatta “yanlışlarımda beni kıyasıya eleştirin. Ancak yalana dönebilecek ve toplumun hassas duygularını ilgilendiren konularda yapılacak gerçek dışı haber konusunda şerhim var” diyen Çavuşoğlu DGC’de şöyle konuştu; “



“HER TÜRLÜ HATAMDA ACIMASIZCA ELEŞTİREBİLİRSİNİZ!”
“Basının içinde bulunduğu zor durumun farkındayız. En büyük şiarlarımızdan biri de şu; bundan sonra da olmaya devam edecek her şartta ve her koşulda. Eleştiri noktasında emin olun her zaman eleştiriye sonuna kadar açığız. Yani bu anlamda şahsım adına yapabileceğiniz her türlü eleştiri başım üstüne. Sadece şu kısmına itirazımız olabilir; yalana dönebilecek ya da toplumun hassas duygularını gerçek dışı bir haberle rencide edebilecek olmadıktan sonra her türlü hatamızda beni acımasızca eleştirebilirsiniz. Ki bunu başarabilirsek bunu yaşama geçirebilirsek emin olun gerçekten gazetecilik anlamında da o özgürlüğün zorlandığı alanı hep beraber kıracağız, beraber değiştireceğiz. Ana şiarlarımızdan bir tanesinin bu olacağına emin olabilirsiniz. Bu şehri beraber güzelleştirmek zorundayız bu şehirde beraber yaşıyoruz. Bu bilinçle bu şehri yöneteceğiz. Tabii bazı sektörel zorluklarınızın hepsinin de farkındayız" dedi. Merdiven altı habercilik yapanlarla işlerinin olmayacağını vurgulayan Çavuşoğlu, "Bu anlamda kutsal görevi ifa edenlerle ‘yan taraftan orak biçenler’ arasındaki ayrımın bizim tarafımızdan açık ve net görüleceği konusunda hiçbir şüpheniz olmasın" dedi..



TATLI YİYELİM, TATLI YAZALIM!
Evet, sonuçta Denizli’de “yerel yönetimler, yerel medya ilişkilerinde” ortayol bulundu ve en güzel formül de kendiliğinden oluştu. 24 Temmuz Basın Bayramı kapsamında DGC’yi ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur ve Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan Gazetecilerin temsilcisi Osman Nuri Boyacı ile birlikte neşe içinde “Basın Bayramı Pastası’nı” kestiler.



“KIYASIYA DA ELEŞTİRİRİZ, YAN YANA DA DURURUZ!”
Ve, (başkanlar ile gazeteciler) keyifli sohbetler ettiler. Adeta “tartısırız da, kavga da ederiz. Yan yana durur, birlikte de oluruz. Önemli olan özgür basın ve halkın haber alma özgürlüğü” mesajı da verdiler. Kısacası en azından Denizli’de basın ve gazetecilerin “dördüncü kuvvet” olduğu tescil hem yerel yöneticiler hem de DGC ve basın mensupları tarafından bir kez daha tescil edilmiş oldu.


 
BAŞKAN ÇAVUŞOĞLU’NDAN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A CEVAP!
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın CHP’li belediyelere yönelik söylediği, “Belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok” açıklamasına cevap verdi. Türkiye’de hayatı boyunca 1 lira vergi ödemeyip katrilyonlarca servete sahip insan olduğunu vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, devlete vergi borcu olup silinenler olduğuna dikkat çekti ve, “Memleketin kaynakları har vurup harman savrulmasaydı simit kendiliğinden 25 kuruş olurdu zaten” dedi. Ali Rıza Ertemur ve Şeniz Doğan’la birlikte gerçekleştirdiği DGC ziyaretinde Gazetecilerin 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlayan Başkan Çavuşoğlu, burada basın mensuplarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, CHP’li belediyelere yönelik söylediği, “Meydanlarda 'oy verene bedava traktör vereceğiz' demek kolaydır; zor olan sözünün eri olmaktır, ahdine sadık kalmaktır. Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız, kaynağında bu borçların tahsiline başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok” sorusuna cevap verdi.



“SAYIN CUMHURBAŞKANI’NIN HASSASİYETİ’NİN ALTINA İMZA ATARIZ, ANCAK…”
Başkan Çavuşoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanının hassasiyeti noktasında biz de emin olun altına imza atarız. Elbette borcu olan borcunu ödesin. Bununla ilgili hiçbir sıkıntımız yok da, bugüne kadar borcu silinenler var. Devlete vergi borcu olup silinenler var. Devlete iş yapıp ödemeyenler var. En lüks marinalarda 100 bin, 200 bin, 500 bin lira hesap alınırken, yüzde sıfır KDV uygulananlar var” dedi.

“MASAK BİZİM VERDİĞİMİZ İSİMLERİ ALSIN, SİMİT ZATEN KENDİLİĞİNDEN 25 KURUŞ OLUR!”
Türkiye’de hayatı boyunca 1 lira vergi ödemeyip katrilyonlarca servete sahip olan insan olduğunu vurgulayan Başkan Çavuşoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımız bu anlamda bir hassasiyet gösterecekse toplumun tüm dinamiklerini ele almalıdır. Beşli çete dahil olmak üzere bugüne kadar aldıklarıyla, verdikleriyle hepsiyle beraber herkesi ele almalıdır. Biz sabah gelir geçmiş dönem borcumuzu öderiz. Sayın Cumhurbaşkanımız bize bir tek şeyde güzellik yapsın, buradan seslenmiş olalım. Şu MASAK denilen Mali Suçları Araştırma Kurulu var. Biz ona isimleri verelim. Bizden iki adam alsınlar. Sadece Denizli’den de değil tüm Türkiye’den de alsınlar. Melih Gökçek’ten tutun Turgut Altınok’a, Denizli’deki arkadaşları dahil olmak üzere bunların hepsinin isimlerini verelim. Bu arkadaşları gelirleriyle, giderleriyle çıkarsınlar, emin olun başka hiç bir şeye gerek kalmaz simit kendiliğinden 25 kuruş olur zaten” diye konuştu.

KARUN GİBİ SERVETE SAHİPLER, ANCAK VERGİ ÖDEMİYORLAR!
Başkan Çavuşoğlu, “Bugün, çalmasalardı, bu memleketin kaynaklarını har vurup harman savurmasalardı, tahıl koridoru adı altında dışarıdan 11 lira buğday alıp, kendi çiftçimize 6,5 liraya buğday sattırmaya çalışmasalardı bu insanların üretim noktasında emeğini sömürmeselerdi, emin olun bugün zaten simit 25 kuruş olurdu. Bugün karun gibi servete sahiplerini araştırsınlar, ben onların vergi ödediğini de görmedim” dedi. 



“BÜYÜKŞEHİR’DE ŞİMDİ ORTA VE UZUN VADELİ PROJE VE PLANLAMALAR ZAMANI!
Öte yandan Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin A Takımı da iki önemli toplantıya imza attı. Büyükşehir Başkan Vekili ve Kent Konseyi Başkanı Ali Marım Denizlinin 17 Meslek Örgütü (Başta Mimar Mühendis Odaları)  ile bir zirvede bir araya geldi ve kentin geleceğini masaya yatıran ilk toplantıyı yaptı.





Bu arada Büyükşehir Belediyesi bünyesinde önemli bir toplantı daha vardı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Bülent Bozbaş DESKİ Genel Müdürü Prof Dr. Ali Aydın ve DESKİ Bürokratları ile Denizli Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcıları ve bürokratları ile bir araya gelerek uzun ve orta vadeli faaliyet ve projelerini konuştular.

fixed-whatsapp-icon