Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

464 Yazı

(EKOPOLİTİK) “KIRMIZI MOTORA BİNECEĞİZ VE DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR’E SÜRECEĞİZ!”

**ÖZGÜR ÖZEL MİTİNGİ’NDE MEYDAN DOLU, MİTİNG NOTLARI ESPRİ VE MÜJDE İLE DOPDOLU...



CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Denizli’de 29 Ekim Bulvarı üzerindeki Özay Gönlüm Meydanı’nda halka seslendi. Coşkulu bir kalabalığın karşıladığı Özel, Manisa mitinginden sonra Denizli programını gerçekleştirdi.




 
MİTİNGTEN İLGİNÇ VE ESPRİLİ NOTLAR;
Özel; “Buradan önce memleketim Manisa’da miting yaptım. Manisa Mitingi’ne rekor bir katılım vardı. Ancak burası, Denizli memleketim Manisa’yı da geçti. Maşallah bu ne kalabalık, bu ne katılım” dedi. Özgür Özel Denizli Mitingi’nde 29 Ekim Bulvarı ve Özay Gönlüm Meydanı hınca hınç doluydu, Miting Notları ise “Espri Ve Müjdelerle” Dopdolu idi…







**Özel’den önce kürsüye CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu çıktı ve birer konuşma yaptı. Denizli Milletvekilleri Gülizar Biçer Karaca ve Şeref Arpacı da kürsüye çağırıldı. İki milletvekili genel başkanlarının konuşması sırasında arkasında platformda yer aldı.



DAR GELİRLİNİN KONUT SORUNUNU BİZ ÇÖZECEĞİZ
**CHP Denizli Büyükşehir Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu CHP Genel Başkanı Özgür Özel gelmeden önce İl Başkanı Çavuşoğlu’nun hemen ardından yanında eşi Nilgün Çavuşoğlu ile platforma çıktı. Ve bir konuşma yaptı. Çavuşoğlu kürsüde yanına Efsane Başkan Ali Marım’ı da alarak Denizli’de dar gelirlinin konut sahibi olması için sosyal konut projeleri başlatacakları müjdesi verdi. “Denizli’de dar gelirlinin konut hayali kuracağı günleri yeniden başlatacağız” dedi.



EFSANE BAŞKAN ALİ MARIM’SIZ MİTİNG OLMAZ!
**Çavuşoğlu kürsüde yanında duran Ali Marım’ı işaret ederek “Bir dostum var. 10 sene bu şehri yönetti. Denizli’nin efsane Başkanı Ali Marım. Bu şehri yönetirken dar gelirli için Umut konutları, MESKA, evleri yaptı. 10 yıl görev yaptı 14 bin konut üretti. 1999 yılında görevden ayrıldı. O günden bu güne kaç sosyal konut yapıldı biliyor musunuz? 25 yılda sıfır konut yapıldı” dedi



“FİNAL MİTİNGİMİZİ DENİZLİ İÇİN AYIRDIK!”
**Manisalı olduğunun altını çizen Özel, alandakilere “komşularım” diye seslendi. Denizli’de meslektaşları ve komşularının olduğunu ifade eden Özel; “Daha sonra bunların hepsi Cumhuriyet Halk Partisi’nin birer neferleri oldu. Daha sonra Denizli Özgür Özel’in arkasında durdu ve bütün Denizli, Özgür Özel’in kardeşi oldu. Haftaya cumartesi seçimin son günü. Siyaseten seçim yasaklarının başlayacağı gün. Siyasette en kritik ve en önemli ve en ciddiye almanız gereken mitingi bir önceki cumartesi yaparsınız. Ben bugünü Manisa’ya ve Denizli’ye ayırdım. İlk başta şüphesiz Denizli’ye” dedi.



DENİZLİ MİTİNGİ MANİSA’YI DA GEÇTİ!
**Denizli’den önce memleketi Manisa’da miting yapan CHP Lideri Özel, “Memleketim Manisa’dan Denizli’ye geldim. Alaşehir, Sarıgöl’den geldim. Komşularım hoş geldiniz, hoş geldiniz hemşerilerim. Manisa Mitingi’nde rekor katılım vardı. Ancak burası memleketim Manisa’yı da geçti. Tekrar hoş geldiniz. Denizli’nin yiğit insanları hoş geldiniz. Bugün komşu kentimdeyim. Kendi evimdeyim” dedi.



