Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

464 Yazı

(EKOPOLİTİK) KARACA VE ARPACI; “VEFALI OL, ÖZÜR DİLE!”

**“ULAN’LI MESAJA” BÜYÜK TEPKİ…



CHP Lideri Özgür Özel’in Denizli mitinginin ardından; İYİ Parti Milletvekili, TBMM Divan Katibi ve büyükşehir başkan adayı Yasin Öztürk’ün sert sosyal medya paylaşımı Denizli’de siyasi günden oldu ve “politikada nezaket tartışmasına” yol açtı. CHP’li vekiller sosyal medya paylaşımlarıyla Öztürk’ü eleştirirken, İyi Partili Vekil sözlü saldırılarına devam etti.



ÖZEL İYİ PARTİ’LİLERDEN CHP’Lİ ADAYLARA OY İSTEYİNCE…
CHP Genel Başkanı Özgür Özel hafta sonunda Özay Gönlüm Meydanı’nda halka seslendi. Özel büyük bölümünü iktidarı eleştirmeye ayırdığı konuşmasında Denizlili seçmenlerden belediye başkan adaylarına destek istedi. Konuşmasının bir bölümünde bir önceki mahalli idareler seçimlerinde İYİ Parti ile yapılan seçim ittifakına değinen Özel; “Geçen seçim, benim ilim Manisa’da ve Gülizar Biçer Karaca’nın ili Manisa’da ve Gülizar Biçer Karaca’nın ili Denizli’de.





Biz ikimiz de MYK'daydık. Dediler ki size bir fedakârlık düşer. Nedir dedik. Dediler ki illerinizi İYİ Parti'ye veriyoruz. ‘Yapmayın, etmeyin’ dedik ama bir yandan da şunu gördük; tüm Türkiye'de bir ittifak yapılacak ve elbette ateş düştüğü yeri yakacak. Gülizar Başkan da ağladı, ben de ağladım. Yapmayın etmeyin dedik, bağrımıza taş bastık, kendi memleketimize gerçi burada Şeniz Başkan vardı ama ben kendi memleketimde 3’te 3 güneşe bastım” dedi.



İYİ PARTİ ADAYI KÖTÜ YÜKSELDİ!
Özgür Özel konuşmasının devamında şu görüşlere yer verdi; “Şimdi açık ve net söylüyorum. Anketler şunu söylüyor; eski ittifak ortaklarımız CHP’ye oy verirse, CHP kesin kazanıyor. Yoksa başka bir parti kazanıyor. Merak etmeyin Nuri Başkan kimseyi ayırmaz. Sandıkta birleşelim, AK Parti’yi gönderelim. Nuri Başkan ve Denizli Kazanacak, Türkiye İttifakı Kazanacak” ifadelerini kullandı. Özel’in bu sözleri İYİ Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ü çileden çıkardı. Öztürk sosyal medya hesabından hakaret boyutuna varan bir açıklama paylaştı.



ÖZTÜRK’TEN ‘ULAN’LI MESAJ!
İYİ Parti Denizli Milletvekili ve Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk bu sözlerin ardından sosyal medyadan çok sert bir paylaşımda bulunarak Özel’e yönelik ‘TipiTip’ ve ‘Emanetçi’ gibi ifadeler kullandı. Öztürk paylaşımında; “Denizli’den seslenmiş emanetçi arkadaş: ‘Eski ortaklarımız bize oy verirse kazanırız, kendi partilerine oy verirse Ak Partisi alır’ demiş… Ulan TipiTip! Yıllardır sizin zihniyetiniz sayesinde bunlar iktidarda kalıyor. 2019’da sizinkiler oy vermediği için Denizli’de Ak Partisi kazanmıştı” dedi..



ÇEK ADAYINI İYİ PARTİ KAZANSIN
Öztürk “argo kelimeler” dolu açıklamasının devamında, “Madem öyle çek adayını da biz kazanalım. İstanbul’a gidersin DEM’den medet beklersin, Buraya gelince İYİ’lerden medet umarsın. Sana gelince İyi, Bize gelince Ak Partiye kazandırıyor, Hadi ordan, işine bak” ifadelerini kullandı ve CHP Genel Başkanı Özel’i de etiketledi.



