Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

458 Yazı

(EKOPOLİTİK) KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN DENİZLİ’YE; “ALKIŞLIYORUM!”

KEMAL KILIÇDAROĞLU’NDAN DENİZLİ’YE; “ALKIŞLIYORUM!” CHP MİTİNGİ’NDE EN BÜYÜK ALKIŞ ŞENİZ DOĞAN’A GELDİ!


Kemal Kılıçdaroğlu Denizli’de 100 bin kişiye konuştu ve adeta MÖ 400 yılında kaleme alınmış Ksenophon’un “10 binlerin Dönüşü” (Anabasis) adlı kitabındaki tarihi 2400 yıl sonra bir daha yazdı.

ON BİNLERİN DÖNÜŞÜ
CHP’li Belediye Başkanları Hasan Gönüllü ve Ali Marım tarafından 15 yıl yönetilen Denizli; CHP Lideri ve 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Ksenophon’un ünlü kitabı “10 binlerin Dönüşü’nden” binlerce yıl sonra bu kez 100 bini aşan bir kalabalık katılımla karşıladı. Antik dönemdeki adıyla Batı Anadolu’nun Karya bölgesinde yer alan Denizli yani; Ladik veya Lazik kenti de 10 binlerin katılımı ile Kemal Kılıçdarolu’nun büyük CHP Mitingi’ne ev sahipliği yaptı.

KILIÇDAROĞLU MİTİNGİ’NDE EN BÜYÜK ALKIŞ VE TEZAHÜRAT ŞENİZ DOĞAN’A…
Mitingin en sıcak, heyecanlı ve coşkulu bölümleri ise “CHP kurmayları, vekil adayları ve CHP’li Denizli Belediye Başkanlarınını” çarpıcı anonslarla shneye, kitlelerin karşısına çağrıldığı anlar oldu.



Bu bölümde en fazla alkış ve tezahüratı alan isim ise Merkezefendi’nin CHP’li Kadın Başkanı Şeniz Doğan’ın adının anons edildiği anlar oldu. CHP Mitingleri sunucusu Barış Bozkurt’un “Merkez Efendi Belediye Başkanımız Şeniz Doğan” dediği anda adeta meydanda yer yerinden oynadı ve kıyamet koptu.

Adeta coşku ve sevgi gösterileri sel oldu. Bu anlar Kemal Kılıçdaroğlu’nun da dikkatini cezbetti ve çok mutlu etti. Bu gelen yankı, sanki; gelmekte olan CHP’li (Şeniz Doğan’lı) bir Büyükşehir’in ayak sesleriydi…


İMAMOĞLU’NDAN “İSTANBUL’UN GELİŞİ HONAZ’DAN BELLİ OLDU!” SÖZÜNE ATIF!
Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli Mitingi’nde ilk konuşan isim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Adayı Ekrem İmamoğlu oldu. İmamoğlu büyük alkış alan konuşmasında sık sık “Honaz ve Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’ten” söz etti. İmamoğlu’nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu da Denizli halkı tarafından çok sevildi ve sık sık alkışlandı.

DİLEK KAYA İMAMOĞLU’NA BÜYÜK İLGİ
Başkan Şeniz Doğan ve CHP Denizlili Kadınlar Çardak Havaalanı’nda karşıladıkları Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek Kaya İmamoğlu’na büyük ilgi alaka gösterdi. Dilek İmamoğlu, Başkan Ekrem İmamaoğlu’ndan daha fazla ilgi, akınlık ve sevgi görürken, bu konuda da “pozitif ayrımcılık” devreye girdi.


İMAMOĞLU’NDAN “İSTANBUL’UN GELİŞİ HONAZ’DAN BELLİ OLDU!” SÖZÜNE ATIF!
Honaz Belediye Başkanlığı seçimi ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin aynı kaderi paylaştığını söyleyen İmamoğlu, “Birlik olunca, oylarımızı bölmeyince nelerin olacağının en güzel ve somut örneği benim. Honaz’ı ve Honaz seçimini de biliyorsunuz.. Biz aynı kaderi yaşadık ve aynı başarıyı yaşadık. Bundan 4 küsur yıl önce önce Honaz’dan küçük bir tokat yediler. Sonra da İstanbul’da Osmanlı Tokatı yediler. Şimdi sıra Türkiye’de. Evet, artık yolun sonu görünüyor ve Sayın Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu geliyor” dedi.

İMAMOĞLU VE KEPENEK BAŞARIDA; AYNI KADERDE BULUŞAN İKİ BAŞKAN
Evet bundan 4 yıl önce yazdığımız “İstanbul’un gelişi Honaz’dan belli oldu!” başlıklı köşe yazımıza bu kez İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından atıf yapıldı. İmamoğlu; Honaz Belediye Başkanı Kepenek’le ‘kaderdaş’ olduklarını da vurguladı. Ekrem İmamoğlu ve daha sonra söz alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş Denizlili seçmen tarafından büyük alkış aldı.