“BU SEÇİMİN ANA TEMASI; EMEKLİ VE EMEKÇİ”
**Denizli mitinginde “emekli, içi, asgari ücretli, esna ve çiftçinin” sorunlarına da işaret eden CHP Genel Başkanı Özgür Özel “Emeklinin milli gelirden aldığı pay 22 yılda yüzde 5-6’dan yüzde 2,5’a düştü. Bugün en düşük alan emeklinin maaşı şu an 25 bin lira olmalıydı.. Bu seçimin ana teması ‘emekli ve emekçi’nin durumudur. Çiftçinin köylünün, esnafın durumu da ortada.. Bugün Denizli’de  irili ufaklı 2 bin 700 işletmenin kapandığını öğrendik. Yerel iktidarlarla, belediyelerle bu kötü ekonomik iklimi değiştireceğiz” dedi.


 
ÇİFTÇİYE 400 LİTRE MAZOT DESTEĞİ
**Özgür Özel, “Denizli’de yıllarca pamuk üretildi. Onlara neler yapıklarını biliyorsunuz. Denizli buğday üretimin en önemli kentlerinden birisiydi. Önceden 1 kilo buğdayla 1 litre mazot alıyordu. Şimdi 7 kilo buğday ile mazot alabiliyor. Ne üretirsen üret, mazotun bu yüksek fiyatı çiftçin belini büküyor. Daha beteri; 1 kilo buğday satıp da 1 bardak çay içermemek çok kötü bir şey. Çitçinin azotu, kesintisiz olmalıdır. Bugün ÖTV, KDV’siz olsa mazot, 25 liradır. 25 lira bile çoktur ama 44 liradan iyidir. Çiftçilerimize mazot desteği vereceğiz” dedi.



“DÜNYA ÇAPINDA KEKİK ÜRETİCİSİ DENİZLİ’DE ÇİFTÇİ SIKINTILI”
**Özel mitingde şu ifadeleri kullandı: “Avrupa Birliği, fonların yarısını çiftçilere ayırıyor. AK Parti iktidarı ise Çiftçinin 100 milyar lirasını çiftçiye vermiyor. Kekik, kekikyağı, kekik suyu dünyada ilaç sektörünün en çok tercih ettiği üründür. Türkiye, dünya kekik üretiminin yüzde 80’ni, Türkiye üretimin yüzde 75’ini Denizli yapıyor. Buna rağmen Denizlili kekik üreticisinin başında çok büyük sıkıntılar var” dedi.



 TEKSTİLDE İSTİHDAM KAYBI BÜYÜK
**CHP Lideri Özel kentte tekstil sektöründeki istihdam kaybının katlanarak büyüdüğüne dikkat çekti ve, “Denizli’de 200 bin genç işsiz kaldı. Nedeni çok basit. Dolar arttıkça iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Tekstilcinin dünyada rekabet edebilmesi için bu ekonomik koşullar hiç iyi değil. Dışarı teklif verip işi alamıyorlar. İşi alamayınca istihdam sorunu çıkıyor. Bu duruma bu ülkeyi kim getirdi?” diye sordu..



“EKONOMİDE ASIL SORUN; BİZİM EKONOMİST!”
**Pandemi sürecinde her ülkenin sıkıntılar yaşadığını ve her ülkede enflasyonun yükseldiğini hatırlatan Özel; “Pandemiyle üretim aksadı. Tedarik zincirleri kırıldı. Enflasyon yukarı çıkmaya başladı. Dünyanın her yerinde oldu bu. Para dövize kaçmasın diye diğer ülkeler tedbir aldılar. Enflasyonun üzerinde faiz verdiler. Hepsi enflasyonu düşürmeyi başardı. Ama bizim ekonomist, ‘ben bilirim’ ben diyen biri olduğu için ‘enflasyon sebep değil sonuçtur’ ısrarı ile ‘esas sebep faizdir’ diyerek ülkeyi bu duruma getirdi. . ‘Faizi artırmakla enflasyon düşmez aksine faizleri inadına indireceğiz’ dedi. ‘Yapma’ dediler. Yapma diyene kızdı. ‘Nas ortada’ dedi. ‘Yapma’ dediler; ‘benden iyi bilemezsin’ dedi. 4 yılda 5 kez Merkez Bankası Başkanı değiştirdi. Sonuç ortada. Türkiye’nin bugün yaşadığı ekonomik krizde pandemi, kur oynaklığı, enflasyon, pahalılık ve durdurulamayan faizlerden öte asıl sorum; ‘bizim    ekonomist’ ve ben bilirim yönetimi” diye konuştu.



