Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

503 Yazı

(EKOPOLİTİK) MİLLİ MAÇ İZLEMEYE MÜFTÜLÜK ENGELİ!

**“DİYANET BİR BUNU YAPMAMIŞTI!”

**DİYANET ŞİMDİ DE DENİZLİ’DE ‘DEV EKRANDAN YAYINLANAN MİLLİ MAÇ’A MÜDAHALE ETTİ! ÇEKYA-TÜRKİYE MAÇI YAYINLAYAN DEV EKRANININ ELEKTRİĞİNİ KESMEYE KALKTI!




Gerçekleştirdiği tartışmalı uygulamalarla tepki çeken Diyanet İşleri Başkanlığı şimdi de İl Müftülüğü aracılığıyla Denizli’de ‘dev ekrandan yayınlanan milli maça müdahale etti! Çarşamba akşamı Türk Milli Takımı’nın Çekya karşısında 2-1 kazandığı ve zaferle ayrıldığı Euro 2024 eleme grubu karşılaşmasını mahalle halkına Sevindik Merkez Cami önünde kurulan dev ekrandan izleten Denizli Büyükşehir Belediyesi; yayın sırasında hiç beklemeyen bir engelle karşılaştı. 15 metrekarelik Dev Dijital Ekran’ın elektriğini Sevindik Merkez Camii’nden alan (çeken) belediye görevlileri İl Müftülüğü’nün yasağına takıldı.





MAÇ YAYINI JENARATÖRLE TAMAMLANABİLDİ
Müftülük görevlileri, “Buradan elektrik alamazsınız. Diyanetin ve Müftülüğün talimatı var!” deyip binlerce Sevindikli’nin heyecanla izlediği maç yayınını kesmeye kalktı. “Bizim camiden dışarıya elektrik vermemiz yasak, fişinizi çıkartmak zorundayız” diyen görevlilerin ısrarları üzerine Büyükşehir yetkililerinin ilk yarı sonuna kadar izin aldığı ve maçın ikinci yarısını, getirilen bir jeneratörden enerji alarak tamamladıkları bildirildi.




CHP’DEN TEPKİ
CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum, “Diyanet İşleri ve Müftülük bir maç yayınlarına karışmamıştı onu da yaptı. Tüm Türkiye’nin kilitlendiği ve önemsediği bir milli maçı ‘Camiden elektrik vermem, yasak!’ deyip sırf CHP’li Belediye yapıyor diye engellemeye kalkan İl Müftülüğü ile Diyanet İşleri’ni protesto ediyorum. Camilerimiz sadece bir siyasi partinin mevzileri değildir” dedi. 



CAMİDEN ELEKTRİK ALAMAZSINIZ!
Denizlililer, Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Çekya'yı yenen A Milli Futbol Takımı’nı ve bu önemli maçı Büyükşehir Belediyesinin şehrin dört bir tarafına kurduğu dev ekranlardan takip etti. Tarihi maçı vatandaşlarla beraber izleyen Başkan Çavuşoğlu galibiyet coşkusunu hemşehrileriyle birlikte yaşadı. Denizlililer, EURO 2024’te ilk 16’ya kalan ay-yıldızlı ekibi Delikliçınar Meydanı, Çamlık Parkı girişi, Kampüs Köşe (amfi tiyatro karşısı) ve Sevindik Merkez Cami önünde kurulan dev ekranlarda coşkuyla izlerken, Sevindik Merkez Camii önünde maçı baştan sona mahalle halkına izleten Büyükşehir’in Dev Ekranına Denizli İl Müftülüğü’nden gelen ilginç müdahale, kentte tepkiyle karşılandı.



“DİYANET BİR BUNU YAPMAMIŞTI!”
15 metrekarelik Dev Dijital Ekran’ın elektriğini Sevindik Merkez Camii’nden alan (çeken) belediye görevlileri İl Müftülüğü’nün yasağına takıldı. Müftülük görevlileri, “Buradan elektrik alamazsınız. Diyanetin ve Müftülüğün talimatı var!” deyip binlerce Sevindikli’nin heyecanla izlediği maç yayınını kesmeye kalktı. “Bizim camiden dışarıya elektrik vermemiz yasak, fişinizi çıkartmak zorundayız” diyen görevlilerin ısrarları üzerine Büyükşehir yetkililerinin ilk yarı sonuna kadar izin aldığı ve maçın ikinci yarısını, getirilen bir jeneratörden enerji alarak tamamladıkları bildirildi.



Sevindik Merkez Cami önünde kurulan dev ekranda çok sayıda hemşehrisiyle birlikte Türkiye-Çekya maçının ilk yarısını izleyen Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri  Çavuşoğlu burada vatandaşlarla birlikte İstiklal Marşı da okudu. Ancak ne olduysa bundan sonra oldu. Devreye İl Müftülüğü girdi ve “camiden dışarıya elektrik vermek yasak” diyerek Dijital DEV Ekranın fişini söküp atmaya kalkıştı. Ancak Büyükşehir zaman kaybetmeden maçı verebilmek için acil bir çözümle yayını tamamladı.



HERŞEYE RAĞMEN GALİBİYET COŞKUSU GÖRÜLMEYE DEĞERDİ’
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, Türkiye-Çekya futbol maçının ikinci yarısını ise yeni hizmete alınan BELTAŞ Kampüs Köşe Kafe’de izledi. Başkan Çavuşoğlu, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Büyükşehir Başkan Vekili Ali Marım, Pamukkale Belediye Başkanı Ali Rıza Ertemur, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan ve Merkezefendi Belediye Başkan Yardımcısı Osman Bartal her şeye rağmen binlerce Denizlili ile birlikte maçın coşkusunu yaşadı. Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile Sevindik’teki tatsızlık unutuldu. Ve yerini kutlamalara, büyük sevince bıraktı. Vatandaşların milli maç heyecanına ortak olan Belediye Yetkilileri galibiyeti hemşehrileriyle birlikte doyasıya kutladı.

fixed-whatsapp-icon