Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

482 Yazı

(EKOPOLİTİK) MEHMET SELÇUK BÜYÜKŞEHİR KÜLTÜR DAİRE BAŞKANI OLDU!

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı’na ünlü Karikatür Sanatçısı Mehmet Selçuk atandı.



Çok yönlü sanatçı kişiliği ile tanınan ve her Cumartesi Cumhuriyet Gazetesi’nde karikatürleri yayınlanan Mehmet Selçuk “siyasi ve  sosyal sorunlara” parmak basan eserleri ile tanınıyor.



Denizli, Muğla ve İzmir’de çok sayıda  belediye ve yerel yönetimle birlikte karikatür sergisi ve yarışma etkinlikleri düzenleyen  Selçuk, Denizli Sanatsevenler Derneği Başkanlığı da yaptı.



Ege Bölgesi ve Türkiye’nin önde gelen karikatür sanatçısı ve entelektüelleri arasında gösterilen Mehmet Selçuk; 31 Mart  seçimleri öncesi çizdiği “Nazım Hikmet ve Atatürk’lü karikatür” ile “CHP’nin 31 Mart seçim Zaferi’nden hemen sonra çizdiği” ve yine Cumhuriyet Gazetesi’nde yayınlanan “31 Mart’tan  sonra sürekli gülümsemeye başladım, doktor bey” karikatürü ile büyük övgü almış ve adeta  gündem olmuştu.



Aynı zamanda Anadolu Lisesi’nde öğretmenlik yapan  Mehmet Selçuk Denizli Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi’nin mevcut Başkanı eski  Tavas Pınarlar Belediye Başkanı Hüdaverdi Otaklı’nın yerine getirilmiş oldu.



Devlet memuru öğretmen olan Selçuk'un kurumlar arası yatay geçiş işlemlerinin tamamlanmasının ardından asaleten daire başkanlığı görevi sürecinin başlayacağı bildirildi. Selçuk'un Kültür Daire Başkanlığı'na düşünüldüğü haberini iki hafta önce ilk kez bu köşede duyurmuştuk.



fixed-whatsapp-icon