CHP DENİZLİ MİTİNGLERİ ADNAN KESKİN’SİZ OLMAZ
CHP Lideri ve Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Denizli mitingi sonunda gerçekleştirilen Milletvekili adaylarının “selamlama ve tanıtım töreninde” önce alanda bulunan CHP’nin genel merkez düzeyinde önde gelen isimleri anons edildi. Bu isimlerden biri de (Gülizar Biçer Karaca dışında) Adnan Keskin oldu. CHP’nin tecrübeli sunucusu Barış Bozkurt Keskin’i “Denizli eski Milletvekilimiz, Genel Sekreterimiz, Bayındırlık Bakanlığı yapmış hemşehrimiz Adnan Keskin” şeklinde anons ederek sahneye davet etti. Daha sonra da CHP Denizli listesindeki Milletvekili adayları; “Gülizar Biçer Karaca, Şeref Arpacı, Sema Silkin Ün, Adil Demir, Sedat Demir, İlhan Özcan ve Ayşe Hazer” tek tek sayıldı ve sahnedeki yerlerini aldı.

İBRAHİM ŞENEL DE MİTİNGDE ANONS EDİLDİ
Bu arada Denizli’nin CHP’li 5 Belediye Başkanı; Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Bozkurt Belediye Başkanı Birsen Çelik, Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ve Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı anonsla sahneye çağrılan başkanlardı. Millet İttifakı’nın bileşeni siyasi partilerin Denizli İl Başkanları da Kılıçdaroğlu ile birlikte platformda yer aldı. Bu arada başta İbrahim Şenel olmak üzere İYİ Parti’nin Milletvekili Adayları da Kılıçdaroğlu mitinginde anons edilip sahneye davet edildi.


PAMUK TARLALARINDAN BUGÜNE 
BİR CUMHURİYET KADINI; KARACA”
CHP Denizli Listesi’nin birinci sıra adayı Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca da özel bir tanıtımla anons edilen isimlerin başında geliyordu. CHP’nin tecrübeli sunucusu Barış Bozkurt Karaca’yı, “Şu an Cumhurbaşkanımızın yanında; Pamuk tarlalarından bugüne, Cumhuriyet Kadını Genel Başkan Yardımcımız Gülizar Biçer Karaca” şeklinde bir anonsla takdim etti. Karaca halkın karşısına koşarak geldi ve sahnede Kılıçdaroğlu’nun yanında yerini aldı. Karaca’dan sonra ikinci sırada yer alan Şeref Arpacı’da “yine çok değerli bir milletvekili adayımız” dite anons edilerek sahneye çağrıldı.



ATAMAN’DEN KARACA’YA; YOLU AÇIK OLSUN”
Mimarlar Odası Şubesi eski Başkanı ve Mimar-Yazar Hüsamettin Ataman WhatsApp hesabından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Karaca ile ilgili nostalji dolu bir fotoğraf ve kısa bir yorum paylaştı. Ve; “O yıllarda ‘Denizli Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı’ idi. Ben de DEHA’da ‘Açık Görüş’ programını sunuyordum. Çalıştı, çabaladı, önce milletvekili sonra CHP Genel Başkan Yardımcısı oldu. Yolu açık olsun…” dedi.

KILIÇDAROĞLU'NDAN SEMA SİLKİN ÜN'E ÖZEL İLGİ...
Denizli mitingi'nde coşkulu bir kalabalığa konuşan CHP Lideri ve Millet İttifakı 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Denizli 3. sıra İttifak Adayı Sema Silkin Ün'e özel ilgi gösterdi. Milletvekili adaylarının “selamlama ve tanıtım” töreni için sahneye çağrıldığı sırada Kemal Kılıçdaroğlu yine “inceliğini ve nezaketini” ortaya koydu ve Sema Silkin Ün'ü hemen yanıbaşına davet etti. Ün sahneye “Denizli’nin gelini, hepimizin Vekili. Sema Silkin Ün” anonsu ile davet edildi.

KILIÇDAROĞLU’NDAN DOĞAN VE ÇELİK’E; ADİL DEMİR’İ DE ANKARA’YA İSTİYORUM”
CHP Lideri ve Cumhurbaşkanı Adayo Kemal Kılıçdaroğlu Çardak Havaalanı’nda Belediye Başkanları Şeniz Doğan, Birsen Çelik ve Milletvekili Adayı Adil Demir ile ayak üstü bir sobette bulundu. Kılıçdaroğlu’nun Doğan ve Çelik’e kısa bir değerlendirme yaparak “Adil Demir’i Ankara’ya vekil istiyorum” dediği öğrenildi.

İŞTE DÖRT DÖRTLÜK ADAY; ADİL DEMİR!
CHP Denizli Listesi’nin en çok koşan ve çalışan adayı olan Adil Demir sahneye en çarpıcı anonsla davet edilen isimdi. Demir 100 bin kişinin karşısına “Denizli artık 3 değil, 4-5 diyor. Şimdi; dört dörtlük bir aday. Adil Demir..” şeklindeki anons ile çıktı. Ve alkışlandı. Sedat Demir, İlhan Özcan ve Ayşe Hazer de övgü dolu sözlerle miting sahnesine davet edilen milletvekili adayları oldu.

fixed-whatsapp-icon