Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

451 Yazı

(EKOPOLİTİK) KASIM’DA DENİZLİ’YE LİDER AKINI VAR!

**ALİ BABACAN 13 KASIM’DA, KEMAL KILIÇDAROĞLU İSE 24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ’NDE DENİZLİ’DE OLACAK. KASIM AYINDA İYİ PARTİ GENEL BAŞKANI MERAL AKŞENER İLE CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN DA DENİZLİ’YE GELMELERİ OLASIĞI YÜKSEK…



Haziran genel seçimleri öncesi politikanın Anadolu’daki önde ili Denizli’de siyaset ısınmaya başladı. 13 Kasım’da DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 24 Kasım’da (Öğretmenler Günü’nde) ise CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Denizli’ye geliyor. Yine Kasım ayında Denizli’ye gelmesi beklenen liderler arasında Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de var. (Bu arada İYİ Parti lideri Akşener en fazla oy aldığı 5 il arasında yer alan Denizli’yi de son 20 Kasım 2021 mitinginden sonra bir kez daha ziyaret etmiş olacak)



ÖRKİ PAMUKKALE’DE 130 BELEDİYEYİ AĞIRLADI
130 belediyenin üye olduğu Sağlıklı Kentler Birliği Meclis toplantısı geçtiğimiz hafta Denizli’de yapıldı. Karahayır Colassae Termal Otel’de gerçekleştirilen ve 2 gün süren toplantıya Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki ev sahipliği yaparken; Enerji Kentleri Birliği Başkanı, TDBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da zirvenin önemli bir aktörü oldu.



Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 38. Olağan Meclis Toplantısı - İklim Krizine Karşı Kentsel Adaptasyon Konferansı 21-23 Ekim tarihlerinde Pamukkale Belediyesi ev sahipliğinde gerçekleşti. Toplantıya Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, ev sahibi Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, üye belediye başkanları, meclis üyeleri, üye belediye koordinatörleri ve basın mensupları katıldı. Bu arada Colassae Termal Otel sahibi Abdurrahman Karamanlıoğlu da zirve boyunca protokolü yalnız bırakmadı.



OSMAN ZOLAN’IN; YEREL YÖNETİMLERLE
İLGİLİ ÜÇ ÇATI KURUŞUNDA GÖREVİ VAR..
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli ilinin yönetiminin yanı sıra Türkiye’nin yerel yönetimlerle ilgili üç çatı kuruluşunda da önemli görevlere sahip. Başkan Zolan bu kuruluşlardan Enerji Kentleri Birliği’nin Başkanlığını yaparken, Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) yönetim kurulu Üyeliği görevini de yürütüyor. Osman Zolan ayrıca Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Yönetim Kurulu’nda da yer alıyor.



TDBB’DE DENİZLİLİ İKİ İSİM; ZEYBEKCİ VE ZOLAN
Öte yandan Türk Dünyası Belediyeler Birliği yönetimlerinde Osman Zolan’dan başka bir Denizlili ismin daha görevi var. Nihat Zeybekci. Son Ekonomi Bakanı ve Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi Nihat Zeybekci daha önce başkanlığını da yaptığı Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB)’nin Yüksek Danışma Kurulu Üyesi. Kısacası TDBB’de iki Denizlili isim var. Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Osman Zolan, TDBB Yüksek Danışma Kurulu Üyesi Nihat Zeybekci…



CHP’Lİ İŞ İNSANI; CHP İL BAŞKANINI
CHP GENEL MERKEZİNE ŞİKAYET ETTİ!
Evet, yukarıda söz ettiğimiz Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği 38. Olağan Meclis Toplantısı’nın ev sahiplerinden biri de Colessae Termal Otel ve Ankara Ramada Otel Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Karamanlıoğlu idi.



Pamukkale ve Denizli’nin gönüllü turizm elçiliğini yapması ile ünlü CHP’li tanınmış iş insanı ve turizm yatırımcısı Abdurrahman Karamanlıoğlu aldığımız bilgiye göre geçtiğimiz Eylül ayında CHP Denizli İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nu CHP Genel Merkez Yöneticilerine şikayet etti.Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak ile CHP Meclis Grup Başkan Vekili Engin Altaylı ile ayrı ayrı konuşan ve Denizli CHP’yi anlatan sosyal demokrat turizmci Karamanlıoğlu’nun, sosyal medyadan “yaza ve işe hazırız” paylaşımı yapan il başkanı hakkında Ankara’da şikayet içerikli kulisler gerçekleştirdiği öğrenildi.



ZOLAN YİNE ADAY, ANCAK…
Bu arada Denizli’de politikanın yakıcı bir hal aldığı şu günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ismi siyasi kulislerin en başına yerleşti. Zolan’la ilgili en yaygın kulis haberinin başlığını ise “Zolan yine aday, ancak…” vurgusu oluşturuyor. Önümüzde 2023 Haziran (veya Mayıs) genel seçimi var. Ardından da Mart 2024 yerel seçimleri. Evet, kulislere göre; Başkan Zolan iki seçimde de aday oabilir. Şimdi Denizli’de herkes Zolan’ın hangi seçim için hangi siyasi parti veya ittifakın adayı olarak seçimlere gireceği konusunu konuşuyor. Detaylar bu köşede…
fixed-whatsapp-icon