Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

559 Yazı

(EKOPOLİTİK)  MERKEZEFENDİ VE PAMUKKALE CHP’DE YARIŞ KIYASIYA OLACAK!

**CHP DENİZLİ’DE İLÇE KONGRELERİ BAŞLADI: SON KONGRE 6 EYLÜL’DE BEKİLLİ’DE. CHP MERKEZEFENDİ VE PAMUKKALE KONGRELERİ 19 VE 20 AĞUSTOS’TA…

Değişim tartışmalarının yaşandığı Cumhuriyet Halk Partisi’nde olağan kurultay için takvim işlerken, Denizli’de ilçe kongreleri geçtiğimiz hafta sonu başladı, süreç 6 Eylül’de tamamlanacak… CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum “Denizli’de 20 belediye başkanlığını da kazanmak için ilk adım bu kongreler ve bu kongrelerden çıkacak coşku ve dayanışmadır” dedi.



KULİSLERDE DENİZLİ İL BAŞKANLIĞI
İÇİN OLASI 11 ADAY İSMİ GEÇİYOR
CHP Denizli’de ilçe kongreleri, en önemlisi de İl Kongresi için geri sayım başlarken il başkan adaylığı için “niyeti olan, aday olmak isteyen, kulislerde adı geçen ve parti tabanı tarafından desteklenen” isimler de tek tek ortaya çıkmaya başladı. “Yeni dönemde ve yerel seçimler öncesi CHP Denizli’nin yeni patronu kim olacak?” sorusu CHP Denizli’nin temel konusu haline geldi.



Kentte CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum ve onun yanı sıra; Zafer Gönenç, Arif Balkanay, Adil Demir, İlhan Özcan, Mahir Akbaba, Tolga Varlıker, Ahmet Divarcı, Sedat Demirci, Osman Bartal, Osman Saruhan ve Ali Asker Kantürk gibi isimlerin “müstakbel il başkan adayları” olarak ön plana çıktığı gözleniyor.



CHP DENİZLİ’DE GÖZLER İL KONGRESİNDE
Evet, bu il kongresi öncesinde CHP Denizli’de işler epey karışık ve adayların işi de baya zor. CHP Denizli’nin ağır topu ve TBMM Başkanvekili Gülizar Biçer Karaca ile Denizli Milletvekili Şeref Arpacı ile Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın il başkanlığı yarışında kimi destekleyeceği ve hangi ismin arkasında duracağı çok önemli bir detay.



Bu arada Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ve Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ile CHP’li yerel yönetimlere sahip bu 5 ilçenin CHP ilçe başkanlarının da hangi ismin arkasında kümeleneceği yine önemli ayrıntılardan biri. (Merkezefendi CHP İlçe Başkanı Baro eski Başkanı Müjdat İlhan’ın ağırlığı ve duruşu da il başkanlığı seçimleri için çok önemli)  



Öte yandan mevcut İl Başkanı Ali Osman Horzum, Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan ve Pamukkale İlçe Başkanı Dr. İsmail Gözlükaya il ve iki büyük ilçeye yeniden aday. (Hem de oldukça iddialı ve güçlü adaylar) CHP Denizli’nin siyasi kulislerinde eski İl Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu ve Çavuşoğlu Teşkilatı’nın hız kesmeden çalıştığı; Horzum, İlhan ve Gözlükaya lehine siyasi faaliyet yürüttüğü gelen haberler arasında. Kısacası “CHP Denizli’de bu Matematik pek değişmez” diyenlerin sayısı da oldukça fazla.



DOĞAN GENEL MERKEZİNDE GÖZDESİ
CHP Denizli’yi epey meşgul eden önemli konu ise; geçtiğimiz ay Ankara’da yapılan İl Başkanları toplantısında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yaptığı kürsü konuşmasında “değişim şart” mesajı verdiği iddia edilen Ali Osman Horzum kaderi “değişim saflarında mı” yoksa, Kılıçdaroğlu’nun yanında mı şekillenecek? tartışmaları ile ilgili.



