Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

428 Yazı

(EKOPOLİTİK) MAZBATALAR TAMAM, 2.’NCİ TUR İÇİN SEÇİME DEVAM!

**EN KIDEMLİ VEKİLLER KARACA, TİN VE ÖZKAN.. ÖK VE ÖZTÜRK TECRÜBELİ, ARPACI  VE ÜN ÇİÇEĞİ BURNUNDA VEKİL.. ZEYBEKCİ YİNE BAKAN GİBİ! SUBAŞIOĞLU İNDİ MEYDANA…



28 Mayıs'ta yapılacak olan 13. Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için Denizli’de yeniden kurulacak 2 bin 461 sandıkta 795 bin 283 seçmenin oy kullanacağı bildirildi. 14 Mayıs’ta yapılan seçimde yüzde 50 artı 1 oy sayısına ulaşılamaması nedeniyle Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kalmıştı.



Seçimin ilk tur sonuçlarına göre Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 48.36’lık oran ve 344 bin 507 oyla Denizli’nin galibi olurken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 43.89’lik oran ve 312 bin 652 ikinci sırada, Sinan Oğan yüzde 7.09’luk oran ve 50 bin 500 oyla üçüncü ve adaylıktan çekilen Muharrem İnce’de yüzde 0.67’lik oy oranı ve 4 bin 738 oyla dördüncü olmuştu.



Türkiye, 13. Cumhurbaşkanını seçmek için 48 saat sonra 28 Mayıs’ta yeniden sandık başına gidecek. İlk turda en yüksek oyu alan iki isim olan Recep Tayyip Erdoğan ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun resimleri, Cumhurbaşkanlığı seçimi 2'inci turda seçmene sunulacak oy pusulasında yer alacak. Denizli’de 795 bin 283 seçmen, kayıtlı bulundukları 2 bin 461 sandıkta yeniden oy kullanacak.



Öte yandan 14 Mayıs Milletvekili seçimlerinin Denizli sonuçlarına göre AK Parti aldığı yüzde 33,73’lük oy oranı ile 3, CHP aldığı yüzde 32,1’lik oy oranı ile 3 ve İYİ Parti’de aldığı 14,29’luk oy oranıyla 1 milletvekili çıkardı. Denizli’den seçilen 7 Milletvekili AK Partili vekiller; Cahit Özkan, Şahin Tin ve Nilgün Ök ile CHP’li Vekiller; Gülizar Biçer Karaca, Şeref Arpacı ve Sema Silkin Ün ile İyi Parti Milletvekili Yasin Öztürk İl Seçim Kurulu Başkanlığı'nda düzenlenen törenle mazbatalarını aldı.



EN KIDEMLİ VEKİLLER
KARACA, TİN VE ÖZKAN
AK Parti Milletvekilleri Cahit Özkan ile Şahin Tin 3'üncü kez milletvekili seçilirken, Nilgün Ök ise 2'nci kez milletvekili seçildi. CHP Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca 3'üncü kez, İYİ Parti milletvekili Yasin Öztürk de 2'nci kez Denizli’de milletvekili seçildi.



ÖK VE ÖZTÜRK TECRÜBELİ, ARPACI
VE ÜN ÇİÇEĞİ BURNUNDA VEKİL…
CHP'nin ikinci sıra adayı olan iş insanı Şeref Arpacı da ilk kez milletvekili seçilirken, Gelecek Partisi kontenjanından CHP'nin üçüncü sıra adayı olan Sema Silkin Ün de, ilk kez milletvekili seçilen çiçeği burnunda (acemi sayılırlar) isimler oldu.



AK PARTİLİ VEKİLLERE
KALABALIK KUTLAMA
Denizli İl seçim Kurulu’nda düzenlenen ilk tören Ak Partili 3 vekil için yapıldı. AK Partili vekiller mazbata almaya kalabalık bir partili grubu ile gitti ve adeta çıkartma yaptı. AK Parti'den milletvekili seçilen Cahit Özkan, Şahin Tin ve Nilgün Ök, İl Seçim Kurulu'nda bugün düzenlenen törende mazbatalarını İl Seçim Kurulu Başkanı Hakim Esin Çulha'dan, seçim kurulu üyeleri Hakim Ahmet Bulut ve Hakim İlkay Güllü'nün elinden aldı. AK Parti Denizli Milletvekilleri daha sonra yakınlarının ve partililerin tebriklerini de kabul etti.


CHP DENİZLİ SON 4 SEÇİMDE

‘3 VEKİL SERİSİ’Nİ YAKALADI
CHP'den milletvekili seçilen Gülizar Biçer Karaca, Şeref Arpacı ve Sema Silkin Ün de mazbatalarını Seçim Kurulu Başkanı Hakim Esin Çulha ile üye hakimler Ahmet Bulut ve İlkay Güllü'nün elinden aldı. İYİ Parti'den milletvekili seçilen Yasin Öztürk ise mazbatasını Hakim Çulha'dan aldı. CHP Denizli 2015’de yapılan iki genel seçim ve 2018 ile 2023’de yapılan 4 milletvekili genel seçiminde 3 kez 3’er milletvekili çıkardı ve 2 vekili gelenek haline getirdi.



