Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

575 Yazı

(EKOPOLİTİK) NURİ ÇAVUŞOĞLU’NA CHP TEPE YÖNETİMİNDE BİR GÖREV DAHA!

**ARTIK CHP DENİZLİ; ÖZGÜR ÖZEL’Lİ
CHP’YE DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR’İ VERMELİ!!


4-5 Kasım’da Büyük Kurultayı’nı yapan ve yeni Genel Başkanı ile Parti Meclisi’ni (PM) seçen CHP’de Merkez Yürütme Kurulu (MYK), üst düzey yönetimi ve Genel Başkan Yardımcıları belli oldu. Genel Başkan Özgür Özel, Genel Sekreterliğe Selin Sayek Böke'yi getirdi, Parti Sözcüsü ise PM Üyesi ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel oldu.





Yeni dönemde görev yapacak MYK içinde bir de "gölge kabine" oluşumu gerçekleştiren CHP Genel Başkanı Özel, Avrupa’da sadece İngiltere’de (Birleşik Krallık) örneği olan “Shadow Cabinet” uygulamasını Türkiye’de de hayata geçirerek politikada bir ilke imza attı. CHP Denizli’nin PM’ye verdiği eski İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu ise MYK Üyesi ve Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin’in yardımcısı oldu.





DENİZLİLİ ÇAVUŞOĞLU’NA CHP’DE
BİR ÖNEMLİ GÖREV DAHA
Büyük Kurultay’da CHP Parti Meclisi’ne (PM) seçilen Bülent Nuri Çavuşoğlu şimdi de CHP MYK seçiminde Örgütlerden sorumlu yani; yurtiçi ve yurtdışı örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin’in yardımcılığına getirilen 4 isimden biri oldu. Çavuşoğlu; yurtiçi örgütlenmede MYK Üyesi ve Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin’e yardımcı olacak. Aytekin’in diğer 3 yardımcısı da CHP eski il başkanlarından oluşuyor. 



100 YILDA DENİZLİ’DEN 100 FOTOĞRAF
Denizli Büyükşehir Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yılında Denizli’yi anlatan “Son Yüzyılda Denizli’den Yüzler” adlı 100 fotoğrafın yer aldığı bir fotoğraf sergisi açtı ve halkın beğenisine sundu. 100. yılda Denizli’yi anlatan çok özel karelerin yer aldığı 100 fotoğraf 10 Kasım tarihine kadar açık kalacak.



Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda 100. yılda Denizli’yi anlatan 100 fotoğrafın beğeniye sunulduğu serginin açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Faruk Özer, davetliler ve çok sayıda sanatsever katıldı.Başkan Zolan açılışta, sergide Cumhuriyet’in başlangıcından bugüne Denizli’de gerçekleştirilen güzelliklerin yer aldığı tarihi bir arşiv olduğunu kaydetti. Fotoğraf sergisinin hazırlanmasında emek veren herkese teşekkür eden Zolan, “Cumhuriyetimizin 100. yılını güçlü bir şekilde kutlamaya gayret ediyoruz. Herkesin Cumhuriyet’i hissetmesi ve hak ettiği şekilde kutlamak adına pek çok programa imza atıyoruz. Her gün onlarca etkinliğimiz var” dedi.

100 ESER; KARAÇAY’IN DERLEDİĞİ
400 FOTOĞRAF ARASINDAN SEÇİLDİ
Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü kapsamında düzenlenen ‘Son Yüzyılda Denizli’den Yüzler” adlı fotoğraf sergisi için Denizlili Gazeteci Muhammet Karaçay tarafından derlenen ve kent hafızasına katkı koyacak 400 esere ulaşıldığı bunların arasından eski olanların restore edilerek (100 adedinin) basıma hazır hale getirildiği ve farklı boyutlarda sergide beğeniye sunulduğu ifade edildi. Öte yandan dileyen vatandaşların Denizli’yi anlatan arşiv niteliğinde fotoğraflarını Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na getirerek taranıp örneğinin alınması ve aslının tekrar vatandaşlara verilebileceği ifade edildi.