Yine geçtiğimiz haftalarda yapılan Belediye Başkanları Toplantısı’nda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun (en ön sırada) hemen yanında hizalanan ve boy gösteren Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan’ın önü CHP Denizli Büyükşehir Başkan Adaylığı için oldukça açılmış gibi gözüküyor.



YÜKSEL KEPENEK HER
İLÇE KONGRESİNDE VAR
Bu arada son dönemde adı CHP’nin Pamukkale ilçesi belediye başkan adaylığı için geçmeye başlayan Honaz Belediye Başkanı Yüksel CHP’nin Denizli ilçe kongrelerinin hemen hemen tamamında hazır bulunuyor ve boy gösteriyor. Hafta sonu önce Sarayköy CHP İlçe Kongresi’ne katılan ve kongrede bir konuşma yapan Başkan Kepenek ardından Çal CHP Kongresine katıldı. Kepenek buradaki kongrede de kürsüden bir konuşma yaptı. Ve yerel seçimlerde CHP’nin Denizli’de ve ülke genelinde “yerelin iktidarı” olacağını söyledi.





MERKEZEFENDİ VE PAMUKKALE
CHP’DE YARIŞ VAR!
Evet,  CHP’de, kurultay takvimi işliyor. İlçe kongrelerinde oy kullanım hakkına sahip olan delegelerinin seçimi Temmuz ayında tamamlandı. Şimdi ilçe yönetimlerinin belirleneceği kongre süreci başladı. Denizli’de ilçe kongreleri 5 Ağustos Cumartesi günü start aldı ve 6 Eylül Çarşamba günü sona erecek. CHP Denizli Kongre takvimine göre, CHP Sarayköy İlçe Başkanlığı kongresi Cumartesi günü gerçekleştirildi. Başkanlığa Mesut Efe seçildi. Aynı gün Kale ilçe Başkanlığı kongresinde ise Başkan Süleyman İnce oldu. 6 Ağustos Pazar günü Çal İlçe Başkanlığı kongresinde başkanlık ipini Ömer Dağlı göğüsledi. 7 Ağustos Pazartesi günü ise Güney İlçe Başkanlığı kongresinde başkanlığa Nafiz Bozcaoğlu seçildi. Kongreler 4 gün aranın ardından Cuma günü tekrar start alacak. 11 Ağustos Cuma: Serinhisar İlçe Başkanlığı kongresi saat 14.30’da parti lokalinde yapılacak. 12 Ağustos Cumartesi: Çardak İlçe Başkanlığı kongresi Çardak Kültür Merkezi’nde saat 11.00’de düzenlenecek. 19 Ağustos Cumartesi: Merkezefendi İlçe Başkanlığı kongresi saat 10.00’da Merkezefendi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek. 20 Ağustos Pazar: CHP Pamukkale İlçe Başkanlığı kongresi saat 10.00’da Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenecek. 27 Ağustos Pazar: Acıpayam İlçe Başkanlığı kongresi saat 11.00’de Talip Özkan Kültür Merkezi’nde yapılacak.



MERKEZEFENDİ VE PAMUKKALE’DE İŞTE OLASI ADAYLAR;
CHP Denizli’de iki büyük ve önemli ilçede adaylıklar için Avukat Ozan Orpak dışında resmi açıklama yapmayan ancak aday olması olası isimler ise şunlar; “Pamukkale¸Avukat Uğur Coşkun, Diş Hekimi Gökhan Çankır ve reklamcı Alican Kaplan.(Pamukkale’de mevcut Başkan Dr. İsmail Gözlükaya’nın aday olmayacağı iddia ediliyor) Merkezefendi; Mevcut Başkan Müjdat İlhan ve Avukat Ozan Orpak (adaylığını açıkladı)”
fixed-whatsapp-icon