Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

464 Yazı

(EKOPOLİTİK) MANSUR YAVAŞ’LA DENİZLİ’DEN KELAM, ŞENİZ BAŞKAN’A SELAM!

SİYASETİN İÇİNE DOĞDU, İLK KEZ SİYASETTE OLDU!



Denizli politikasının çiçeği burnunda ismi Gülşen Yarımca Türkiye siyasetine “az laf, çok iş” ilkesini yerleştiren Ankara’nın efsane Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı davetli olarak ziyaret etti.



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a konuk olan CHP Merkezefendi Belediye Meclis Üye Adayı Gülşen Yarımca, “Örnek insan Sayın Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret ederek engin tecrübelerinden faydalanmak üzere tavsiyelerini dinledim. Misafirperverliklerinden dolayı Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a ve onun Genel Sekreter Yardımcısı Denizli Çallı Mustafa Kemal Çokakoğlu’na şükranlarımı sunuyorum” dedi.







MHP’Lİ DÖNEMDEN GELEN DOSTLUK
MHP’li Kale eski Belediye Başkanı İsmail Yarımca ile MHP’li Belediye Başkanlığı döneminden tanışan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Adayı Mansur Yavaş Denizli’den gelen ziyaretçi heyeti kabul etti. Başkan Yavaş, Beypazarı’nın başarılı ve bol ödüllü MHP’li Belediye Başkanı iken 2009 yerel seçimlerinde MHP’den Ankara Büyükşehir Başkan Adayı olmuş, İsmail Yarımca da Denizli’nin Kale ilçesinde MHP’den Belediye Başkan adayı olarak seçimi kazanmıştı. (Kısacası; Yavaş ve Yarımca’nın MHP’den ülküdaşlıkları ve yol arkadaşlıkları oldukça eskiye dayanıyordu) 



ÇOKAKOĞLU DENİZLİ’NİN ANKARA BÜYÜKŞEHİR’DEKİ GÖZÜ KULAĞI
Evet, Gülşen Yarımca’nın CHP Merkezefendi Belediye Mecli Üye Adaylığı açıklandığında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin önemli isimlerinden olan Denizlili Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu Denizli’yi aradı. Gülşen Yarımca’yı tebrik etti. Ve “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak da yanınızdayız, her konuda yardımlaşmada da desteğiz” dedi.



POLİTİKANIN İÇİNE DOĞDU, İLK KEZ POLİTİKACI OLDU!
Mayıs 2023 seçimlerinde Denizli’den İyi Parti Milletvekili Aday Adayı olan, eski Kaymakam ve Vali Yardımcısı Çokakoğlu İsmail Yarımca’yı ve CHP Adayı kızı Gülşen Yarımca’yı tebrik için aradığın da bir de, “Ankara’ya gelin, projeler ve seçim çalışmaları üzerine değerlendirme yapalım” davetinde bulundu. Bu arada ABB Genel Sekreter Yardımcısı Çokakoğlu Başkan Yavaş’ın eski arkadaşı İsmail Yarımca ve politikanın içine doğduğu halde ilk kez politik bir yarışa katılan kızı Gülşen Yarımca için bir ziyaret randevusu da ayarladı.



MANSUR YAVAŞ’TAN DOĞAN’A ÇOK SELAM, DENİZLİ’YE TAM DESTEK!
Bunun üzerine; İsmail Yarımca ve Meclis Üye Adayı kızı Gülşen Yarımca önceki gün Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu’da hazır bulundu. (Bu arada Çokakoğlu da eski Başkan İsmail Yarımca’nın uzun yıllardır tanıdığı bir isimdir)  Denizlili ziyaretçilerle Mansur Yavaş’ın makamında yapılan sohbetin konusu ise; yerel seçim ve adayların projeleri hakkındaydı. Başkan Yavaş Denizli ve Merkezefendi ile de yakından ilgiliydi. Ve ziyaretçileri ile Denizli hakkında istişarelerde bulundu. Tavsiyelerini iletti. Yavaş, Şeniz Doğan’ın başarılı çalışmalarını takip ettiği bir başkan olduğunu da söylemeden geçmedi. Mansur Yavaş Denizli’den gelen ziyaretçileriyle keyifli bir sohbet sonrası “Denizli’ye başarı dileklerini ve selamlarını” götürmelerini de istedi. Gülşen Yarımca ve İsmail Yarımca Mansur Yavaş’a makamdan ayrılmadan önce bir de, Kale’nin o meşhur ‘Kale Baklavası’ndan hediye etmeyi unutmadı.



BÖYLE OLUR KURT POLİTİKACI’NIN KIZI!
Denizlili kurt politikacı eski MHP’li İsmail Yarımca’nın CHP’li kızı Gülşen Yarımca büyük mutluluk ve heyecan duyduğu Ankara’daki Mansur Yavaş ziyaretini şöyle anlattı; “Sohbette Mansur Başkan’ın engin tecrübelerinden faydalanmak üzere tavsiyelerini dinledim. Mansur Bey’e sosyal belediyecilik anlayışının ve çalışmalarının bizlere rehber olduğunu belirttim. Mansur Bey ne iş yaptığımı neler yaptığımı da sordu. Klinik psikolog ve Program Yapımcısı (Metropol TV) olduğumu, dernek ve STK’lar kültüründen geldiğimi, Denizli’de de birçok derneğe üye olduğumu ve dernek il temsilciliklerinde bulunduğumu, bugüne kadar siyasette hiç olmadığımı, fakat ‘siyasetin içine doğduğumu’ ifade ettim. Bu bağlamda şeffaflık ilkesiyle süren sosyal belediyeciliğin insana ve ülkeye faydasını göz önünde bulundurarak ve kendilerinden ilham alarak çalışmalarımı sürdüreceğimi anlattım. Çok hoşuna gitti, başarılar dilediğini söyledi. Benim için çok yararlı bir görüşme oldu.”



GÜLŞEN YARIMCA’NIN MANSUR YAVAŞ PAYLAŞIMINA BÜYÜK İLGİ!
Öte yandan Başkan Şeniz Doğan’ın Belediye Meclis Üye Adayı Gülşen Yarımca Mansur Yavaş Ziyareti sonrası sosyal medya hesabından bir de paylaşım yaptı. Yarımca’nın büyük ilgi gören bu fotoğraflı paylaşımı ise şöyle; “Başkentimizin kıymetli Belediye Başkanı, örnek insan Sayın Mansur Yavaş’ı makamında ziyaret ederek engin tecrübelerinden faydalanmak üzere tavsiyelerini dinledim. Misafirperverliklerinden dolayı Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’a ve onun Genel Sekreter Yardımcısı Denizli Çallı Mustafa Kemal Çokakoğlu’na şükranlarımı sunuyorum. Başkanımızın ‘Az laf, çok iş’ sloganı ile devam eden başkanlık sürecinin yeni dönemde de başta Ankara halkı ve milletimiz adına başarılarla daim olmasını temenni ediyorum.”

fixed-whatsapp-icon