Mustafa KAYA

Mustafa KAYA

428 Yazı

(EKOPOLİTİK) KARACA; “DENİZLİ’DE MART 2024’ÜN GELİŞİ MAYIS 2023’TEN BELLİ OLDU!”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca bir yandan 28 Haziran Cumhurbaşkanlığı 2. Tur Seçimi için koştururken, 14 Mayıs Milletvekilliği Seçiminde ilde aldıkları oy oranıyla ilgili değerlendirmeler yapmayı da sürdürüyor.

DENİZLİ’DE MART 2024’ÜN GELİŞİ
MAYIS 2023’TEN BELLİ OLDU
Denizli’de aldıkları 14 Mayıs seçimi sonuçlarının bundan 10 ay sonra yapılacak Mart 2024 yerel seçimleri sonuçlarına da doğrudan etki yapacağını öngören Karaca; “Bugün Denizli’de 5 CHP’li Belediyemiz var. Yani Denizli nüfusunun yüzde 40’ından fazlasında yönetim CHP’li Belediyelerde. Bugünden yarına Denizli’de hedefimiz 14 ilçede CHP’li ve Millet İttifakı Belediyelerinin iktidara gelmesi.



Şu anda amacımız saatler sonra yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçimi. Ve bu seçimde Sayın Kemal Kılıçdaroğu’nun kazanması, ülkemizin derin bir nefes alması. Denizli’de 14 Mayıs’ta yüzde 48,36 olan Kemal Kılıçdaroğlu oyunu referandum niteliğindeki bu seçimde yüzde 55-60’lara çıkararak Mart 2024 yerel seçimlerine de güçlü bir gönderme yapacağız” dedi. 



CHP VE MİLLET İTTİFAKI
DENİZLİ’DE 14 İLÇEDE ÖNDE
Cumhurbaşkanlığı seçiminde Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 48.36’lık oran ve 344 bin 507 oyla Denizli’de birinci sırada yer alırken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yüzde 43.89’lik oran ve 312 bin 652 oyla ikinci oldu. CHP Denizli milletvekili seçim sonuçlarına göre 7 ilçede birinci parti oldu ve 14 Mayıs Seçimini önde tamamladı.



Aynı sonuçlara göre 7 ile 8 ilçe de ise Millet İttifakı (CHP+İyi Parti) Cumhur İttifakı’ndan (AK Parti+MHP) daha fazla oya sahip ve birinci durumda. Kısacası; Mart 2024 yerel seçimi öncesi genel seçimden çıkan oyların dağılımına göre; CHP ve Millet İttifakı’nın Denizli’de 19 ilçeden 14’ünde yerel yönetimi, yani belediye başkanlıklarını kazanması muhtemel gözüküyor.



KARACA’NIN GÜVENDİĞİ BİR KOZU VAR!
CHP (ve Millet İttifakı)  kurmayları bu sonuçlardan yola çıkarak özellikle Denizli’nin ‘Pamukkale, Çivril, Sarayköy, Çal, Buldan ve Bekilli” gibi ilçelerine gözü dikmiş durumda. Karaca’nın iddiasının en büyük kozu ise Merkezefendi’nin CHP’li Kadın Belediye Başkanı Şeniz Doğan ile yine Bozkurt’un CHP’li Kadın Belediye Başkanı Birsen Çelik ve CHP’li Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek, Babadağ Belediye Başkanı Ali Atlı ile Serinhisar Belediye Başkanı Hüseyin Gemi ve bu başkanların ortaya koydukları başarılı çalışmalar. Evet, Gülizar Biçer Karaca’nın “Güvendiği bir kozu mu var?” sorusuna yanıtı ise 5 Belediye Başkanının bu sınavda (seçimde) ortaya koydukları çalışma olsa gerek…



KARAR VER: GENÇLERİ “KAYIP” GÖREN
ZİHNİYETİ BİRLİKTE GÖNDERELİM..
Gençliğin Yüzleri programına katılan CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; gençlerin kendi hayatlarına sahip çıkmalarını; 28 Mayısta sandıkta mührü kapsayıcı, eşitlikçi, özgürlükçü anlayışa sahip Kemal Kılıçdaroğlu’na basmalarını istedi. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Babala TV’deki programının bir benzerini Denizli’de gerçekleştiren ve gençlerin birebir sorularını içtenlikle yanıtlayan Gülizar Biçer Karaca “Gençleri kayıp gören zihniyeti hep birlikte gönderelim” dedi.