“BAZI BECERİKSİZLER DENİZLİSPOR’U AMATÖR LİGE DÜŞMEYE KADAR GETİRMİŞ!”
**Miting boyunca boynuna takılan Denizlispor Atkısı ile konuşan Özgür Özel konuşmasının sonuna doğru konuyu “Denizlispor ve Denizlispor’un içine düştüğü durumu” da getirdi. Özel, “Şimdi gelelim işin bu kısmına. Denizlispor… Gel bakalım il başkanım. Biz 2000’li yılların başındaki Denizlispor’un başarıları ile övündük. O zaman gençtim. Ve Denizlispor’un Türkiye Kupası ile Avrupa kupalarındaki başarıları ile mutlu oluyorduk. Şimdi bu Denizlispor bazı beceriksizlerin elinde amatör lige kadar düşecekmiş. Bu Denizlispor’a sahip çıkacak yok mu? Var! Bülent Nuri Çavuşoğlu. Denizlispor’u eski günlerine CHP’li bir Büyükşehir ile gelecek” dedi. CHP Lideri Özel’e ayrıca 20 sırt numaralı Denizlispor Forması da hediye edildi.



ÖZEL; “O’ KARPUZ SATTIĞI ŞEHRE BAŞKAN ADAYI OLDU!”
**CHP Genel Başkanı Özel başkan adaylarının tanıtımına Büyükşehir Başkan Adayı Bülent Nuri Çavuşoğlu ile başladı. Özgür Özel Çavuşoğlu’nu anlatırken “Bu Denizli’nin evladı burada yetişti, şurada… Bu aslında bostan tarlasında, karpuz tezgahında yetişti. Hem de en küçük yaşında. Bostan tarlasından önce sağlık lisesini bitirdi. Sağlık memuru oldu… O da bilirdi oturmayı, kahvede okey oynamayı. Karpuz tezgahından üniversite sınavına hazırlandı, çalıştı, kazandı ve üniversite okudu. Avukat oldu. Bizim değişim sürecinde en sağlam yol arkadaşımız oldu. CHP’nin her kademesinde görev aldı. İl Başkanı oldu, PM Üyesi seçildi. 1 Nisan’da da Denizli Büyükşehir Belediye Başkanınız olacak” dedi.



“İKİSİ DE EN İYİ YOL ARKADAŞIM!”
**Özgür Özel devamla; “İkisini de; Ali Osman Horzum ve Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu da çok seviyorum. İkisini de arkadaşım olarak görüyorum. Onlar bizim değişim sürecindeki sıkıntılı günlerimizin en iyi yol arkadaşları oldu” dedi. CHP Denizli Büyükşehir Başkan Adayı Çavuşoğlu’nun CV’sinin başlığını da bu öykünün başlığı oluşturuyordu. Ne mi? “Karpuz Sattığı Şehre Başkan Adayı Oldu!”



ÖZEL; “GÜZEL GÜNLER GÖRECEĞİZ VE KIRMIZI MOTORU DENİZLİ BÜYÜKŞEHİRE SÜRECEĞİZ!”
**Evet, CHP Lideri Özgür Özel konuşmasının bu bölümünde Denizli’ye esprili bir müjde de verdi. İl Başkanı Ali Osman Horzum’un “at ve motosiklet binme meraklarını” bilen Özel, “Eğer; Bülent Nuri Çavuşoğlu Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanırsa İl Başkanı Horzum’a bir motor hediye edeceğim. Kırmızı bir motor. Ve ona Denizli’nin girişinde bineceğiz. Büyükşehir Belediyesi’ne kadar geleceğiz” dedi.