BİR ÖNEMLİ NOT; Geçtiğimiz günlerde bu köşede CHP Denizli’nin 14 Mayıs seçiminde son 44 yılın en yüksek oy oranına ulaştığını yazmıştık. Bu detaya CHP saflarından itirazlar geldi. Bu rekor oy oranının Haziran 2015 seçiminde (yüzde 35 ile) geldiğini belirtiyordu itiraz edenler. Bizim cevabımız da “o seçimde İyi Parti yoktu. İyi Parti oylarını hesapladığımızda bizim 40 yıllık rekor iddiamız yine de doğru çıkıyor” şeklinde bilgilerinize..



ZEYBEKCİ YİNE BAKAN GİBİ!
Son Ekonomi Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Nihat Zeybekci, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turu öncesi şehirdeki çeşitli kesimlerle olan temaslarını sürdürürken bu kez de Denizli iş dünyasıyla bir araya geldi. Ve iş insanlarına daha fazla sorumluluk alıp siyasette yer almalarını istedi. Denizli İş Dünyası ile düzenlediği toplantıda adeta “Bakanlık dönemi nostaljisi” yaşatan Zeybekci Ülkenin 28 Mayıs’ta kaderini oylayacağını söyleyerek “Mesele aslında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan değil; mesele Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin artık kural koyan, sınırları belirleyen hızla gelişen ve güçlenen, bulunduğu coğrafyanın da ötesinde gönül coğrafyasına hâkim olan bir ülke haline gelmesidir! Dünya ticaret yollarının güzergahları yeniden çiziliyor ve Türkiye olarak bu tarihi süreçte artık biz de varız diyebiliyoruz” dedi.



DENİZLİ İŞ DÜNYASINA “BAKANLIK
DÖNEMİ” NOSTALJİSİ YAŞATTI!
Son Ekonomi Bakanı Zeybekci, Denizli iş dünyası ile Denizli Sanayi Odası (DSO) M.Feridun Alpat Toplantı Salonu’nda buluştu. Toplantıya Denizli Sanayi Odası (DSO), Denizli Ticaret Odası (DTO), Denizli Ticaret Borsası, Denizli İhracatçılar Birliği, Denizli Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Denizli Organize Sanayi Bölgesi Başkanları ve temsilcileri ile meclis üyeleri katıldı.



Konuşmasında yurt dışından Türkiye'nin geleceğiyle ilgili sürekli olumsuz ve yönlendirici yorumlar yapıldığına dikkat çeken Zeybekci, "Mesele aslında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan değil; mesele Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin artık kural koyan, sınırları belirleyen hızla gelişen ve güçlenen, bulunduğu coğrafyanın da ötesinde eşsiz tarihinden gelen bir sorumluluk gereği gönül coğrafyasına hâkim olan bir ülke olması meselesidir. Bunu işte böyle söyleyemiyorlar da Cumhurbaşkanımızı bahane ederek çekememezliklerini dile getiriyorlar. Gün, birlik olma günü!" dedi.



ZEYBEKCİ: “YARİ GÜZEL OLANIN
BAŞI HİÇ BELADAN KURTULMAZ!”
Zeybekci, salondakilere "Siyasete uzak kalmayın, soğuk bakmayın. Siyasette var olun, sorumluluk alın. Ülkenin geleceğinde siz de söz sahibi olun. " diye seslendi.



Zeybekci, son gelişmeler doğrultusunda ekonomi, iş dünyası, sektörlerle piyasadaki son durum hakkında da bilgilendirdi. Küresel ekonominin ülkelerin ekonomilerine olan etkileriyle ilgili değerlendirmede bulundu. Zeybekci, "Yari güzel olanın başı beladan kurtulmaz. Hele bulunduğumuz coğrafyada, bu kural asla değişmez! Onun için sorumluluk almalı, elimizi hatta bedenimizi taşın altına koymalıyız. Devletimizle, Türkiye'mizle sorunları var. Ama öyle diyemiyorlar, demiyorlar; Cumhurbaşkanımızı bahane ediyorlar. Gerçekler onların söyledikleri gibi değil! O'nun milletimize, soydaşlarımıza yeni bir yön çizmesi, yeni hedefler göstermesi ve bunlar için birlik beraberlik içinde herkesi motive etmesi, onları çok rahatsız ediyor. Bakın öyle bir nokta var ki o kritik noktayı geçince Türkiye'yi, bizi tutamayacaklarını onlar da çok iyi biliyorlar" diye konuştu. Zeybekci konuşmasının sonunda salonda bulunan farklı sektörlerden iş dünyası temsilcilerinin gerek sektörleri gerekse ekonomiyle ilgili sorularını da yanıtladı.



SUBAŞIOĞLU İNDİ MEYDANA, OY
İSTİYOR CUMHUR VE ERDOĞAN’A…
Merkezefendi ilçesinin AK Partili eski Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu seçim öncesi AK Parti’nin Göveçlik’te düzenlediği mahalle mitingine katılmış ve burada sürpriz bir açıklama yapmıştı.



Subaşıoğlu,“Mart 2024 seçiminde yeniden adayım, gerçekten adayım” demişti. Ancak eski AK Partili Başkan Subaşıoğlu “nereye ya da aday olacağı” konusunda bir açıklamada bulunmamıştı. Evet, Subaşıoğlu 14 Mayıs seçiminin ardından sahalara yeniden döndü ve şimdilerde çarşı Pazar dolaşarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a oy istiyor. Subaşıoğlu İnstagram hesabından İlbade Pazaryerindeki ziyaretinden yaptığı fotoğraflı açıklamada; “28 Mayıs’ta gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan için destek istedik. O günün kaybedeni olmasın. Kazanan Türkiye olsun. Türkiye yüzyılı başlasın” diyordu.

fixed-whatsapp-icon