“HAYRET, BU FOTOĞRAFI O ÇEKMEDİ!”
Denizli Fotoğraf Sanatçıları Derneği Kurucusu ve Başkanı, fotoğraf sanatçısı ve “gezgin-belgeselci” (Turan Bahadır Resim ve Sergi Salonu Sorumlusu) Zeki Akakça bu sergi ile ilgili fotoğraflı bir sosyal medya paylaşımı yaptı. Akakça, “Günün anısı” başlıklı paylaşımında, “Eski Belediye Başkanlarımız ile şimdiki Belediye Başkanımızın ‘son yüzyıldan yüzler’ sergimizi ziyaretleri mutluluk vericiydi. Başkanlarıma teşekkür ve saygımla... Soldan sağa :  Sn. Ali Mariım, Sn. Hasan Gönüllü, Sn. Osman Zolan ve Sn. Ali Aygören” diyordu.



“BU KEZ KADRAJDA ZEKİ AKAKÇA VE 4 BAŞKAN VAR”
Akakça’nın paylaşımında yer alan fotoğrafta Denizli’nin 3 eski Belediye Başkanı ve mevcut belediye başkanı ile birlikte kadraja girdiği görülüyordu. Genellikle fotoğrafları çeken tarafında (vizör arkasında) olan Zeki Akakça bu kez vizör önünde yer alıyordu. Acaba Akakça; yerel seçimlere çeyrek kala(4,5 ay) Beyağaç’tan “Belediye başkan adaylığı mı düşünüyor?” diye düşünmeden edemedik..



CHP DENİZLİ; ÖZGÜR ÖZEL’İN CHP’SİNE
DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR’İ VERMELİ…
Evet, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Genel Yönetimi CHP Denizli’ye son bir haftada istediği ve talep ettiği bir çok şeyi verdi. (Hatta CHP Genel Başkanı genel yönetim sunumunda Denizlili Çavuşoğlu ismini diğer 3 eski il başkanı ile birlikte bizzat anons etti) Bir PM Üyesi ve CHP Genel Başkan Yardımcısı’nın Yardımcılığı gibi görevleri Denizli’ye sundu. Ardından PM Üyesi Denizlili Bülent Nuri Çavuşoğlu “Özgür Özel’in A Takımı Fotoğrafı”nda da yer aldı. (Çavuşoğlu bu arada Genel Sekreter Selin Sayek Böke’nin fotoğrafta öne geçmesi için yardım ederek bir nezaket örneği de gösterdi) Peki; bu durumda CHP Denizli’nin (Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Ali Osman Horzum’un) CHP Genel Merkezi’ne ilk büyük sınav olan 31 Mart 2024 yerel seçiminde “Bir Büyükşehir ve 9-10 ilçe belediye başkanlığı” vermesi önemli bir görev ve zorunluluk haline gelmedi mi?  



CHP DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR’İ KİMLE ALABİLİR?
CHP Büyük Kurultayı’nda Denizli çok adı bir şekilde geçti. Liderler ve önemli politik isimler konuşmalarının yerel seçimlerle ilgili bölümlerinde bol bol Denizli’den söz etti.  “Önümüzde yerel seçimler var. Daha Denizli'yi alacağız. Daha Manisa'yı, Balıkesir'i, Denizli'yi alacağız arkadaşlar!” sözleri dillerden hiç düşmedi. Peki; “Bu kurultay Büyükşehir Başkan Adaylığı Yolu’nda kimin önünü açtı? CHP Denizli Büyükşehir’i kimle, hangi isimle alabilir?



BU YAZI PAZARTESİ GÜNÜ BU KÖŞEDE, SAKIN KAÇIRMAYIN?

**KEMAL YALÇIN’A BÜYÜK ÖDÜL…

**ATAMAN’IN KİTAPLARI TÜRK TARİH
KURUMU (TTK) KÜTÜPHANESİ’NDE!
fixed-whatsapp-icon