“GÜLİZAR BAŞKAN DA AĞLADI, BEN DE AĞLADIM!”
**Denizli Mitingi’nde sahnede hemen arkasında bulunan TBMM Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca’nın yanına giden ve ona sarılan CHP Genel Başkanı Özel, “2019 Yerel Seçimlerinde yani geçen seçimlerde ikimizde CHP MYK’daydık. Genel Başkanımız ve CHP bizden, (Gülizar Hanım ve benden) bir fedakarlık istedi. ‘Sizin illerinizi Yani Manisa ve Denizli’yi İyi Parti’ye vereceğiz’ dedi. Aman yapmayın etmeyin, dedik. Ancak İttifak gereği, ülkemiz için bağrımıza taş bastık. Önce illerimizi sonra da oylarımızı İyi Parti’ye verdik” dedi.



DOĞAN VE ERTEMUR’A “ÖZEL” İLGİ!
**CHP Genel Başkanı Özgür Özel, konuşmasının ardından CHP Denizli Belediye Başkan Adaylarını tek tek tanıttı, halka alkışlattı, destek istedi ve objektiflere başkan adayları ile birlikte poz verdi. Bu arada sahnede havaya güvercin uçuruldu ve seçimin barış içinde geçmesi dileklerinde bulundu. Bu arada ilk tanıttığı Belediye Başkan Adayı Merkezefendi Belediye Başkanı ve Adayı Şeniz Doğan oldu. Şeniz Doğan Özel’in anonsu sonrası büyük bir alkış ve tezahüratla sahneye geldi. Doğan’ın sahneye çıkması ile adeta 10 binler dalgalandı. CHP Lideri Özel Şeniz Doğan ve Ali Rıza Ertemur’a özel ilgi gösterdi ve iki isimle de sohbet etti. Genel Başkan Özel ardından CHP Pamukkale Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur’u anons etti. Ertemur da alkışlar arasında sahneye geldi ve halkı selamladı. Denizli’nin unutulmaz bir gün yaşadığını söyleyen Ali Rıza Ertemur, “31 Mart’ta bütün Denizli’de gönüllerin birleştiğine şahit olacağız” dedi.



ÖZEL VE 50 BİN KİŞİ MÜJDAT İLHAN’I ARADI!
**Özgür Özel iki büyük ilçe Başkan Adayını anons ettiği sırada “bir dakika” dedi ve “Şeniz Doğan başkan burada da Merkezefendi İlçe Başkanı nerede?” dedi. Ardından CHP  Merkezefendi İlçe Başkanı Müjdat İlhan’ı sahneye çağıran CHP Lideri, “Nerede Merkez İlçe Başkanı nerde? Merkez ilçe başkanı gelsin, hemen koşsun gelsin. Bütün ilçe başkanları hazır olsun. Adaylar var, ancak ilçe başkanları olmadan olur mu? Aday tanıtılıyorsa örgüt olmadan olmaz. Örgüt olmadan parti olmaz. Parti olmadan devlet ve demokrasi olmaz. Haydi Bakalım, haydi bakalım Merkezefendi ilçe başkanı.. Na kadar bekleyeceğiz, gelin bakalım. Başkan yoksa yardıncısı var, o gelsin” şeklinde ısrarlı anonslarda bulundu.



İLHAN; SAHNEYE YETİŞMEK İÇİN 300 METRE KOŞTU
CHP Genel Başkanı ve miting meydanını dolduran yaklaşık 50 bin kişi adeta Merkezefendi İlçe Başkanı İlhan’ı ararken, Müjdat İlhan’ın alana giriş polis noktasında “karşılama görevi” aldığı ve Genel Başkan Özel’in anonslarını duyunca kalabalığı yara yara yaklaşık 300-400 metre koşarak sahnenin bulunduğu alana gelebildiği ortaya çıktı. Müjdat İlhan daha sonra sahneye çıktı ve Genel Başkanı Özgür Özel’den özür diledi. Özel de İlhan’a sarıldı, öptü ve gülerek “sorun yok başkan” dedi.

YARIN; ARPACI’DAN İYİ PARTİ BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN ADAYI ÖZTÜRK’E SERT TEPKİ! 

fixed-whatsapp-icon