GENÇLERİN SORULARINA
SAMİMİ YANITLARA TAM NOT
CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca; “Gençliğin Yüzleri” programı çerçevesinde Denizlili gençlerle biraraya geldi. Kendi hayatından örneklerden hukuki açıklamalara, esprili samimi paylaşımlardan gençler için nasıl bir Türkiye hayal ettiklerine verimli bir sohbet gerçekleştirdi. Gülizar Biçer Karaca; CHP’nin gençlik politikalarını anlattı; ard arda gelen sorulara verdiği yanıtlarla gençlerden tam not aldı.  Kemal Kılıçdaroğlu’nun Babala TV’deki Mevzular Açık Mikrofon yayınının sohbete sık sık konu olduğu Gençliğin Yüzleri buluşmasında güncel konulara dair sorular da yanıt buldu.


 
SİZİN HAYALLERİNİZ
BİZİM HEDEFLERİMİZ
CHP İnsan Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca; Rektör olma hayalini anlatan gencin sorusuna verdiği yanıtta çocukken kurduğu avukat olma hayalini nasıl gerçekleştirdiğini paylaştı. Gençlerden çocukluk hayallerinden vazgeçmemelerini, mülakat değil liyakatla ülkenin yönetilmesi için Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı için karar vermelerini, 28 Mayıs’ta sandığa gitmelerini istedi.
 


GENÇLİĞİN CEZALANDIRILMADIĞI
YAŞANABİLİR BİR ÜLKE MÜMKÜN
13. Cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü’ne uğurlayacakları Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olmasının ardından hak ve özgürlüklerin ayaklar altına alınmadığı, genç işsizliğinin kalıcı çözüme kavuştuğu, çalışan ve başarılı olanın cezalandırılmadığı, ataması yapılmayan milyonların hak ettiğine kavuştuğu, eğitimde fırsat eşitsizliğinin ortadan kalktığı, başka bir ülkeye gitmek zorunda kalma mecburiyetinden tüm gençlerin kurtulduğu bir Türkiye’de gençlerin arzu ettikleri yaşama kavuşacaklarını söyledi. 


 
GENÇLER, HAYALLERİNİZİ BU ÜLKEDE
GERÇEKLEŞTİRMENİZ İÇİN GELİYORUZ
“Genç arkadaşlarım biliyoruz hayallerinizi hedeflerinizi bu ülkede gerçekleştirmek istiyorsunuz. O nedenle lütfen sandığa gelin, hayatınızı çalmalarına izin vermeyin.” diyerek gençler için neler yapacaklarını anlattı:  Kemal Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olduğunda gençler için ilk 6 ayda neler yapacak? 



1- Gençlerin ilk cep telefonu ve oyun konsolu alımlarında ÖTV sıfırlanacak, ilk internet aboneliklerinden vergi alınmayacak ve indirimli paketlere ulaşmaları sağlanacak.

2- KYK Öğrenin Kredisi borçları sıfır faizle yapılandırılacak. Faizsiz ve taksitli geri ödeme süreci işe başladıktan sonra uygulamaya konulacak.



3- Üniversiteye kayıt yaptıran 18 yaş üstü her gence kültür sanat etkinliklerinde kullanılabilecek 1000 TL bakiyeli kart ya da mobil uygulama tanımlanacak. Bu kart ya da mobil uygulama finansal teknoloji ürünü olacak.

4- Aile Destekleri Sigortası'ndan yararlanan ailelerin çocuklarına, kamuya personel alımında pozitif ayrımcılık yapılacak. Mülakat kaldırılacak, zorunlu hallerde kamera kaydıyla mülakat olacak, torpile kökten son verilecek. Yerel yönetimler de dahil, kamuda ilana çıkılan her pozisyon için şeffaf kurallarla işe alım yapılacak.



5- Gençlerden yani sizden pasaport çıkartma işlemi ya da yurt dışına çıkış harcı alınmayacak.

6- Gençlerin alacağı ilk sıfır otomobilde ÖTV sıfırlanacak. Sıfır ÖTV!

fixed-whatsapp-icon