ARPACI’DAN NEZAKET ÇAĞRISI
CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı da Öztürk’ün paylaşımına sosyal medyadan yanıt verdi ve ‘temiz bir üslup’ çağrısında bulundu. Arpacı paylaşımında; “Sayın İyi Parti Denizli Milletvekili, öncelikle sizi temiz bir üslup ile konuşmaya davet ediyorum. Zira hem bulunduğunuz makamın hem de Denizli’mizin seviyesini hayli aşağılara çeken bir açıklama yapmışsınız. Bu açıklamanızla bile Büyükşehir Belediye Başkanı olamayacağınızı zaten ortaya koymuşsunuz.



Unutmuşsunuz, hatırlatalım! CHP'nin Türkiye demokrasisine inancı, adalet mücadelesi, siyasi dayanışma kültürü olmasa partinizin yerinde yeller eser, bırakın katip olmayı, bugün vekil olamazdınız! Cumhuriyetin kurucusu olan partimizin Genel Başkanı Özgür Özel için kullanmış olduğunuz seviyesiz sözleri size iade ediyorum” ifadelerini kullandı.



ÖZTÜRK, BU KEZ DEM ÜZERİNDEN ARPACI’YI DA SALDIRDI
Öztürk bu yanıtın ardından hedefine Arpacı’yı aldı. Arpacıya yönelik geniş bir açıklama daha yaparak; “Sayın beyefendi; açıklamamı tane tane hazımsa. Atatürk üzerinden siyaset dersi almak istersen önce DEM’lenmeyi bırakacaksınız. Siz Atatürk’ün çizgisinden sapmışsınız. Apo sevicileriyle iş tutan bugünkü CHP, belediye başkanlıkları uğruna sapkınlaşmıştır. TİP, Memleket Partisi aday çıkardığında niye aday çıkarıyorlar diyebildin mi?



Parti Logondan seçime giren Gelecek, Deva, DP, Saadet Partisi aday çıkarırken ne diyebildi genel başkanın? Yeniden Refah, BBP aday çıkarırken demokrasi havarisi say alkış tut, biz aday çıkarınca kaybediyoruz diye ağlayıp sızlanacaksınız! Genel başkanına bu hitabı yapan ilk ben değilim (gerçi siyasi hafızan tazedir senin, daha dün tombaladan çıkmıştın pardon) Kendi seçmenine güveneceksin önce, Yoksa Patlıcan tarlasında işiniz ne… Siyasi nezaketsizlik, Siyasi Ahlaksızlık budur, Kendinizden utanın Yıllardır bu yaklaşımınızla kaybettirdiniz, yine kaybedeceksiniz” dedi.





KARACA; ‘VEFALI OL, ÖZÜR DİLE!”
TBMM Başkan Vekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca da sosyal medya paylaşımı ile İYİ Partili Öztürk’e seslenerek; “Siyaset nezaket gerektirir. Ama her şeyden önce ahde vefa gerektirir. Eğer nezaket ve vefa duygusunu kaybetmişse toplumun güvenini çoktan yitirmiştir. İşte tam da bu nedenle Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e hadsizce saldırdığını biliyoruz. Birazcık vefanın, siyasi nezaketin kırıntısı varsa çıkar Genel Başkanımızdan özür diler” diye konuştu.



“EN GÜZEL CEVABI SANDIKTA ALACAK!”
Öte yandan CHP Merkezefendi ilçe eski başkanlarından Sedat Demirci de Yasin Öztürk’ün açıklamasına tepki gösteren isimlerden biri oldu.  Sedat Demirci sosyal medya hesabından Öztürk’ü eleştiren bir paylaşım yaptı.



Demirci, “TBMM Üyesi bir Milletvekilinin; ülkenin kurucu iradesi Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e, aslında halkımızın da çok sevdiği bir karikatür karakteri üzerinden yakışıksız söylemlerde bulunmaya çalışması asla kabul edilemez… Bu açıklama; Cumhuriyet değerlerine ve Halka saygısını yitirmişliğinin bir itirafıdır.. TBMM’de Millet iradesini temsil etmesi mümkün değildir.. Siyasi dili bu hale getirenlere, seviyesizleştirenlere nezaket çerçevesinde verilebilecek bir cevap yoktur.. En güzel cevabı halkımız sandıkta verecektir” dedi.

YARIN; BU SEÇİMDE DENİZLİ’DE KADINLARIN DEDİĞİ OLACAK!
fixed-whatsapp-icon